180 Litre Tür Uyumu Ve Balık Sayısı


blennyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 30
blennyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2015 12:53
Kurmakta olduğum 180 litre bitkili akvaryum için belirlediğim türlerde ekleme-çıkarma yapmak için, tür ve sayı önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Melek balığı gibi büyük türler beslemeyi düşünmüyorum. Ama 10 ayrı tür tetra koyup hepsinin suda dağınık halde durmasını da istemiyorum. Bulabilirsem eklemeyi düşündüklerim şunlar, siz hangi türleri önerirsiniz?

N. anomala
L. dorsigera
A. borelli
Balta balığı (hangi türüne denk gelirsem)
P. Kuhlii
Makaskuyruk Rasbora
İmparator, kongo veya kardinal tetra

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2015 13:23
Öncelikle cüce amerikan konusunda daha bilgili arkadaşların yazması daha doğru olur ama tek akvaryumda 3 farklı cüce amerikan önermem. İş yerindeki akvaryumda bir hafta izinden döndüğümde çift nannacaram ve 3 adet borelliden bir tanesi ölmüştü. Muhtemelen birisi o süreçte yumurtladı ve diğerlerine rahat vermedi. Kalan 2 borelliden birisini de önceki gün kaybettim. Hüsran oldu açıkçası... [:((]

Nannacara anomala çok çekingen bir balık, çok güzel ancak fazla saklanma eğiliminde olduğu için keyifli değil.

Borelli nispeten daha çok açıklığa çıkıyor. Anomala'ya göre çok daha bölgeciydi, kurlaşma sırasına erkeğin yaklaşan endler ve ember tetraları bile köşe bucak kovaladığına şahit oldum.

Dorsigera beslemediğim için yorum yapamayacağım ama [URL]http://www.akvaryum.com/laetacara_dorsigera_makaler_12_5533.asp[/URL] makaleye göre fazla barışçıl. İki tür üzerine çıkmayın ve akvaryumda en az 3 farklı saklanma bölgesi oluşturun derim. Bu türler arasında anomala dorsigera daha risksiz olur gibi duruyor.

Makaskuyruk cüceler için çok iyi bir tercih değil. Fazla büyüyor, ayrıca olur da yumurta alırsanız hiç şansınız olmaz. Sanırım bunu orta seviye balığı olarak düşündünüz, onun yerine nannostomus beckfordi öneriliyor. Galaxy rabora da görsel olarak çok güzel bir balık. En garantili tür ise endler bana göre.

Yazdığınız tetra türlerine ek olarak kırmızı-turuncu arası rengi ile ember tetra'yı da düşünün derim.

Balta balığı tecrübem olmadığı gibi çevremde besleyen de yok. Yorum yapamayacağım, yüzey balığı olarak güzel bir tercih gibi duruyor.

Bu arada yosun ile mücadele için ne kullanacaksınız bilmiyorum ama otocinclus affinis oldukça başarılı, çalışkan ve rahatsız etmeyen bir tür.

Beğenenler: [T]86467,blenny[/T][T]174358,Onurekrem[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blennyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 30
blennyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2015 14:05
Özgür Bey üşenmeyip teker teker yazmışsınız çok teşekkür ederim. Bana da bu 3 cücenin arasından bir tek dorsigerayı beslemek nasip olmuştu, yanakları elma şekeri gibi kızaran, mizaç olarak gerçekten pamuk gibi bir balıktı. Aslında bunları çift olarak beslemeyi düşünmediğim için 3 ayrı tür belirlemiştim ama sanırım dediğiniz gibi fazla olabilir.

Makaskuyruğu hem yüzme tarzı hoşuma gittiği için hem de orta seviye için düşünmüştüm evet ama önerdiğiniz kalem balığı epey güzelmiş, bulabilirsem ne âlâ. Belki içimde ukde kalmasın diye 1 tane makaskuyruk eklerim :) Nasılsa üreme, yavru alma gibi bir beklentim yok.

Ember tetra hiç aklıma gelmemişti, bunu da kenara yazdım. Sanırım kolayca bulunan bir tür. Daha büyük ve uzun bir akvaryumum olsaydı kırmızı gözlü tetraları düşünebilirdim ama akvaryum ADA 90p ölçülerinde, bu da birçok türü sınırlıyor.

Orta ve yüzey balığı olarak bayrak cichlidler çok hoşuma gidiyor ama maalesef boyutları sebebiyle eledim. Forumu gezerken baltalar aklıma geldi, böyle garip vücut yapılı tropikal türler çok hoşuma gidiyor, eskiden Baensch Atlas kitabında bu türleri görünce içim giderdi, şimdi görüyorum ki ülkemize de ara sıra geliyor, fırsat bu fırsat..
Aklımın bir köşesinde de buz balığı denilen şu hayalet kedi balıkları var, belki üçlü bir grup güzel durabilir.

Yosun için sanırım en ideal seçim oto olacak. İrileşip, sağa sola fırlayan saeleri kesinlikle düşünmüyorum. Bakalım internetten türleri araştırmaya devam..

Beğenenler: [T]163906,pekozgur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir