270 Lt De Tuzlu Suya Başlamak Istiyorum


metinmcseÇevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 363
metinmcseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2013 23:17
 Merhaba arakdaşlar, şuan 270 lt akvaryumda beslediğim balıklar bunlar;
20 Sarı Prenses, 17 Yunus, 1 Mavi Prenses, 3 Beyaz Prenses, 1 Vatoz, 12 Canlı Midye.
Ekipmanlar;Eheim dış filtre, iç motor,çift çıkışlı hava filtre motoru, 200w ısıtıcı, 0 mm mercan kumu, kaya ve küpler.

Bu akvaryumdan balıkları çıkartıp (takas/satış) 3-4 tane palyaço balığı ve 1-2 tanede başka tür olabilir, bu balıkları beslemek istiyorum, tuzlu su akvaryumu,ekipmanları ve balkları hakkında hiç bilgim yok bana yardımcı olurmusunuz.
1-En baştan başlayarak hangi ekipmanlar, malzemeler olmalı(makra,model)?
2-akvaryum buyüklüğüm yeterlimi?270 lt de kaç balık olabilir?
3-palyaçodan balığı yanına ne olabilir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinsitilkiÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 131
sinsitilkiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2013 05:01
Metin Bey, malesef tuzlu su akvaryumunda sadece balık sayısını litraj belirlemez. Tatlı su akvaryumundaki gibi o kadar balık koyamazsınız. Koyarım derseniz. Protein skimmer'ı çok güçlü almaya yönelirsiniz. Akvaryumunuz belirttiğiniz üzere sadece balık akvaryumu olacak ve lps ile sps olmayacaksa; sadece balık olacaksa nitrat yönünden başınız epey ağrıyacak. Su değişimleri yapmanız gerekecek belirli aralıklarla. Balık akvaryumları biraz sıkıcıdır bu yönden.

Gelelim akvaryum malzemelerine , mercan ( sps,lps) bakmayacaksanız soğutucu gerekmeyecek.
Protein skimmer mutlaka Bubble King Alman malı olmalı. Onlarda biraz tuzludur. Deniz akvaryumlarında en önemli şey protein skimmer'dır. Bubble Magus tarzı protein skimmer'lar Çin malıdır. Ve kalitesizdir. Çin işi , Japon işi sözünü biraz Çin işi , Alman işi olarak değiştirmek gerekir.
Biliyorsunuz Alman'lar herşeyi kaliteli yaparlar ama parasının hakkını alırlar.
Tuz olarak Red Sea Coral Pro'dan vazgeçmeyin tuzu kaliteli tutun derim. Diğer markalar pek iyi değil. Isıtıcı olarak 300 watt jager ısıtıcı öneririm. Kalsiyum reaktörü mercan bakmayacağınız için gerekmeyecek. Kum olarak aragonit kumu öneririm. İyi kumdur. Ayrıca çok güçlü olmayan bir akıntı motoru. Tunze akıntı motorlarını öneririm. Eğer paranız yoksa bekleyin her 2 ayda bir parça alın öyle kurun derim. Ucuza kaçmayın. Ekonomik olarak zorlayın. Hemen kurup kötü bir akvaryum mu? Yoksa biraz bekleyip kaliteli bir akvaryum mu tercih edersiniz?

Ürünlerin linklerini ayrıca gönderiyorum.
Tuz: http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=312507
Kum: http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=314328
Protein skimmer'ı balık akvaryumu yapacağınız için litrajı yüksek kapasiteli protein skimmer almanız gerekecek: http://www.ekstremakvaryum.com.tr/Royal-Exclusiv-Bubble-King-Double-Cone-200,PR-455.html
Akıntı motoru balık akvaryumu olacağı için güçlü almanıza gerek yok: http://www.ekstremakvaryum.com.tr/Tunze-Turbelle-nanostream-6025,PR-505.html



Canlı kayayı da ithal kaya alıp kendiniz canlandırmanızı öneririm. 450 lira civarı bir bedel verirsiniz maksimum.

Bütün bunları 1-2 yıl içinde toplayıp sisteminizi kurarsanız dört dörtlük hiç bir kusuru olmayan bir sistem kurmuş olursunuz. Bu protein skimmer bayağı bir balık alır sisteme. Ucuz etin yahnisi yavan olur.

Benim 750 lirtelik akvaryumuma sps için 3 aydır malzeme topladım. Elektrik sistemi vs derken 15.000 tl malzeme gitti. Ve daha balık yok içinde. Mercan akvaryumları bayağı pahalı oluyor malesef.
sinsitilki2013-11-25 05:29:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir