400 lt Discus Kurulum & Yeniden


teslaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 41
teslaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2014 21:48
Neden Discus?

Bazen arkadaşlar, evdekiler soruyor, neden discusa taktın diye 

Sabah uyandım, discuslarımdan bir tanesi, genç blue diamondlarımdan bir tanesinin karnı davul gibi şişmiş, baş aşağıda, bütün vücut sallanıyor, yan dönüyor, ters dönüyor..

Ne yapacağımı şaşırdım, elim ayağıma dolaştı.. Açtım bilgisayarı, biraz araştırma sonunda kabızlık olduğunu düşündüm. Çıkardım aldım elime, aynı bebeğin gazını çıkarır gibi karnını yukarıdan aşağı ovmaya başladım.. Bir kaç kere 30'ar sn yaptım bunu.

Sonra tamamen doğaçlama ve telaş içinde, 3 derece daha düşük ısılı karantina akvaryumuma, Tunç Bey'den tedarik ettiğim (ki buradan bir kez daha teşekkür etmek isterim kendisine, hasta hasta gönderiyi gerçekleştirdi) malahit yeşili, metilen mavisi ve klamoks antibiyotik ekledim. Yaklaşık 20 dk orada kaldı. Sonra asıl akvaryumun suyuyla dışarıda yıkayıp tekrar akvaryuma koydum.

Sabah saat 10'da bu işlemler bitmişti. Ve balık ne yazık ki akvaryuma konulduğunda hala aynı semptomları göstermeye devam ediyordu.  Evden ayrılmak durumundaydım, son olarak %20 oranında su değişimi de yapıp evden çıktım.

Az önce eve geldiğimde büyük bir sürpriz  Hasta balığım yemleme makinesinin dibinde bekliyor, yem gelse de yesek diye :) hastalıktan eser yok :)

Gözlemlemeye devam :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teslaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 41
teslaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2014 11:26
Arkadaşlar akvaryum, aksesuarlar ve balıklarımı maddi bir problem nedeniyle üzülerek satıyorum, iletişime geçerseniz sevinirim..


tesla2014-06-26 11:26:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir