250l akvaryumda ne bakabilirim para kazanmak istiyorum yardımcı olun l


Revo_XÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 612
Revo_XÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2013 17:12
[QUOTE=carrdesch]Cüce amerikanlar olabilir ,yeni yeni tutulmaya başlayan balıklar ve piyasası var. apisto , agassazi ve ramirezi türleri tavsiye ederim.[/QUOTE]
 
'Apisto,agassizi,ramirezi' demişsiniz ancak apisto dediğimiz bir balık cinsi değil familyasıdır.Apistogramma agassizi,Apistogramma caucatoides,vb. aynı ailenin başka türleridir.Yani apisto ve agassizi diye 2 ayrı balık yok;agassizi,pandurini,kakadu,viejita gibi balıklar apisto ailesinin türleridir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

çagribeyÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2013
İl: Afyon
Mesaj: 1184
çagribeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2013 18:35
 Para kazanmak istiyorsanız kendinize bir iş bulabilirsiniz ;)
 Bu akvaryum işiyle çok az kişi hatırı sayılır para kazanır. Onlar da üretimhanesi olan veya bulunması zor bir türü üreten kişilerdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2769
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2013 18:59
Anladığım kadarı ile akvaryum hobisine mayıs başı gibi girmişsin, yani yaklaşık 1 ay. Eğer balık üretmek ve satmak istiyorsan bence ilk olarak hastalıklar bölümünü iyice yalayıp yutman lazım. Türünü belirleyip ona göre davranman lazım, mesela canlı doğuranlar için oldukça amatör bir kurulum şu olurdu: ana tank, doğum tankı (ilk doğanların biraz boylanıp sıkı beslenebilecekleri), büyüyen yavruların erkek ve dişilerini ayırabileceğin iki tank (dişiler erken hamile kalırsa küçük kalabiliyor, beli bükülebiliyor), ve olmazsa olmaz olan karantina tankı, yani 5 tank lazım. Yavruların gelişimi için günlük artemia çıkartmak, bitkisel besinleri içinse (atıyorum) spirulina. Yavruların gelişiminin baş düşmanı olan nitratı yok etmek için çok sık su değişimi (2 günde bir diyelim), hasta balıkların teşhisi (o kadar balık içinde)... Tabi iki tankta da (yavru ve anaç tankı) tutabilirsin, ama elinden çıkarmak için gereken özel yemlemeyi, gençlerin çiftleşmelerini, hastalıkları daha zor kontrol edersin. Bu iş göründüğü kadar kolay değil, bir hobici olarak önce deneyimlenmek gerekiyor, daha sonra işler kendi kendine büyür. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sezeryldrmÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2013
İl: Bursa
Mesaj: 64
sezeryldrmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2013 19:04
[QUOTE=volkan12] Sağ olun zebrayla bir tür daha bakılmaz mı? [/QUOTE]

Hala arkadaşın yaptığı yerginin farkına varamamışsınız evet zebra çok üreyen bir tür lakin bırakın yavruları satmayı bedava verseniz alıcı bulamazsınız.İlla besleyeceğim canlı bana para kazandırsın diyorsanız karides türleri ve salyangoz türleri üretebilirsiniz.Kendi masrafını çıkarır 3-5 de anca kazanırsınız.Hobiyi kazanca dönüştürmeye çalışırsanız zevk alamayacağınız gibi eziyete dönüşecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Özgür AyÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2014
İl: Ankara
Mesaj: 4
Özgür AyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2014 22:45
Yazılanların hepsini okudum da geneli para kazanılmaz demiş evet para kazanma olayı tabiiki zengin etmez fakat masrafları çıkartıp+cebede birşeyler kalabilir yani benim yaptığım gibi..Şöyle ki ben sadece 100 50 50h + 100 40 50 + 65 30 40h gibi sadece 3 akvaryumla tüm masrafları çıkartıp+banada birşeyler kalıyor...Nasıl mı..şöyle...yani herkes yunus+sp+frontoza+tropheus vs ciklet türleri peşinde evde üretip para kazanmak istiyor fakat bunun için daha kapsamlı tanklar filtreleme sistemleri pahalı yemler vs gerekiyor..ben ne yaptım herkesin aksine canlı doğuran üretimi hani cikletseverlerin pek beğenmediği türler..özel tür kılıçkuyruk plati aykılıç vatoz sadece bu türlerden üretip 4-5ayda damızlık boya getirip satıyorum..vaktim fazla yok olsa daha çok tankla daha çok üretip boylandırıp para kazanırım..yani yaptığım şudur herkesin tam tersini yapmak..çünkü canlıdoğuranlar ithal geliyor fakat memlekette fazla üreten yok..bana akvaryumcular 1tl veriyor, kendi kendini çeviriyor işte..ama dediğim gibi 3tankın masrafı+banada çok küçük bişeyler kalıyor o kadar..hani demesin bazıları vay fendim 3tankla nasıl para kazanıyorsun diye sigara param çıkıyor işte en azından hem zevk alıyorum hemde masraflar ve birazda para :)) haa birde ben bu türleri seviyorum belki 17-18 yılımı verdim üretipte para kazanmayı hiç düşünmedim fakat zamanla ikili ilişkiler tanıdık birçok akvaryumcular falan derken boylanan balıklarımı 1TL den alıyorlar işte..Bu arada yeni üyeyim çok şey okudum bu forumda faydası da oldu..dediğim gibi en az 17 yılımı verdim ve sadece canlı doğuran besledim ürettim..37 yaşındayım 47yaşımda da yine canlı doğurana devam...Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir