Akvaryum bakimi hakkinda


emre55200Çevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2014
İl: Samsun
Mesaj: 1
emre55200Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2014 23:36
Selam arkadaslar,
Akvaryum sevdasiyla 100 cm boy 50 yukseklik 40 eninde bi akvaryum aldim.Filtre olarak aqua 800 pro dis filtre kullaniyorum.zeminde lav kirigi var.hava motoru aldim çok ses yapiyor diye geri verdim simdi akvaryumu dis filtreden yaklasik 1cm mesafe ile selale kullaniyorum.Balik olarak suan 4-5 cm boylarinda sari prenses 2 tane 7-8 cm boylarinda disi erkek zebra 8-9 cm boylarinda portakal baligi 2-3 cm boylarinda 2 tane beyaz prenses var Portakal baligim zebralara vuruyor ama daha kucuk prenseslere dokunmuyor.
Simdi arkadaslar sorularima gelecek olursam ;
Selale yonteminde sesi azaltmak ama hala ayni sekilde suya oksijen vermenin yolu var mi?
Akvaryumuma ne tur bitki koyarsam O2 oranı artar? Ve koymali miyim?
Akvaryuma ne tur baliklar koyarsam akvaryumda sorun cikmaz?
Akvaryumu kurali 6-7 gun gecmesine rağmen su bulaniklasmaya basladi dis filtreyi alirken 2ayda vir degistirirsiniz demislerdi ne yapmam lazim?
Son olarak bakteri ilaci, su berraklastirici, dip cekimi gibi seyleri ne zaman yapmam lazim bilgilendiriseniz cok sevinirim.
Simdiden hepinize tesekkurler.alpino242014-06-15 22:09:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

szgn_hsdmrÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 251
szgn_hsdmrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2014 00:04
Sorularına cevaplarım su şekilde
1) şelale olmadan aynı havayı suyun yüzeyinin hareket ettirecek şekilde koyarsan filitrenin borusunu ses azalır oksijen ise suyun dalgalanması ile oluşur düşüncesindeyim.Yada borunun sadece tek deliği 1-2 mm dışarda olursa çok az ses ile oksijen sağlayabilirsin.Zira ben iki yöntemide yapıyorum.
2) Bence hangi balığı koyarsanız koyun balıklar birbirine üstünlük sağlamak için birbirlerine vuracaklardır.Ozaman lepistes ile yunusu aynı tanka koyuyum düşüncesi gelmesin aklınıza.Aynı gölün balıkları için söylüyorum.Sadece sarı prenses yada yunus kolonisi kursanız bile birbirine vuracaktır.Sonuç itibari ile yüzdükleri alan belli.Saklanacakları kaçaçakları yer yaparak ve sayıyı en makul miktarda tutarak bunun önüne geçebilirsiniz.
3) Akvaryumu kurarken içine bakteri kültürü attınızmı?Atmadıysanız sisteminiz tam oturmuş sayılmaz.Dış motorunuzun sepetlerinde bakterileri tutacak gözenekli malzeme bulunmaktamıdır?Yemi abartılı atıyorsanız suyunuz çabuk pislenmiş olduğundan bulanıklık oluyordur.Yada akvaryuma koyduğunuz kum nasıldı.Tam yıkanmadan eklendiyse suyu bulandırır.Balıkların kumla oynamalarıda suyun bulanmasına sebep olabilir.Kum tam yıkanmadıysa.
4 )Bakteri ilacını akvaryumun kurulum aşamasında eklemenizi tavsiye ederim.Suyunuzun oturmasına katıkısı olacağını düşünüyorum.Şimdide ekleseniz sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Berraklaştırıcıyı hiç kullanmadım.Dip çekimini ise haftada bir yaparsanız iyi olur yok yapmam derseniz süreyi biraz daha uzatabilirsiniz.Ben iki günde bir çekiyorum.Discus beslediğim için.Yunus beslerken sadece su değişimlerinde 2 haftada bir suyu dipten çekiyordum.
Umarım yazdıklarım faydalı olur ve işinize yarar.Bu bilgiler tamamen kendi düşüncemdir.Farklı düşünen yanlış düşündüğümü düşünen arkadaşlar yanlışlarımı düzeltirlerse daha doğru ve daha güzel bilgilere ulaşmış oluruz. Sağlıklı balıklarınız olması dileğiyle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir