Akdeniz Balıkları.


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2008 12:27
Şöyle birşey yapamazmıyız bende uzun zamandır böyle birşey yapmayı düşünüyordum. Fazla büyük olmayan bir bi akvaryumu balkonda tutsak güneş almıyan bi yerde soğutma problemimiz olmaz birde haftalık değişimlerde direk gidip denizden su alsak 10-15 litre bu şekilde olmazmı acaba

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2008 13:21
Öğrendiğim kadarı ile bu oluyor ama haftada bir ve en az %20 gibi miktar. her hafta 120Lt taşıyacak enerjide, ekipmanda güçde yok açıkçası, kimseninde bunu uzun süre yapabileceğini sanmıyorum. Ayrıca denizden gelebilecek olan mikroorganizmalar kimyasallarda cabası. Soğutmak için balkona akvaryum kurmak pekde iyi bir fikir değil, Daha ucuz olarak Fan sistemim var ama deniz akvaryumunda şu tehlikeli olabilir diye düşünüyorum; 600Lt lik akvaryumda 1 gecede 1 parmak kadar su eksiliyor bu da yaklaşık 50Lt gibi rakam eder ve sudaki tuz yoğunluğu aşamları artacak, sabah su ekleyince düşecek balıkların buna dayanabilirmi bilmiyorum!
 
Verdiğim Ps acaba benim için yeterlimidir. Ve fiyatı uygun olabilecek işimi görebilecek soğutucular nekadardır. Buradaki fiyatlar ateş pahası! Olmadı su sebili alıp bunu bozup bi şekilde termostatlı soğutucu yapmayı düşünüyorum.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir