Akvaruyumdaki Sarımsak Kokusu


ZülkifilÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Konya
Mesaj: 107
ZülkifilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 19:49
Arkadaşlar bu gün bizim ilçenin (Konyanın Ilgın İlçesi) haftalık pazarıydı, taze ıspanak almak için pazara gittim ve taze köy ıspanağı aldım. Eve gelerek aldığım ıspanakların bir kısmını yemek (yumurtalı ıspanak kavurması veya ıspanaklı börek) yapması için hanıma ayırdım, kalan 5-10 yaprağını ise iki diş sarımsak ile yaklaşık 5 dakika haşladım. Sonra haşlanmış sarımsak ve ıspanağı bıçak ile ince ince doğradım ve bir kısmını 200 lt lik akvaryumumda beslediğim 1erkek 3 dişi demasoni, 7 adet sarı prenses ve 3 adet cüce vatozlarıma yemeleri için akvaryumun içine attım. Balıklarım yaklaşık 3-4 cm lik. Bu yemi yapmamın nedeni sarı prenseslerimden birisi çok yalpalayarak yüzüyor, bazıları ise kendisini kuma sürtüyor, iç ve dış parazitlerin olmasından şüpheleniyordum, ancak balıklarım benim hazırladığım yemi beğenmediler, ağızlarına alıp geri tükürdüler, yemin hemen hemen hepsi dibe çöktü, baktım suyu bozacak bende bir kova dip çekimi yaptım ıspanak ve sarımsak artıklarını akvaryumdan uzaklaştırdım. 

Ancak akvaryumun suyunda sarımsak kokusu hala mevcut, bu kokunun balıklara zararı olur mu?, suyu bozar mı? ve kokunun gitmesi için ne yapmam lazım? (filitreleme olarak bir adet iç filitre ve bir adette dış filitre kullanmaktayım.)

Bir sorum daha olacak ıspanak ve sarımsak karışımını doğrumu hazırladım bilmiyorum, dorusunu bilen varsa yardımcı olabilir mi, balıklarımın bu karışımı yemesi için ne yapmam lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hayrettin2010Çevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2013
İl: Konya
Mesaj: 629
Hayrettin2010Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 20:33
Yumurtalı ıspanak kavurmasını ve ıspanaklı böreği çoook severim öncelikle bunu belirteyim istedim. 

Benim bildiğim kadarı ile ıspanak ve sarımsak karışımını yanlış hazırlamışsınız, ıspanak haşlanarak ancak sarımsak haşlanmadan çiğ olarak havanda ezildikten sonra ıspanak ile karıştırılarak hazırlanır. En azından ben böyle biliyorum yanlışım varsa daha usta arkadaşlar düzeltsin lütfen. Ispanak ve sarımsak karışımını balıklarıma dip çekimi yapmadan bir kaç saat önce veriyorum, daha sonra güzel bir dip çekimi yapıyorum, akvaryumlarımda sarımsak kokusu falan da olmuyor, balıklar ıspanağı ilk verdiğinizde genelde yemezler ancak zamanla alışıyorlar ve iştahla yiyorlar, sizin balıklarda zamanla alışacaklardır. 
hayrettin19752014-03-17 20:34:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir