70 Litre Akvaryum Kurulum ( 30 dan 70'e )


oblomovÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 973
oblomovÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2014 19:46
[QUOTE=oblomov]Eger canlilari seviyorsan o akvaryumda balik besleme.[/QUOTE]

Bu benim tavsiyem, alintilamak durumunda kaldim. Bu akvaryumda ancak yavru beslenir mi yazmisim? Hayir. Karides de beslenmez mi yazmisim? Hayir cunku karides bir balik degil bildigim kadariyla! 30 lt lik akvaryuma cok guzel bir nano akvaryum kurulamaz mi demisim? Hayir. Ozellikle de Ahmet Bey, demissiniz ki her boy akvaryumda canli yasar! Evet tabiki yasar, o 35 lt akvaryumda sari prenses de yasar, yunus da yasar. Lazim gelen sadece baligin yasamasi degildir bu hobide amac. Hepinizin bildigi gibi bettalar bardaklarda da yasiyor, evet yasar. Kavanoz da japon da yasatabilirsiniz, yasamaz mi? Evet yasar. 

Peki ben ne yazmisim? Eger canlilari seviyorsan o akvaryumda balik besleme. Yani ne yazmamisim? O ancak yavru akvaryumu olur yazmamisim, 35 litreden akvaryum olmaz, canli buyumuez, canli kalmaz yazmamisim, karides y.asamaz yazmamisim. 

Kaldi ki tavsiyede bulundugum hobici de belki de bu yazim uzerine daha buyuk bir akvaryuma karar vermis, henuz canlilari almadan daha iyisini yapmis, hobiden sogumamis. Sonuc ne olmus? Canlilar belki de cok daha iyi sartlarda yasayabilme imkani bulabilecekler! Peki sorun ne arkadaslar?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hüseyin AltınsoyÇevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 527
Hüseyin AltınsoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2014 23:19
Konu tartışma haline gelmesin. Herkese yorumlarından dolayı çok tesekür ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seferyurterÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2014
İl: Denizli
Mesaj: 2
seferyurterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 03:17

5 wat bı hava motoru al fıltreye gerek yok su temızlıgını kendın yaparsın ben 25 lt akvaryumda 2 japon besledım bırsene ama bellı bıyerden sonra senıde sıkıcak kucuk akvaryum buyugne gecmek ıstıceksın yada hobıden vazgececeksın hobıye meraklıysa tavsıyem 50 veya 75 lt canlı bıtkılı bır akvaryum kur ben 2 erkek 6 dısı yanı toplamı 8 lepıstes balıkla 75 lıtrelık akvaryumu suan ıster ıstemez 48 lepıstese cevırdım bıtkılerı ve onları ızlemesı o kadar keyıflıkı anlatılmaz yasanır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir