Akvarum Bitki, Ekipman Önerisi


Taha YanıkÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2024
İl: Zonguldak
Mesaj: 104
Taha YanıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 3 Saat 26 Dakika önce
Bu hafta içersinde elimde yeni akvaryumum olacak 40-50 arası hacmi var. İçinde beta ve çöpçü(komandı veya albino) besleyeceğim şelale filtre mantıklı geldi ama hangisini seçmeliyim bilmiyorum. Akvaryumda taş kullanacağım o yüzden köklü bitki istemiyorum su üstü bitki ve taşa bağlayacam bitkilerdrn öneri gelirse sevinirim. Işık tarafındada ne yapacağımı bilmiyorum elimdeki akvaryumum 8 litreydi ve hagen kumla bacopa vardı ama filtre ve ışık olmadığı için yosunlandı. Şimdiden teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AzizdurdennÇevrimiçi

Kayıt: 22/05/2024
İl: Izmir
Mesaj: 514
AzizdurdennÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 2 Saat 54 Dakika önce
Ben bettalarımda şelale filtre veya pipo kullanıyorum, diğer filtreler akıntı yapıyor. Klasik pipo filtreler hava motoru istiyor ve hava motorlarının çoğu sessiz değil, kendinden motorlu pipo filtreler (Dophin sfp 34 ve sfp 16) var onlara bakabilirsiniz. Şelale filtre güzel ancak debisi düşük olmalı.

Anubias ve java fern gibi rizomlu bitkileri taşa, köke sabitleyerek kullanabilirsiniz. Java fernler biraz ışık istese de anubias az ışık ister örneği koyduğunuz odada ışık yanıyorsa o bile yeter (yaklaşık 1 ay boyunca anubiasım hiç ışık görmeden dolabın içerisinde kaldı üstünde yosun vs. vardı hem yosunlar gitti hem de yeni bir yaprak açtı).

Ayrıca forumun ansiklopedi bölümünde bitkiler hakkında bilgiler var.

Rizomlu bitkiler:
[URL]https://www.akvaryum.com/rizomlu_bitkiler_kategorisi_26.asp[/URL]

Su üstü bitkileri:
[URL]https://www.akvaryum.com/su_ustu_bitkileri_kategorisi_30.asp[/URL][EDIT]Azizdurdenn,2024-10-14 19:09:25[/EDIT]

Beğenenler: [T]240932,Ehtiyar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir