80Lt Nano Kuruyorum Yardım


DiscusHbÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 2
DiscusHbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2010 18:28
Merhaba arkadaşlar;
Ben 2 yıla aşkın akvaryum sevdasındayım en son disus akvaryumumu bozdum ve deniz akvaryumu yapmaya karar verdim.Akvaryumcu 10kg mercan kırığı kumu,2kg tuz hepsini dök dedi yanlış varsa söyleyin ve hava taşlı ps verdi.Çok acemiyim daha psde hava kabarcıkları yukarı doğru çıkmıyo bugun akvaryumcuyu aradım, bana suyun çok temiz o yüzden şuanda öyle dedi.Şuanda 3 gündür boş çalışıyor 2 gün sonra canlı kaya ekliycem  kaç kg almalıyım.

Bu genel görünüm;


Buda Ps'nın üstten görünümü acaba doğrumu çalışıyor hata varsa düzeldin;


Buda psnın akvaryum içi görüntüsü;



Resimler kalitesiz k.bkmayın Utangaç


DiscusHb2010-03-21 19:23:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ateshÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 478
ateshÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2010 20:06
 Şuan için bir sorun gözükmüyor bence akvaryumcunun dediği doğru temiz olduğu için kabarcık olmaması bende ilk aldığımda böyle düşündüm her daim çalışması lazım diye kabarcık vermesi lazım diye ama sonradan biraz eskiden ve bu işle uğraşan arkadaşların yardımlarıyla birazda inceliyerek fark ettim gerçekten su biraz kirlendiği zaman çalışıyor sorunsuz şekilde neden acaba hava taşlı protein scimmer aldınız?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MilesDavisÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 806
MilesDavisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2010 20:29
Biraz sisteminizden bahsedermisiniz. Tuz olarak ne kullandınız?, Işıklandırmanız nedir? Kurulumda çeşme suyumu kullandınız?, Ps varmıydı yoksa yenimi aldınız? bu gibi bilgileride verirseniz daha sağlıklı yardım alabilirsiniz hayırlı olsun.

Birde ısıtıcıyı o şekilde koymanız ve içerde çanağı olan bir iç filtre olması hiç hoş bir görüntü olmamış. İç filtrenizin içinde de sünger yoktur umarım.
MilesDavis2010-03-21 21:05:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2419
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2010 08:36
 Hayırlı olsun, bende sizin gibi yeni başladım ama sizin kurulum biraz acele olmuş gibi. Tuz miktarı forumlarda okuduğum kadarıyla litre'ye 33 gram şeklinde olmalı. Eksik yada fazla kısmı 2-3 saat sonra ölçerek tuz yada su eklemesiyle dengelenir. Ali'nin de dediği gibi akvaryum hakkında biraz daha teknik bilgi vermeniz iyi olacaktır. Yine Ali'nin dediği gibi tüm ekipman'ın akvaryum içerisinde olması pek göze hitap etmiyor. Bence sump sistemi bağlamanın bir yolunu bulun ve tüm ekipmanı oraya aktarın. Hem su hacminiz artar hem ortalıkta ekipman gözükmez. Deniz akvaryumu görsel bir olay olduğu için bence çok önemli bir konu bu. Son olarak ta keşke kumu koymadan önce suyla tuzu iyice bir çevirip karıştırsaydınız. O şekilde saha sağlıklı olurdu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KralMuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 388
KralMuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2010 00:45
Ben söylicektim Barış Bey söylemiş, kum ve tuz hep beraber tanka dökülmez, tuz ya ayrı bi kapta eritilip öyle dökülür, yada önce tuz eritilir sonra kum eklenir. Sebebi ise kum ile tuz karışırsa, kum altında kalan tuzun erimesi zaman alır, uzun süre tam erimez. Litre başına 33 gr tuz eklenir, 2 kg tuz ile yaklaşık 60 ltlik bir tank kurulur, kurulumda kaç litre su kullandınız? 25 C derecede tuzluluğu ölçün, 1025 seviyelerinde olması lazım,fazla ise tatlı su, eksik ise extra tuz ilave edin, suyu da kesinlikle çeşme suyu kullanmayın. 

Umarım tuzluya geçmeden önce hep söylediğimiz gibi bolca makale okumuş, çalışan bikaç sistem görmüş, öyle girişmişsinizdir :) çünkü tatlısudan biraz daha hassas dengeler ve değerler var tuzluda.

Sisteminize bir sump eklemek hem sistemin toplam su miktarını ve kararlılığını arttırır, hemde görüntü kirliliğini ortadan kaldırır. Hava taşlı ps canlı yükünüz düşükse belki bi nebze idare eder ama artık kullanılması pek önerilmeyen bir ps çeşididir. Çok aktif ve verimli değildir. 

Tankınız hakkında biraz daha detaylı verirseniz ve kafanıza takılanları bu kurulum başlığı altında sorarsanız elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir