85*50*50 Akvaryum Tasarımı


osmanyavasÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 77
osmanyavasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2010 18:26
Merhaba arkadaşlar 85*50*50 bir akvaryum almayı planlıyorum. Balık olarak da mpanga,polit,afra hara ve afra cube düşünüyorum. Sizlerden tavsiye beklediğim konular ise şunlar:
1- Kaç balık alırsam uygun olur?
2- Dış filtre hangi özellikte olmalı ve tavsiye edeceğiniz marka/model hangisi?
3- Kum olarak hangi tür bir kum seçmeliyim?
4- Varsa tüm önerilerinizi bekliyorum...
 Herkese saygılar ve sevgiler.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admiralÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 645
admiralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2010 10:00

Almayı planladığınız akvaryumunuz 212,5 litre hacme sahip. Yaklaşık 190 litre su alacağını hesap edersek belirttiğiniz türlerin hepsinden 1e4d şeklinde koloni beslemeniz zor olabilir. Emin değilim.  Cichlidlerde akvaryumun yüksekliğinden çok yayılabilecekleri taban alanı daha çok önem kazanmakta. Akvaryumunuzun taban uzunluğunu arttırmanızı tavsiye ederim. 100x60x50 gibi mesela.

Dış filtre akvaryumunuzdaki suyu saatte minimum 4-5 kere çevirebilecek kapasitede olmalı. Yazdığınız ölçülere göre 1000 litre/h uygundur. Fazlası olursa zararı olmaz. Marka model sizin maddi gücünüze kalmış. En ucuzu ekol17, atman, dolphin, tetratech ve en pahalı olarak da eheim diye gider.
 
Kum olarak en iyisi tabiki mercan kırığı ama biraz pahalı. Kilosu 1,5-3 tl arası değişir.
 
Nacizane tavsiyem, benim yaptığım hataya düşmeyip forumdaki malzeme ilanlarını takip ederek hobici arkadaşlardan çok daha büyük ve ucuza akvaryum ve malzeme bulabilirsiniz.
 
Edinebileceğiniz en büyük akvaryumu edinmenizi tavsiye ederim. Çünkü ufak akvaryum bir süre sonra kesmiyor, hep daha büyük hacim, daha çok öeşit hevesi ile hem maddi hem manevi kayıplar artıyor.
 
İstanbulda imkanlar daha geniş. Hem balıklarınızı hem de ekipmanlarınızı hobicilerden temin etmenizi öneririm.
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sgünÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2010
İl: Afyon
Mesaj: 65
sgünÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2010 10:20
İyi günler Osman Bey,
İlk önce belirtmek isterim ki akvaryum alırken ilk önce uzunluğa , sonra boy ve enine göre alın.Alacağınız akvaryumun boyu 100 cm 'den kısa olmasın daha sonraları boy sorunu başınızı ağrıtabilir ve daha büyük akvaryuma geçmek isteyebilirsiniz.
1-)Benim sevidğim türlerden olan mpanga ve afra cobue türlerinden 1e-3d şeklinde besleyebilirsiniz.
2-)Dış filtre akvaryumdaki suyu saatte 4-5 kez devirdaim yapması idealdir.800 l/h ve üstü daha uygun olur.Astro,atman, dolphin, tetratech,eheim vb. markalardan  bütçenize uygun olanı alabilirsiniz.
3-)Aragonit kum,midye kırığı kum,silis kum kullanabilirsiniz.Benim size önereceğim doğala yakın olması için silis veya midye kırığı olacaktır.
4-)Akvaryumuzdaki olması gereken dekor üstüne değineceğim.Alacağınız akvaryumun arka fonunu koyu mavi,parlement mavisi,siyah renkli fon kullanırsanız derinlik hissi verir.Kayalarla bolca mağara oluşacak şekilde dekore edin derim.Akvaryumunuz alabildiğiniz kadar büyük olsun ki sıkıntı çekmeyesiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osmanyavasÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 77
osmanyavasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2010 13:57
Teşekkürler arkadaşlar. Önerilerinisi dikkate alarak sanırım uzunluğu 100cm olarak güncelleceğim. Zaten daha önce 1mlik bir akvaryumum vardı. Bakalım biraz daha araştırmadan sonra akvaryum kurulumuna geçeceğim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir