24 Saat İçinde Yeni Balık Ölümü


incaiaÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 200
incaiaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2019 08:01
Herkese merhaba,

İzmir'de 2 hafta ara ile aynı akvaryumcudan önce 2 otocinclus sonra da 12 kardinal tetra aldım. Otocincluslar 24 saat içinde su yüzeyinde nefes almaya çalışır gibi zıplayarak öldü. Kardinallerin de 2 tanesi daha eve gelirken yolda, 1 tanesi akvaryum suyuna damlatma yöntemiyle alıştırırken, diğerleri de takip edep 24 saat içerisinde su yüzeyinde nefes almaya çalışarak öldü.

Akvaryum 2 aylık. Daha önce başka bir akvaryumcudan aldığım 2 kribensis 1 hafta sorunsuz yaşadı sonra onları elden çıkarıp yerine hobiciden 1 çift kakadu aldım. Onlar da 1 aydır sorunsuz yaşıyorlar. Küp tuttular yakında yavru bekliyorum. 2 aydır elma salyangozları da sorunsuz yaşıyor.

Akvaryumun üstü hareketlensin diye sürü balığı almak istemiştim fakat kakadular akvaryumda başka balık görünce strese girdi.

Akvaryumda biraz hydra sorunu var.

Sizce bu balıkların ölüm sebebi nedir?

Aklıma gelen sebepler;
1- Kakadular rahatsız ediyor,
2- Kış olması sebebiyle damlatma yöntemi ile alıştırırken ısı farkı oluşuyor,
3- Akvaryumcudaki balıklar hastalıklı,
4- Su değerlerim aldığım balıklara uymuyor,
5- Hydralar zehirliyor.

Akvaryum özellikleri; 40*40*40 bitkili, hagen kum, dragonstone, yati kökü, dophin h300 şelale filtre, led ampul aydınlatma, 100w ısıtıcı, ph kağıt ile ölçüyorum 7 civarı çıkıyor. Gh-Kh ölçmüyorum.

Sizce sıkıntı nedir? İlerde balıklar yavrulayınca yavruları da bu şekilde kaybetmekten korkuyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YsfMalawiMasterÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2018
İl: Ankara
Mesaj: 159
YsfMalawiMasterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2019 08:39
Filtre yetersiz geliyor olabilir, akvaryumda hastalik olabilir, baliklari aldiginiz yerde hastalik olabilir yani birçok neden olabilir. Dip çekimi yapabilir biraz dinlenmis su ekleyebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

incaiaÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 200
incaiaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2019 08:59
[QUOTE=YSF1903bes]Filtre yetersiz geliyor olabilir, akvaryumda hastalik olabilir, baliklari aldiginiz yerde hastalik olabilir yani birçok neden olabilir. Dip çekimi yapabilir biraz dinlenmis su ekleyebilirsiniz.[/QUOTE]

Akvaryumun suyu cam gibi, haftada 2 kere 10litre dip çekimi yapıyorum. Hiç balık yaşamasa hastalık var diyeceğim ama kakadular yaşıyorken yeni girenler 24 saat içinde ölüyor ısı farkından olabileceğini düşünüyorum. Evde ısıtma yok 15 derece falan oluyor ev içi. Akvaryum 26 -27 derecede. Yeni balıkları yere koyduğum kapta 1 saat damlatma yöntemiyle suya alistiriyorum fakat kapta ısıtıcı olmadığı için galiba ısı farkı oluşuyor. Akvaryuma atınca da şok geçiriyorlar sanırım.[:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eflatun61Çevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2018
İl: Trabzon
Mesaj: 313
Eflatun61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2019 10:03
Isı farkından balıklar suya koyduğunuzda zaten sersemler öyle olsa anlardınız. Yinede böyle düşünüyorsanız su değerlerine alıştırdıktan sonra bir poşetle akvaryum ısısında alıştıra bilirsiniz balıkları. Bazen akvaryumunuzdaki balıklar direnç kazanmış olabilir dışarıdan gelen balıklar akvaryumuzda bakteri farkından dolayı ölüyor olabilir bu durumda alıştırma sürenizi arttırmanızı öneririm. Birde tetralar ph ı düşük su severler akvaryumunuzun görünmeyen bir kısmına catappa yada meşe yaprağı koyabilirsiniz su değerlerini i daha düzenli hale getirir ayrıca apisto yavrularının beslenmesi için Bi alan oluşturmuş olursunuz. Aldığınız balıkları genellikle 2-3 günlük bir karwntinadan sonra ana tankınızda eklemenizi tavsiye ederim bunun için en ucuzu dan bir ısıtıcı(30tl) alabilirsiniz bir hava motoru (10 tl) birde saklama kabı yeterli (10 TL) olacaktır hem balıklarınıı akvaryumun suyuna alıştırrsınız hemde ana tanka uyguladığınız diyeti yeni balıklarada alıştırmış olursunuz ne paranıza yazık olur nede balıklara 😂😂😂

Teşekkür Edenler: [T]210979,incaia[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir