akvaryum ekipmanları hakkında yarıdım


BORAÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 3
BORAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2007 15:46
  
öncelikle herekze slm ismim bora ;
bir kaplumbağ besleme hevesine girdim ama hayvancıklarada eziyet çektirmek istemiyorum bu yüzden kendimce bir akvaryum projesi hazırladım ancak içine koymam gereken filtre,ısıtıcı falan bunların hangis iyidir hangi ebatlarda almalıyım bilgim yok konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim bu arada akvaryumun ölçüleri hakkında görüşlerinizide bekliyorum buna altarnatif 70x70x50 cmlik bir boyut tavsiye etti akvaryumcu 110 litre kadar alıyormuş neyse linki aşağıya koydum tavsiyelerinizi bekliyorum herkeze şimdiden teşekkürler....
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2007 16:26
İlk söyliyeceğim fanlara gerek yok ve 1 adet ısıtıcı ve 1 adet sürüngen lambası ( uvb lambası ) ve 1 adet gün ışığı lambası yeterli olacaktır.
Malzemeye harcayacağınız paranın üst sınırı size kalmış bir olay çünkü 60 ytl ye de ısıtıcı var 15 ytl ye de. 15 -20 ytl ye alacağınız Atman marka ısıtıcı yeterli olacaktır ama ben 60 ytl ye Alman malı ısıtıcı almak istiyorum diyorsanız sizin bileceğiniz bir şey tabi ki itiraz etmem.
Bu çizdiğiniz şekilde yaparsanız herşeyi çift kullanırsanız size oldukça pahalıya çıkar. Örneğin Uvb lamba 50 ytl den satılıyor ve sadece 6-12 ay süresi var.

Bu kısmı sonradan ekledim :

Akvaryum ölçülerini yanlış yazdığınızı düşünüyorum. Size önerilen 70*70*50 ( boy en yükseklik formatında yazıldı galiba) biraz garip bir ölçü ve 245 litre su kapasitesi var. Ama tabi özel imalatsa böyle bir akvaryum olabilir. Eğer bu ölçülerdeyse tam doluyken 245 litre su alır Sadece 30 cm doldursanız 147 litre.

Kaplumbağa işine pek girmeyin iyi düşünün. Evet çok şirinler ama inanın size çok ciddi uğraş çıkaracaklardır. Üstelik çok kolay hastalanıyorlar ve ölüyorlar Eğer uzun yaşarlarsa zamanla oldukça büyüyecekler ve uğraşıları bir o kadar daha da artacak.
oracle2007-09-29 16:47:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BORAÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 3
BORAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2007 16:35
 
aslında bunlarıda zamanla yapmak istiyordum ama dediğiniz gibi olacaksa problem yok o zaman ayrıca sizden ricam tavsiye edeceğiniz hesaplı filtre modellerini belirtebilirmisiniz fiyat araştırması yaparken ne alacağımı bilirim en azından
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2007 17:12
Öncelikle akvaryumda kullanacağınız su litresi ne kadar çok olursa o kadar iyi olur. Su az olursa suyun dengesi kimyası yada ısısı çok çabuk bozulacaktır.

Akvaryumdaki su litresine göre uygun güçte iç filtre almanız lazım. Filtrelerin üzerlerinde saatte çevirdiği su debileri yazar sizin alacağınız filtre suyu en az 4-5 kez çevirebilmeli. Bana sorarsanız sünger kapasitesi ne kadar fazla olursa o kadar iyi olur. Büyük hacimli oldukları akvaryumlarda çok yer harcadıkları ve hatta çoğu kez sığmadıkları için pek tercih edilmiyorlar ama 2 hatta 3 kademeli iç filtreler var. Daha büyük sünger alanı filtrede daha çok bakteri yuvalanması ve daha iyi filtrasyon demek.
Çin ürünleri Alman mallarına göre çok daha ucuz ve iş görüyorlar .

Bende Alman malı filtre almak isterdim ama arada 3-4 kat fiyat farkı var. Alman malları daha kaliteli ve daha az enerji harcıyorlar ama çok pahalılar.
Otuz.com yada hepsiburada.com gibi yada diğer başka online alış veriş sitelerinden iç filtre fiyatlarına bakın.  Atman , Boyu , Azoo markaları çin malı hesaplı iç filtrelerdir ve gerektiğinden çok ürün çeşitleri var. Bu marka konusunda fikirler değişik olabilir. Ben a markasını bir diğeri b markasını önerebilir.Filtre alırken boyutlarını da hesaba katmayı unutmayın , alırsınız ama koymayı düşündüğünüz yere sığmayabilir.

Birde önemli uyarım olacak akvaryumu ve tüm donanımları alın evde kurun 1 hafta boş olarak çalıştırın , örneğin düzgün ısı sabitlenmesi gibi konularda deneyin ve sorun olmadığını gördükten sonra kaplumbağaları almaya gidin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BORAÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 3
BORAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2007 19:16
 
çok teşekkür ederim yardımların için biraz fiyat bakacam beğendiğim modelleride burda belirtirim artık eğer farklı bir fikir verecek olursanız değerlendiririm tekrar teşekkürler alakanıza.... 
 
ekleme
ben filtreleri araştırdım biraz verdiğin web sitelerinden isimlerini belirtiyorum bana hani bunun yerine şu modelden alman daha iyi falan neyse tavsiyede bulunursan sevinirim
 
iç filtre : atman AT-883 -  ( 1344 lt bu biraz büyük sanırım )
dış filtre : atman f3- 800 lt
ısıtıcı : atman bt 300   300w 
 
BORA2007-09-29 20:10:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir