80 lt bitkili akvaryum


ALchoLLiCAÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4
ALchoLLiCAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2007 15:28
80 lt bitkili akvaryum da dış filtre zorunlu mu? şelale filtre işimi görmez mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2007 16:08
Şelale filtre sudaki CO2'nin havaya karışmasına ve bitkilerin ciddi besin sorunu çekmesine sebep olur. Dış-iç filtre veya sump seçimi ise balık yoğunluğunuza bağlıdır. Eğer balıkalrınız yoğun, protein ağırlıklı beslenen türlerse ve bitkileriniz az ise iyi bir filtrasyon şarttır. İç filtre veya şelale yeterli olmayabilir.

Eğer balık sayınız az, bitki sayınız çok, bitkileriniz hızlı büyüyüp bol azot harcayan türlerse ve CO2, ışık, mikro besin(demir, çinko, molibden vb.) takviyesi iyi ise hiç filtre kullanmasanız da olur. Fakat filtre kullanmadan bitki akvaryumunda balık bakmak uzman bile olsanız risklidir. O yizden iyi-kötü bir filtre edinmek iyi olur.

Tabii bunlardan herhangi biri işinizi görebileceği gibi hiç bir işinize de yaramayabilir. Balık sayınız, türleri, boyutları ve beslenme şekilleri, bitki yoğunluğu, türü, sayısı ve bakım şekli tam belirtilmeden kesin bir filtreleme yöntemi söyleyemeyiz. Fakat şurası kesin ki; bitki akvaryumunda bitkilerin sağlığı açısından şelale filtre kullanılmamalıdır.
encort2007-06-22 16:08:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir