Acemilik


VetdoganÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 81
VetdoganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 18:56
Tropheusa merak sardım tecrübeli olan arkadaşlardan bana akvaryumun nasıl olması gerektiğini taş kum motor vs bıde hangi türü başlamada kolaylık sağlar en az kaç adetle başlanmalı bu konuda her türlü tavsiyeye acığım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AssSmÇevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2015
İl: Konya
Mesaj: 28
AssSmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 19:18
Öncelikle şunu söyleyeyim bnde yeni başladım ve yannlış veya eksik olursa tecrübeli arkadaşlar düzeltsin

akvaryumun en az 300 L olması lazım balıklar rahat olması açısından ben bemba ve ilangi ile başladım ama gönlümden duboiside geçiyor düzgün ve gözüme hoş gelen duboisileri bulursam onuda başka akvaryumuma koycam kum seçimi ise ince kum olmasına dikkat et gibi şeyler gördüm bu sitede ve bnde silis kum koydum akvaryum dekor olarak ise kayaklıklı ve mağaralı bir düzen seçtim dikkat etmen gereken şey ise kumun dekorların ve arka fonun renginin açık olması koyu olduğunda balıklarda renk olarak koyu bir görüntü oluyor bnde filitre olarak life tech 838 filitre var iç filtre koymadım koloni olarak ise akvaryumun ölçüsüne göre değişir ama 1 erkeğe 6 dişi oranından başlıyor bnde 1 8 olarak yaptım yemlemede dikkat etmen gereken husus ise az ve sık beslemen gerek spirulinalı yemler veriyorum otçul beslenen balık 

yemleme listem ve yem markalarım bunlar
SERA SPIRULINA(cama yapıştırmalı yem haftada max 2 gün vermelisin.)
TETRA PRO VEGETABLE(yavrulara verme ama damızlıkların seveceği bir yem.)
JBL PREMIUM SPIRULINA(pahalıdır biraz ama dişilerin ağzıda yumurta aldıklarında tüketebileceği güzel yemdir. )
TROPICAL SUPER SPIRULINA FORTE FLAKES:(alacağın en iyi pul yemdir bence.)
NEW LİFE SPECTRUM GROW(eğer yavru büyütmek istiyorsan kesinlikle ama kesinlikle elinin altında bulunmalıdır. yüksek protein barındırdığından çok fazla tercih edilir.)
NEW LİFE SPECTRUM THERA+A (içinde bulunan sarımsak nedeniyle ilaç niyetine kullanacağın bir yemdir. balığın iç parazit hastalıklarına karşı dirençli olmasını sağlar. sabahları kullanılması genellikle tavsiye edilmez 2. ve 3. öğün yemleme sırasında verilmesi tercih edilir.)
DAINICHI VEGGIE FX (ve bence en iyi tropheus yemlerinden birisidir. her tropheus severlerin elinin altında bulunduğu bir yemdir. kesinlikle bulundurmalısın.)
SERA FLORA(KALİTELİ VE BENİM BALIKLARIN SEVDİĞİ BİR YEM)

1- ilk olarak sabah kahvaltısı niyetine DAINICHI VEGGIE FX çünkü gördüğüm en sevilen yemlerden birisidir. kullanmam sevilmesinden dolayı değil tropheus balıklarının en önemli özellikleri renklerinin canlılıklarını kaybetmeden bize sunabilmesidir. bu yemde tam olarak bunu sağlıyor. gün boyunca renklerini muhteşem şekilde bize sunarlar. bu yemin yanında 2 güne bir TETRA PRO VEGETABLE veriyorum.

 2.öğün olarak TROPICAL SUPER SPIRULINA FORTE FLAKES veriyorum çok kaliteli bir yemdir.Yanına iki güne bir sera spirulina cama yapışan tablet yemden veriyorum

 3.öğün olarak her gün az miktarda NEW LİFE SPECTRUM THERA+A veriyorum içindeki sarımsak nedeniyle balıkların bloata yakalanma riskini azaltıyor. bunun yanında  DAINICHI VEGGIE FX veriyorum

4.öğün olarak yine az miktarda Sera Flora veriyorum ilaveten 2 güne bir JBL PREMIUM SPIRULINA veriyorum

yemler arasında 3 saat oluyor az veriyorum balıkların 1 dk içinde tükete bileceği şekilde veriyorum

UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR AMA YİNEDE EKSİK VEYA HATALI BİLGİ VARSA HERKEZDEN ÖZÜR DİLİYORUM VE DÜZELTMELERİ BEKLİYORUM

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VetdoganÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 81
VetdoganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2015 08:54
Çok teşekkür ederim ilgilendığiniz için faydalı olduğunu düşünüyorum.Yinede bişeyler eklemek isteyen abilerimiz olursa nasıl su değişimi olmalı nelere dikkat edilmeli ilk başlarda.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir