30 LİTRELİK KARİDES AKVARYUMU


OzanCevikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2014
İl: Mardin
Mesaj: 690
OzanCevikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 20:20
40*25*30 ölçülerinde kendinden alt ve üst kapaklı (kayıt ve kuşak diyorlar sanırım) bir akvaryum aldım bugün akvaryumu iyice iri tuz ile temizledim içerisine damacanada 3 gün dinlendirdiğim suyu koydum içine mavi renk veren dezenfektan(3damla) ve ph düzenleyici(2damla)klor giderici(2 damla ) ekledim akşam eve gelirken petshopta çok güzel bir betta gördüm su otursun diye aldım bardağa koymuştu petshopta adam 5tl gibi cuzzi bir miktara aldım eve geldim internette aynı bettayı 20 tl diye gördüm anlayacağınız beleşe aldım :D yarın internetten 5-6 adet lav kayası ve hagen kum alacağım tuzlu suyun içinde 1 gün bekleteceğim ve sonraki günde jawa moss alacağım misina yardımı ile kaya ya bağlayacağım dibede siyah hagen kumu koyup lav kayalarından güzel bir dekorasyon yapmayı planlıyorum gelelim sorular şu anda akvaryumda bir betta ve bir 50w ısıtıcı var bitkileri koyduktan sonra co2 düzeneği veya hava motoruyla akvaryuma hava sağlamalımıyım içerisine ek olarak hangi bitkileri koyabilirim ve betta ile karidesler yaşarmı buda akvaryumun kurulum görüntüleri
Buda bettanın resmi akvaryum yeni olduğu için kabarcıklar hâlâ duruyor

[URL=#]</a>liseli hobici--ozan-2015-02-02 20:34:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.E.DÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 264
M.E.DÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 00:22
 Merhaba,

 Yeni kurulumunuz hayırlı olsun. Beta ile karides yaşamaz. Karidesler betaya yem olurlar. Bence akvaryuma kaya koyup hacmi daraltmayın. Eledoa, Anubias, Tilki Kuyruğu, Saz vb. fazla ışık, gübre ve CO2 istemeyen türler seçip bitkili bir dekor yapabilirsiniz. Bir de filtrasyon için su da fazla akıntı yapmayacak askı/şelale filtre koyabilirsiniz. 

 Sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

makara95Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2013
İl: Izmir
Mesaj: 133
makara95Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2015 00:13
Merhaba yeni kurulumunuz hayırlı olsun öncelikle.Bettanız da çok güzelmiş :)

Bettayla karides yaşar fakat akvaryumu biraz bitkilendirmeniz gerekir.Betta büyük karideslere zaten bir şey yapamaz ama yavruları yiyebilir bitki yoğunluğu yeterli olursa karidesler için saklanabilecek alan olur ve büyük bir sıkıntı çıkmaz.Akvaryuma pipo filtre veya şelale filtre eklemeniz gerekir hem bitkiler için hem de bettanız için fakat su sirkülasyonunu düşük tutmalısınız bettanızın rahat etmesi için.Bitki olarak micra öneririm size yeterli ışıklandırma ve su değişimi ile rahatça bakabileceğiniz bir bitki ve yaprak yapısı küçük olduğu için akvaryumunuzda sırıtmaz.Bu arada akvaryuma yüksek bakım gerektiren bitkiler koymadığınız sürece ek olarak karbondioksit vermenize gerek yok.Ayrıca çınar, zeytin, sessiflora, gül tarzı bitkiler de rahatlıkla bakabileceğiniz bitkiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir