akvaryum kapağı yapımı


PuPPeT666Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Izmir
Mesaj: 682
PuPPeT666Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2010 22:38
Arkadaşlar sitenize yeni katıldım.
kız arkadaşıma  hediye olarak ufak  bir akvaryum aldım okadar ilgimi çekti ki bu hobi bende kapıldım:)
bit pazarından büyük bir akvaryum aldım.tabi heyecandan akvaryumun alt ve üst kapaklarının olmadığını göremedim:) koşa koşa getirdim sonra anladımki kapakları yok.geri almadı da adam bende daha yeni başladığım bu hobide sizin örnek çalışmalarınızdan faydalanarak kendi kapağımı yaptım.
ilk etapta resim çekmek aklıma gelmedi ama umarım beğenirsiniz.(cep telefonuyla pekte net olmadı)
akvaryum ebatı:
boy:80cm
en:26cm
derinlik:34cm

öncelikle ölçülere göre akvaryumun kalıbına uygun bir şekilde kestim.orta kısmını uygun gördüğüm ölçüde dikdörtgen biçiminde kesip oraya üstüne koyacağım daha ufak boy kapak için yer açtım.ardından silikonla bağlantı noktalarını yapıştırdım.sağlam yapışsın diye tellerle bağlantı noktalarını birbirine düğümledim.proje tamamlanınca da telleri söktüm.



Uploaded with ImageShack.us

kapağın içten görünümü



Uploaded with ImageShack.us

daha sonra büyük kapağın ortasına açtığım dikdörtgen boşluktan  1-2cm daha geniş bir dikdörtgen kalıp kestim.bunu da köşe kısımlarından keserek 2 adet L şeklinde çıta elde ettim.aşağıdaki gibi



Uploaded with ImageShack.us

daha sonra üste ilk yaptığım büyük ana kapaktan daha küçük ebatta bir kapak kestim.aynı monteleme tarzıyla köşelerden silikonla yapıştırp tellerle sabitledim.bu küçük kapağında üst kısmını dikdörtgen şekilde keserek açtım.çünkü bu kısıma yem koymak balık eklemek çıkarmak için açılır kapanır bir kapak yapmayı düşündüm.



Uploaded with ImageShack.us

büyük kapak+dikdörtgen çerçeve(uclarında L şeklinde ayırdımki yarlama yapmam kolay olsun)+küçük kapağı birleştirmeye başladım.

büyük kapak+dikdörtgen çerçeve(büyük kapağın altındaki boşluk daha dar oldu böylece çerçevenin altında 1-2cm lik uzantılar kaldı.o uzantıların üstüne de küçük kapağın ayaklarını rahatça koyup sabitleyebilmeyi düşündüm.

büyük kapak+L çıtalar



Uploaded with ImageShack.us

ve üstüne de küçük kapakla birleştirmeye hazırlar:)



silikonla yapıştırıp demir tellerle bağlantılar yaparak sabitledikten sonra 1 gün bekllettim.daha sonra telleri söküp kapağı sonkez temizleyip folyo ile kaplamaya başladım.beyaz fon üzerine ahşap işlemeli folyo hoşuma gitti onu kullandım.
son olarakta üste yaptığım en küçük kalıbın ortasına açtığım dikdörtgen boşluğa yem atabilmek balıkları gerektiğinde çıkarabilmek için menteşeli bir kapak yaptım(menteşeleride aynı folyo ile kaplayıp daha hoş görünmesini sağladım.tutmak içinde gümüş renkli bir tutacak vidaladım kapağın üstüne) ve işte acemilikle girişip aldığım kapaksız akvaryumun kapaklı hali.umarım beğenirsiniz.



Uploaded with ImageShack.us

alt kapağı daha sonra yapmayı düşünüyorum çünkü gerçekten 3 günde çok yoruldum.birde güvenlik görevlisi olduğum için gece vardiyalarında akvaryumu ve malzemeleri  iş yerime götürüp geceleri yapmak ayrı bir yorucu oldu :D

işçiliğim çok hoşuma gitti oldukça orjinal ve hoş oldu.umarım sizlerde beğenirsiniz  ve geçer not alırım çünkü sizler sayesinde girişebildim bu işe.

(hediye olarak aldığım küçük akvaryumun kumunu yıkayıp su ekledim herhangi bir bulanma olmamıştı suda.ama bu büyük akvaryumun kumunu en az 20kez yıkamama rağmen suda bulanmalar oldu.1hafta kadar boş çalıştıracağım.temizleneceğini düşünüyorum.olmazsa yine sizin bilgilerinize danışacağım)

herkese iyi forumlar iyi ve sağlıklı balıklar




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir