Akvaryum dekor ve temizlik sorunu


jarniÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 177
jarniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 14:09
Arkadaslar merhaba  1,5 yılı askın süredir  ciklet besliyorum.Yavruy iken aldıgım balıklarımı kayıpsız sekilde büyüttüm ve su ana kadar 250 ye yakın yavru aldım.
 
Benim  bu süre boyunca en büyük sorunum su oldu temizlik.Akvaryumda volkan kayaları ile yapılmıs dekor gemi maketi ve strafordan yaptıgım güzel bir arka plan var.
 
dış filtre kulanmaktayım 200 litrelik akvaryumda. ayrıca hydor 3 dalga motoru kullanıyorum ancak  dalga motoru ne kadar suyu dış filtrenin çekim yaptıgı bölgeye ulastırsada dekor yüzünden pislikler hep kaya altında kalıyor  bu yüzden temizlik iyi bir sekilde gerceklesmiyor illaki kendim elle temizlik yapmak zorunda klıyorum  .
 
dÖnerilerinizi nelerdir cvplarınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

firtina16Çevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2011
İl: Erzurum
Mesaj: 1014
firtina16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 14:25
Merhaba 
Öncelikle kayıpsız Balık büyüttüğünüz den dolayı sizi tebrik ederim.Bu yapmış olduğunuz fonun salınım yapmadığını ve su formunu çok iyi bir şekilde oturduğunu gösterir.Dip çekimi nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ancak ben dip çekimi yaparken kaya diplerini iyice taratıyorum hortumla.Belki bir iç filtre işinizi görebilir.Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jarniÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 177
jarniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 16:44
teşekkürler dip çekimini akvaryumculardan aldıgımız pompalı basit hortumlarla yapıyorum ancak daha once dalga motorunu almak istememin sebebi pislikleri dış filtrenin çekiş borusuna yonlendirmekti ancak dekor yüzünden dalga motoru hepsini itemiyor ve pek bir anlamı kalmıyor benim maksadım dip çekimi derdinden büyük miktarda kendimi kurtarmak. Suda parlaklıkla ilgili organizmalarla ilgili bi problem yok tek problemim pislikleri daha iyi nasıl dış filtreye aktarırım.
 
Bu gidişle balıklara dışkılarını yaparken filtrenin çekiş borusunun orada yapmayı ogretmek olucak herhalde :D
 
 
iç filtre kullanmadım çünkü fonu yapmamdaki amaç  kablo hortum gibi şeyulerin gorunmemesiydi şimdi iç filtre koymak beni geri döndürür ayrıca atmanın 600lt lik bir iç filtresini kullandım çokta büyük basarı elde edemiyorum sonucta pislikler dekorların arasında kalıyor.
jarni2012-11-06 16:46:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir