50 litre akvaryum tür tavsiyesi


dafhaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Artvin
Mesaj: 23
dafhaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 15:38
Selamun aleyküm arkadaşlar bu soru hakkında çok konu açıldığını biliyorum tavsiyeniz lepistes canlı doğuran olucak fakat benim bir sorunum var ne zaman akvaryuma canlı doğuran attıysam balıklarım ölüyor 78 tane lepistesim öldü hepsi sapa sağlamken sabaha ölüyorlar her türlü ilaç attım beyaz benek hastalığı yoktu akvaryum gayet temizdi nedensiz yere ölüyorlar akvaryumculara sordum ilaç aldım fayda etmedi akvaryum suyunu yüzde 30 oranla değiştirdim yine ölümler oluyordu en son balıktan 55 tane yavru aldım fakat onlar da büyüdükçe ölmeye başlıyor. Bende akvaryumu boşalttım diğer akvaryuma koydum balıklarımı ve şimdi 50 litrelik akvaryumuma ciklet atmayı düşünüyorum biliyorum ciklet için uygun değil ama başka bi balık yaşamıyo benım akvaryumumda akvaryumum 68-30-25 boyutlarında toplam 51 litre ediyor kumla falan düşücektir.iç ve dış filiitrem var hava motorum çift çıkışlı oksijeni iyi veriyorum 2 haftada bir suyu yüzde 20-30 değiştiriyorum dip çekim yapıyorum fakat balıklarım ölüyor bu yüzden balıklarımı değiştireceğim ufak boyda 2 cm boylarında ciklet alacağım ciklet tek bir türmü alayım örnek 10 adet sp mi yoksa karışık tür mü alayım ? olumlu olumsuz yorumlar ve yardımcı olanlar için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zergling334Çevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2011
İl: Izmir
Mesaj: 88
zergling334Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 15:44
50 lt akvaryumda ciklet alırsan hayvana eziyet.Ayrıca belki akvaryumunu silerken deterjan vb kullanıyorsan ondanda olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dafhaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Artvin
Mesaj: 23
dafhaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 15:54
Silerken deterjan vb ürün kullanmıyorum zaten öle bi ihtimal olsa vatozlar ve çöpçüde ölürdü. Eziyet diyosunuz ama en sağlam ve en dayanıklı balık olduğundan almayı düşünüyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur422Çevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2011
İl: Konya
Mesaj: 337
Onur422Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 17:00
O akvaryuma ciklet almanı tavsiye etmem hele 10 tane sarı prenses ayrı bir eziyet olur 50 litrede balıklara.Dayanıklılık ayrı bir konu,balığın güzel ve sağlıklı bir şekilde büyümesi rahat yüzebilmesi ayrı bir konu.

Balık ölümlerine gelince yanlış bilgilendirmek istemem ama bence o hacimdeki akvaryuma, o kadar balık çok fazla, ölümlerde o yüzden olabilir.Canlı doğuran diyipde fazla büyük olmayan bir akvaryumu o kadar lepistesle doldurmayı doğru bulmuyorum cikletlerin akvaryum boyutuna nasıl önem veriliyorsa lepistesdede aynısı olmalı bence lepistesde her balık gibi rahat yüzebileceği ve gereğinden fazla balık olmayan bir akvaryumda yaşamak ister.

Benimde 45litre akvaryumum var ve 1erkek 3dişi lepistes besliyorum biraz daha fazla olabilir ama sizin belirttiğiniz sayılarda çok fazla.
O yüzden lütfen balık diyip geçmeyelim ve onlarada sagı göstermeyi,rahat yaşatmayı unutmayalım...İnanın balık sayısı akvaryumda az oldukca onların rahat olduğunu düşünmek beni çok mutlu ediyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir