70lt japon


dikenÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 386
dikenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2008 17:47
Merhabalar herkese benim bir kaç sorum olacak.Öncelikle benim 5 adet japonum var ve 70lt lik bir akvaryumda bakıyorum 1senede ne kardar büyürler.Japonların bazı yemleri varmış tetra marka yazarmısınız.Japon balıklarına bezelye veriliyomuş nasıl vericez hangi şartlarda.Sizce sayı iyi mi yoksa sayıyı azaltim mi.Birde japonlarda önericeğiniz türler varmıdır şu güzel bir japon türüdür dediğiniz.Bendeki japon cinsleri ryukin,teleskop,tül kuyru.Son olarak benim kafamda inci gövde var nasıl bir türdür.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2008 18:54
Emre Bey ; japon balıkları ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorulara imzamdaki Benim sitem logosuna tıklayarak ulaşabilirsiniz. Diğer yandan kısaca sorularınızı yinede cevaplayayım.

70 litrede 5 japon gayet makul bir sayıdır. Her 10 litreye bir japon en uygun hesaplama ölçüsüdür.

Japonlarınıza haşlanmış veya konserve bezelyenin üst kabuğunu soyarak elinizle hafif ezerek verebilirsiniz. Kabızlığı önler.

Japonlarda size önereceğim tür oranda türüdür. Gerçektende diğer japonlara göre çok güzel bir görüntüsü ve şirinliği vardır. İnci gövdeler ise narin türlerdir. İlk alındıklarında akvaryuma adapte olamazlarsa hemen ölürler ayrıca akvaryumunuzun aksesuarlarıda incigövdenin narin ve dengesiz vücut formuna uygun olarak dizayn edilmeli takılacağı veya kendine zarar vereceği malzemeler konulmamalıdır.

Japonlar eğer iyi beslerseniz 2 yıl içerisinde en büyük boyu olan 20-25 cm e ulaşırlar tabii ki süre ve boyut türe göre değişmektedir.

Önereceğim yemler ise Sera Goldy, Sera Goldy royal,Sera goldy color , Tetra pond multimix ve Tetrabits tir.

Saygılar.
rheme2008-02-20 18:54:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dikenÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 386
dikenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2008 19:32

Teşekkürler cevabınız için beni çok aydınlattınız.Söylediğiniz yemlere ben biraz uzağım yemleri açabilirmisiniz hangileri ne işe yarar diye ben hep normal yem kullandım çünkü veya sitede varmıdır?Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2008 19:56
Rica ederim. Söylediğim yemler japon balıklarının fizyolojisine uygun olarak hazırlanmış yemlerdir. Bu yemler balığın daha hızlı gelişmesine ve hastalıklardan uzak bir şekilde yaşamasına yardımcı olur. Yemlerden Sera goldy japonlar için üretilmiş pul yemdir. Sera Gold color ise top şeklinde su yüzeyinde yüzen temel yemdir. Goldy royal yemi ise atıldığında hemen dibe düşen ve kum üzerinde yem aramayı seven japonlara uygun olarak hazırlanmış bir başka yem çeşididir.

Tetrapond multimix yemi ise oldukça büyük bir kutuda satılmaktadır. Uzun süre yem almanıza gerek kalmaz. Bu yemin içeriğinde 6 çeşit farklı yem bulunmaktadır. Bunlar pul yem,gammarus,dip yemi,pond yem,tablet yem ve tubifex tir. Tetrapond multimixi alırsanız japonlar için gerekli tüm besinleri tek bir pakette elde etmiş olursunuz.

Bu bahsettiğim yemler tüm online satış yapan internet siteleri ve büyük akvaryumcularda bulunmaktadır.

Tetrapond multimix

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=561650&productid=ptan700023


Ben bu yemlerden japon balıklarımda oldukça büyük bir yarar elde ettim ve en büyük boya ulaştırdım bu nedenle sizede tavsiye ediyorum. Saygılar.
rheme2008-02-20 19:58:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir