Acaba çiftleştirebilir miyim?


AdanedhelÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 60
AdanedhelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 10:34
Arkadaşlar ben betta besleyeli 2 ay oluyor . Şu durumda en sevdiğim balık. 10 litrelik bir akvaryum ve dişi alıp çiftleştirme yapmayı düşünüyorum. Forumda bunları okudukça deneyim kazanmak için benim de çiftleştirme yapmam ve yavruları beslemem gerektiğini bliyorum . Ama hem ailem hem de pet shop takiler yapamazsın zordur diyolar ama okudukça aslında basit olduğunu anlıyorum ama bir türlü anlatamıyorum . Bunu anlatmam için bana birkaç taktik verin veya cevaplarınızı aileme göstereyim lütfen ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozgurkoksalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/03/2009
İl: Aydin
Mesaj: 253
ozgurkoksalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 16:38
Bu konuda yardımı yine kendinde bulacaksın bizler senin aileni ne tanırız nede görmüşlüğümüz var.
Ama içini rahatlatalım Betta üretmek oldukça kolay nasıl civciv yumurtadan çıkır oda aynı yeterki o yumurtadan çıkacak canlı için ortam uygun olsun yaşam alanı uygun olsun sen sadece kontrollerini yap  (tabi senin eşleştirmeyi düşündüğün bettalar VT ise basit , bizler gibi özel türler üretmeyi planlıyorsan orada iş büyük tecrübe ister unutma)

Ben ilk Betta Üretimimi 1992 yılında lise 2. sınıfta VT türler ile gerçekleştirdim bırakın üretim tekniğini bilmeyi ürete bilmek için dişi betta bulması zor günlerdi. Azim ve cesaret bu işi başarmamı sağladı.
Sana Kolay Gelsin 

Buda Ailen İçin
Bettalar Bakımı kolay canlılardır merak etmeyin üretecektir içinde o istek var belli her türlü teknik bilgi ve ekipmanı ile hazırlık yapacak ve üretime gececektir güvenin. 

Saygılar
Özgür KÖKSAL
ozgurkoksal2012-06-07 16:40:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

altay1914Çevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 191
altay1914Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 17:43
Umudunuzu kırmak istemem ama betta çiftleştirmek hem zor hem de maliyetli bir iştir.Siz evdeki tek tankınızda çiftleştirmeyi yaptınız diyelim.Daha sonra dişiyi ve erkeği o akvaryumdan ayırmanız gerekicek.Napıcaksınız? Pet shoptaki gibi bardağa veya kavanoza mı hapsetceksiniz.Bunu yapmamak için 2sine de ufak bir akvaryum almak zorunda kalcaksınız.Hadi o tamam diyelim.Yavrular o akvaryumda çok da büyümezler.Onlar için de 30 40 litrelik bi akvaryum aldınız diyelim.Yavrular için artemia çıkartmanız gerekir.Bunu da yaptınız ve yavrular büyüdü diyelim.Erkeklerin hepsini ayırmanız gerekcek.Napıcaksınız?Bana sorarsanız bu tecrübesizlikle ve evdeki 10 litrelik akvaryumla bu işe girmeyin derim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir