40 lt Bitkili Akvaryum İçin Tavsiye


srht06Çevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 33
srht06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2013 19:44
İyi akşamlar dilerim öncelikle herkese. Benim 40 litrelik bir akvaryumum var ve bunu sadece bitkii bir akvaryuma çevirme niyetindeyim. Lepistes ve yanında gül, saz bitkisi beslemeyi denedim bir süre ama akvaryumcunun satmış olduğu bitki yiyen elma salyangozlarım sayesinde bütün akvaryum kurak arazi gibi oldu. Şimdi bütün canlıları çıkardım ve en baştan kuruyorum.

Akvaryum 40 litre.
Işıklandırma olarak bir masa lambası kullanmayı düşünüyorum yükseliği ayarlanabiliyor. Işığa çok fazla ihtiyaç duymayan bitkiler yetiştirmek istediğimden sizler lamba olarak ne önerirsiniz? 
Forumdaki dıy bölümünü okuyarak mayalı CO2 sistemi yapmayı düşünüyorum. Bu CO2 miktarının oranını gene kendi yapacağım bir sistemle ayarlayabilmem mümkün müdür acaba?
Diğer bir sorum akvaryuma hangi salyangozları eklememi önerirsiniz? 
Kum olarak da 5 cm yükseliğinde dere kumuyla kaplı akvaryumum. Elimde bir miktar misket gübre mevcut ekstra dan sıvı gübre de almayı düşünüyorum forumda satan arkadaşlardan. 

Son olarak da akvaryum da bir adette mangrove kökü mevcut. Sizden ricam tecrübelerinize göre hangi bitkilerle başlamalıyım? Zemini saran bir bitki de yetiştirmek istiyorum. Kısacası akvaryumun içerisi orman gibi yemyeşil olsun istiyorum. Adam gibi bir düzen tutturabilirsem de içerisine ya karides ya da sürü halinde gezen bu hacimde yaşabilecek bir balık türü eklemek istiyorum.

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kemal LeoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/10/2010
İl: Tokat
Mesaj: 691
Kemal LeoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2013 20:13
Lamba olarak Philips veya osram 865 kodlu yani 6500k özelliği olan tasarruf ampullerini önerebilirim 40w olanlarıda var biraz araştırmak lazım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir