500 Liraya Deniz Akvaryumu


yasinmakÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1078
yasinmakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2013 20:35
Volkan bey ya sizin paraniz bol yada cok fena kaziklanmissiniz...... siz o kadar verip hala elinizde birsey yoksa bence sorun sizdedir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vbaykutÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2013
İl: Ankara
Mesaj: 140
vbaykutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2013 21:14
Hobiyi herkes istedigi gibi yapmakta tabiki serbest, burasi da fikir paylasimi yapilan bir forum ve benim fikrim bu yonde. Bu kadar emek zaman harcanacak bir isin kaliteli olmasi yonunde yoksa cesmeden suyu tuzla karistirip icine iki balik atmak da akvaryumculuk bu ulkede...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasinmakÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1078
yasinmakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2013 21:54
   Bence yabanci sitelerdeki tanklara bakip imrenmek yerine herkes elindeki mercani fraglasa hem fiyatlar duser hemde cesitlilik artar. Bu ulkede cesme suyundanda cok guzel tank kuran arkadaslar var. Bende damacana ile kurdum ve oyle milyarlarda harcamadim ve yavas yavasda guzellesiyor tankim ama bunda en onemli etken, bu isi bilen abilerimize surekli istisare icinde olmak ve soru sormak bilgi paylasmak.
Milyarlarim olsa yine de vermem o kadar ben bilmesem param olsa ne yazar. Üç kurusla kurdum tankimi ve gayet memnunum. Bence insan tankini hemen yabancilara benzetmek isterse sonu husran olur o zaman iste. Sabretmek lazim ve yavaz yavas yapmak lazim ilerlemeyi. Para bence kesjnlikle ikk etken degil bu hobide.
Bugun earmushroom aldim. Pazartesi,salida dort cromis gelcek insallah. Yavas yavas hersey zamanla,sabir bu isin gizli anahtari kesinlikle. . GETz READY2013-04-07 10:26:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GETz READYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 1371
GETz READYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2013 10:36
  Selamlar arkadaşlar.Yazılanları okudum ve fikrimi beyan etmek istedim sizlere.Daha önce uygun maliyetli deniz akvaryumu kurulumu adı altında bir yazı paylaşmıştım sizlerle.O yazıda tamamen ilk başlangıç aşaması için en uygun fiyatlı mazleme ile tecrübe ve deneyim kazanma amaçlı bir tank kurulumunu anlatmıştım,daha sonra diğer konularda da belirttiğim gibi akvaryuma hangi açıdan baktığımız da önemlidir.
 İçinde sadece 2 balık,1parça kaya,bir tane iç filtreden akıntı motoru yapıp içine koyup karşısına geçip ben deniz akvaryumu yaptım demekse amaç bahsi geçen malzemeleri almak tamamen gereksizdir.Ancak gerçek bir deniz akvaryumu kurmanın temeli,gerçek ve kaliteli malzeme kullanmaktan geçer.
 Temel sağlam olmalıdır ki,ileride kat çıkmaya çalıştığınızda çökme yaşanmasın.Bu yüzden ilk kurulum maliyetleri yüksek gelebilir kaliteli malzeme ve ekipmanın,ancak kullanmaya başladığınızda neden diğer ürünlere göre pahalı olduğunu anlayacak ve sizde hak vereceksiniz.
 Sizlere tavsiyem bu işe başlayacak arkadaşların malzeme seçimine önem vermerleri,çinçançon malzemeden uzak durmaları yönündedir.
GETz READY2013-04-07 10:36:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir