30 Lt Betta Süreci


IBurakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/08/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 1436
IBurakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2020 21:57
[QUOTE=Kahveci] Burak bey öncelikle merhaba, yukarıda bazı arkadaşlar algea içerikli yemler önermişler. Zaten balık bu yemi yemez, doğasına aykırı. Bettalar tamamen etçil beslenen canlılardır. Pul yem de önermiyorum şimdiye kadar öneren bir üretici de görmedim.

Şurada bilimsel dayanakları olan bir makale var inceleyebilirsiniz: https://vetmed.illinois.edu/pet_column/betta-fish/

Oradan alıntı yapacak olursak;


Türkçe çevirisi ise;

[B]Keller, “Pek çok kaynak, bettaların birkaç bitkinin köklerini kemirerek yaşayabileceğini iddia edebilir” diyor. "Bu doğru değil!" Bitkiler, balıkların saklanması ve keşfedilmesi için zenginlik sağlayabilir, ancak bitkiler bir besin kaynağı değildir.
Betta balıkları, böcekleri ve böcek larvalarını yiyen etoburlardır.[/B] Günlük olarak dengeli peletlenmiş veya kuşbaşı yiyeceklerle beslenmelidirler.
Tıpkı kediler ve köpekler gibi, daha iyi balıklar aşırı beslenebilir, bu da obezite ve diğer sağlık sorunlarına yol açar.
Dr. Keller, her gün daha iyi bir balığa 3 ila 5 dakika içinde yiyebileceği miktarda yiyecek verilmesini önermektedir. Geri kalan yiyecekler tankın dibine batar ve kötü su kalitesine yol açar.
“Betta balıklarına da muamele edilebilir! Canlı beslenen veya dondurularak kurutulmuş beslenen kan kurdu veya tuzlu su karidesleri gibi yüksek proteinli maddeler olmalı ve tüm tedaviler gibi ılımlı olarak verilmelidir ”diye açıklıyor Dr. Keller.

[/QUOTE]
Emre Bey teşekkür ederim öncelikle. Doğru yemler almışım o zaman bir sıkıntı yok. Elimde algae yem vardı zaten o zaman cüce vatoza yarar onların bu yemi çok sevdiğini biliyorum. Betta da canı isterse [:)]

Beğenenler: [T]219893,Kahveci[/T]
Teşekkür Edenler: [T]219893,Kahveci[/T]
+1: [T]219893,Kahveci[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yunus KaragülÇevrim Dışı

Kayıt: 18/07/2019
İl: Kocaeli
Mesaj: 46
Yunus KaragülÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2020 04:24
Akvaryumun son durumu nedir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir