Acaba Su Piresi mi?


tamer07Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 11/03/2009
İl: Antalya
Mesaj: 204
tamer07Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 18:35
[QUOTE=A Beautiful Mind]Biraz olsun rahatladım Tamer bey.Ben de üretiyorum ama hiçbirşey için üretiyorum.Yani üniversiteyi kazandım ve bir ay önce balıklarımı elden çıkarmıştım.Akvaryum boş kalmasın diye üretmeye başladım.Şimdi içerde binlerce var.Geçen kargo göndermek için şişeye sifonladığımda ağzıma akvaryumun suyu kaçtı.Ve burada da çok keskin ifadeler okuyunca kesin ben de (gine paraziti galiba diyorlar heralde) işte ondan kaptım diye korktum epey.Bu parazit de insan etinde dolaşıp sonra vücudun bir yerini delip tekrar döngüyü devam ettirmek için dışarı çıkıyormuş.Anneme söyledim,annem telaşlandı.Annem de babama söylemiş.Babamla kavga ettik biraz:).Neyse yine de iki ay sonra parazit var mı diye check up yaptırmayı düşünüyorum.Ve ders oldu artık kesinlikle akvaryumdan su alacağım zaman ağzımla sifonlama yapmayacağım.Musluktan hortumun içini suyla doldurup öyle yapmak en sağlıklısı.Bu arada Üretimhanenizi oldukça merak ediyorum bayağı büyükmüş 30 000 litre su tebrik ederim.[/QUOTE]
 
 
 
Evet sifonlama yaparken dikkat etmek gerek her ihtimale karşı.Her zaman beklerim.


[QUOTE=an1l] [QUOTE=tamer07]
...
 
Konuyu açan arkadaşın çekimi çok net ve yakından olmadığından bir yorum yapmadım, zira su piresine de benziyor,ostracodaya da benziyor bu canlılar zaten mikroskobik canlılar her hangi bir kamera ile türünü tespit etmek çok zor.

...
[/QUOTE]


Yukarda alıntıladığım kısım hariç tüm dediklerinize katılıyorum Tamer bey. Milyarlarca su piresi üretmiş biri olarak su piresiyle ostracoda'yı karıştırmanız mümkün değil. Somut koyu renklerinden ve yüzüşlerinden ostracoda oldukları kesin, videoyu tekrar izlerseniz eminim bana katılacaksınız. Kaldı ki Ostracoda için "mikroskobik canlı" demek yanlış olur diye düşünüyorum; mikroskoba gerek olmadan rahatça seçilebilmekteler. Her türü için geçerli değil belki, ancak bizim akvaryumlarımızda sık sık gördüğümüz bu koyu gri/siyah türü için geçerli.

[/QUOTE]
 
Orada kara kara bir şeyler hareket ediyor.Çok hızlı yüzdüklerinden ostracoda denilebilir ama yine de kesin bir şey söylemek zor.Burada ostracodanın daphniaların ve cyclopların fotoları var net olarak belirlenebiliyor.Çünkü mikroskop ortamında fotoları çekiliyor ki 3 mm - 5 mm daphniaların boyu:))
 
Ostracoda daphniadan daha küçük.Göz ile de hiçbir ayrıntısını göremiyoruz.Ayrıca mikroskop ile baktığımızda bile ostrakoda kabuklu oldugundan pek de bir şey görünmüyor.Bu yüzden mikroskopik dedim.Basit kameralar ile video daki canlının türünü tespit etmek zor en azından ben bu şekilde tespit edemem.
 
Kaldı ki,
 
 
Bu linkte bir arkadaşıma su piresi verdim ve sonra neler oldu.Japon balığı yavrusunu bile göz ile tespit edemezken 3-5 mm çapındaki canlı hakkında bir şey söylemek zor.
 
Sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir