160*80*70-120*50*60 ve 90*55*55 akvaryumlar


AliSarpÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 127
AliSarpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2015 02:34
Ilk olarak sablonda ki bilgileri konu icerisinde verdim fakat sablonu yine de doldurmak gerekiyorsa doldurayim, umarim konuyu dogru yere acmisimdir.

Tasarimi ve yapimi gercekten uzun zaman ve emek alan akvaryumlarim sonunda tamamlandi. Hayvanlari 7 ay gibi bir sure once akvaryumlara attim. Akvaryumlari kaplumbaga hobisinde ki bazi abilerimin yardimlariyla cizdim, <b style="line-height: 1.4;">(birlikte gercekten ugrastik ve baya fazlacada fikir degistirdik, sonunda guzel birsey cikti sanirsam.)
Iki adet buyuk ve L seklinde birbirine bagli akvaryumlarimi tanitacagim ilk;
160 cm lik akvaryumumun olculeri 160*80*70h tir 15 mm camdandir, 120 cm lik akvaryumun olculeri ise 120*50*60 tir, 10 mm camdandir. Iki akvaryumun yukseklikleri arasinda fark olduklari icin dolap uzunluklari 160 likta 69,5 cm 120 likte ise 81 cm dir ki kot farki olmasin ama bu seferde bir akvaryum 10 cm alttan basladigi icin bir adet 160 cm lik 11,5 cm yuksekliginde tahta kesildi ve akvaryumun alt bazasina 4 adet delik acildi bu parca dubeller yardimiyla kolayca takilip cikartilabiliyor.

[URL=#]</a>

[URL=#]</a>

Burada da kot farkini ve delikleri goruyorsunuz, parca takilarak akvaryum seviyeleri esitlenebiliyor.

[URL=#]</a>


Kuru alanlarimiz iki adettir ve ikiside taslarla kapli ve bitkilerle suslenmistir, daha dogal bir gorunum katilmistir. 160 cm lik akvaryumdan cikan bir adet 50*70*30h ebatlarinda kumlu kuru alan ve iki akvaryumun ortak kullandigi hayvanlarin bir akvaryumdan digerine gecisini saglayan 80*50 ebatlarinda bir dolap uzerine yerlestirilmis olan ortak kuru alan, bu kuru alan kavga durumlari icin akvaryumlari ayirmaya olanak verir, kuru alanlarin girisindeki centiklere takilacak olan beyaz plexiglass ile iki akvaryumlarin arasinda ki baglanti kapatilabilir, kapatildigi taktirde, hayvanlari sadece kumlu kuru alanda birakmamak amaciyla, ortak kuru alan 160 lik akvaryumda olan hayvanlarin olacak ve 120 lik akvaryumun kayitlari uzerine koyup kuru alan sayisini 3  e cikartacak, 120 cm lik akvaryumdaki hayvanida kuru alansiz birakmayacak 45*45 boyutlarinda bir yedek kuru alan daha mevcuttur.

Iki kuru alan birlikte;

[URL=#]</a>

Kumlu kuru alan;

[URL=#]</a>

Ortak kuru alan;

[URL=#]</a>

[URL=#]</a>


Aydinlatma; 
Akvaryumlarin ic aydinlatmasi icin 2 adet mavi 120 ve 100 cm olculerinde suya tam batan mavi renkli dalgic floresan kullaniyorum, akvaryumlari seyredecegim zaman aciyorum, zamanlayciya bagli degiller.

Kumlu kuru alanin isitmasi icin iki adet mavi renkli basit mandalli lamba ve iki adet 42 watt  ince duylu yuvarlak 18 cm den konumlandirilmis  ampul.
Ortak kuru alanin isitmasi icin bir adet exo terra buyuk boy porselen tutturmali lamba ve bir adet Jbl neodium UVa iceren kalin duylu 100watt ampul.

Gunesi taklit amacli (UVb-UVa isinlari iceren) kumlu kuru alanda 2 li bir floresan lamba floresan olarak 15 watt T8 Sylvania reptistar terrarium lamp ve bir adet gunes isigini taklit eden sera daylight brilliant floresan 32 cm den konumlandirilmis ampuller.
Ortak kuru alanda ise bir adet horoz marka sikistirmali lamba 25 watt exo terra UV 100 28 cm den konumlandirilmis ampul ve isitma isinede yarayan UVa icerem yukarida yazdigim Jbl spot neodium 40 cm den konumlandirilmis ampul.

Zamanlayici olarak butun ampuller icin ayri ayri zamanlayici kullaniyorum isitma ampulleri 7 de yanip 18:30 da sonuyor UVb isini iceren ampuller ve gunesi takli floresan ampulu ise 10 da yaniyor 14:00 da sonuyor.

Filtre;
Bu konuda baya sikinti yasadim dis filtre mi sump mi diye ve en sonunda sumpa karar verdim,  160 lik akvaryumun dolabinda 150*70*50h yuksekliginde bir sumpimiz bulunuyor. Sumpta 4 adet bolme var iki akvaryumun suyuda ilk bolmeye akiyor daha sonra ikinci bolmeye akan su oradan da gecerek 3. Bolmeye geliyor burada iki farkli 4000 litre su basma kapasitesi olan kafa motoru ile iki akvaryuma ayni kaynaktan farkli kafa motorlariyla su basiliyor. 4. Bolme ise yavruluk yada hasta hayvan olursa diye ayarlandi ve 3. bolmeden uzerinde yarim milim civari yaklasik 20 adet bosluk bulunan mavi bir pleksi ile ayrildi. Burada bir adet taslarla kapli kuru alan var ucgen seklinde 22*22 cm boyutlarinda 13 cm uzunlugunda yine taslarla kapli rampasi olan, bu kuru alan sumptan 23 cm yuksekte yani 4. Bolmenin olculeri 70*70*23, hasta hayvan yada yavrular icin 110 litre gibi bir su hacmi var. Tek sorun su hicbir zaman akvaryumlardan degil hep sumptan azaldigi icin ve azalma hizi su kutlesi de fazla oldugundan bir hayli hizli oldugu icin bu yavrulukta hayvan varsa su seviyesini ayarlamak icin dikkatli olmaliyiz. Bu 4. bolmenin arkasindaki dolap parcasi rayli sistem yani hareket edebiliyor ve istedigimde acilabiliyor bu icerinin hem biraz daha havalanmasi hemde iceride hayvan oldugunda icerinin gunes isigi almasi icin onemli, ama yinede olurda iceri hayvan koyarsak diye oradan girecek gunes isiginin miktari bana yeterli gelmedi sumpin icine 4. bolmenin uzerine gun isigi renginde serit led isik alip taktim. Gerekli olursa serit ledi de zamanlayiciya baglayip kullanacagim. Sumpin arkasinda iki adet bilgisayar fani oldugu icin dolabin icerisinde nem yok, birkere denemek icin fanlari kapattigimda gercekten yaptirdigima sukrettim cunku iceride gercekten insanin kafasini sokamadigi bir nem olustu. 

Burada yukaridan asagi dogru sirasiyla iki akvaryumdan gelen suyun yoplandigi yer filtre malzemelerinin bulundugu ikinci bolme ve en alttada isiticilarin ve kafa motorlarinin bulundugu 3.bolme;

[URL=#]</a>

Filtre malzemeleri ve icerideki havayi disari veren fan;

[URL=#]</a>

Kafa motorlari isiticilar ve disaridaki havayi iceri veren fan, gordugunuz mavi parca yavruluk veya hasta hayvan icin ayrilmis kismi ayiriyor motorlardan, suan orada da silis kum ve gerekli aydinlatma bulunuyor, su ozamanlar biraz kalitesizdi cunku bunlarin ici talas doluyken ben uzerlerine su koymusum onu temizleyene kadar bir sure boyle kalmisti.

[URL=#]</a>

Bolme ve arkasindaki kayar kapak;

[URL=#]</a>

Isitma;
3 adet 300 watt cin mali isitici sumpin 3. Bolmesinde mevcut ve gayet yeterli, suyun isisi hep stabil ama yinede onlem olarak 1 adet daha 300 watt isitici mevcut. 2 si 160 lik 2 si 120 lik akvaryumlarda ve 1 ide sumptaki yavrulukta olmak uzere sera jbl ve boyu marka toplamda 5 derece kullaniyorum bu akvaryumlarda.

Diger;
Kuru alanlar icin dal dal alinmis renkli ve yesil buyuk yaprakli sarmasiklar, butun halinde alinmis 2 adet yesil beyaz ve kirmizi yesil sarmasik, bir adet yati koku, kuru alanlarda bulunan 2 adet exoterra termometre,5 adet mangrow koku, (ikisi batmamakta hala inat ediyor :D) bir adet cakma mini agac, 120 kg 2mm sari silis kum, (kuru alan icin) toplam 200 kilo 0,7mm sari silis kum, (iki akvaryum zemini icin)  kemerdeki tas dunyasindan secilmes renkleri  degisken tas ve tas tarzinda camlar, alti tas bir grup ipek yaprakli bitki birlikte olan iki bitki ve bir suru tek tek ipek bitki, bir mutfak guveci, iki adet lacivert renk arka plan, 1 adet sobo sb-8804 hava motoru, 1 adet sobo sb-1116 hava motoru ve 2 adet 120, 80 cm uzunlugunda hava tasi, 2 adet suan kullanmadigim dinlenme sehpasi.

Salondaki kucuk akvaryumu tanitayim simdi;
90*55*55 boyutlarindaki akvaryum 10mm camdandir, salonda oldugundan ve bizim evde gec yatildigindan bu akvaryumun ust bazisinin ortasi delinerek doner perde yerlestirildi isitma lambasi sondugunde perdeyi kapayip ustunu de ortuyoruz ve hayvanlar uyuyabiliyor.
Bu akvaryumun kuru alanini taslari ustuste koyarak olusturdum, bu taslar toplamda 120 kg gibi oldugu icin dusme ihtimali yok yine bu taslarida kemerde ki tas dunyasindan sectim en ustteki hayvanlarin ustune ciktigi tasin boyutu yaklasik olarak 25cm*15 cm. (en genis yerinde.)kuru alan tastan oldugundan ve arka cama dayandigindan arka cam 40 cm uzatildi yani arka camin uzunlugu 95 cm oldu.

Aydinlatma;
Bu akvaryumda ic aydinlatma kullanmadim
Isitma lambasi olarak 52 watt kalin duylu ampul ve mandalli horoz lamba kullandim yine ayni mandalli lambaya exo terra UV 100 25 watt koydum yani bu kuru alanda iki adet lamba kullandim.

Zamanlayicilar yine 2 adet ve yukarida yazdigim periyodlarda calisiyor

Filtre;
Tetra ex 1200 dis filtre kullaniyorum bu akvaryumda cunku yine yer programlari yuzunden salonda cok fazla ses cikamamasi gerekiyordu

Isitma; 
Bir adet 200 watt eheim isitici kullaniyorum bu akvaryumda, isi hep stabil. 1 adette sera derece kullaniyorum.

Diger;
Bu akvaryumda arka plan kullanmiyorum, bir adet atman  cr-16 hava motoru, 80 cm hava tasi, 50 kg 0,7 mm sari silis kum, kuru alan taslari iki adet dekoratif renkli tas/cam, iki adet ipek yaprakli bitki,  ve bir nazar boncugu bulunuyor bu akvaryumda.

Akvaryumun genel goruntusu sag tarafta bazanin altindan cikan perdeyi gorebilirsiniz;

[URL=#]</a>

Kuru alanda findikla fistik;

[URL=#]</a>

<b style="line-height: 1.4;">Hayvanlardan birkac fotograf atayim, oncelikle 8,5 ayda findikla fistigin gelisim, ilk geldiklerinde;

[URL=#]</a>

Zeytinle (17) findigin boy karsilastirmasi;

[URL=#]</a>

8,5 ay sonra tekrar boy karsilastirmasi;

[URL=#]</a>

Findiktan bir kare;

[URL=#]</a>

Limon ve zeytinden kareler;

[URL=#]</a>

[URL=#]</a>

Kuru alanda zeytin michelangelonun uzerinde;

[URL=#]</a>

Michelangelo isik acinca uyanir, gozleri sanki insanmis gibi uykulu ciktigi icin paylasiyim dedim.

[URL=#]</a>

Kumlu kuru alan;

[URL=#]</a>

Akvaryumlarda ki kot farkini onlemeye yonelik parca;

[URL=#]</a>

[URL=#]</a>

Yedek kuru alan ve dinlenme sehpalari;

[URL=#]</a>

[URL=#]</a>

Buyuk akvaryumdan bir fotograf;

[URL=#]</a>

Buda koturum olan kaplumbaganin yerinin son hali, sumpin icindeki kisim;

[URL=#]</a>


AliSarp2015-06-06 14:21:17

Beğenenler: [T]171133,Madenci[/T][T]173213,Ebu Muhammed[/T][T]106815,msk08[/T][T]165511,gencoscar[/T][T]159639,CagriTURK[/T][T]103478,HASAN ÖZDEMİR[/T][T]161222,batu.gulsah[/T][T]11146,Ramirezi[/T][T]84506,tolgi_olgi[/T][T]157668,matasoy[/T][T]114072,Erolet1[/T][T]158675,çelebi[/T][T]60336,saeros[/T][T]175797,Küçük_Balıkçı[/T][T]76766,vlkncglr[/T][T]87487,ugurcelen[/T][T]198142,Xyoline[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliSarpÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 127
AliSarpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2015 19:47
Arkadaslar konuya hic yorum yazilmamasini biraz ilginc buldum aslinda forumun adi akvaryum.com olmasina ragmen sanirim sadece balik yada bitki akvaryumlariyla ilgileniliyor. AliSarp2015-04-25 02:22:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turkmenciftciÇevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 169
turkmenciftciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2015 00:21
Hocam ellerinize sağlık gerçekten çok ciddi ve güzel bir çalışma olmuş. Konuya yorum yazılmama sebebi dediğiniz gibi kimsenin kaplumbağa ile ilgilenmiyor olması. Bu projede tropheus, frontoza, canlı doğuran vs besliyor olsaydınız yüzlerce yorum alırdınız. Ya da kaplumbağa ile uyumlu balık türleri vs diye konu açabilirsiniz birlikte bi kaç balık beslemeyi düşünürseniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliSarpÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 127
AliSarpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2015 02:25
Oncelikle tesekkurler, sliderlar ile birlikte ne yazikki hicbir balik beslenemiyor hayvanlarin boyutunu da dusunursek ekleyecegim her hayvan yem olacaktir ancak ah satisi olsaydi da musk gibi balikla da yasayabilen hayvanlara da sahip olsaydik.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gencoscarÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2014
İl: Ankara
Mesaj: 62
gencoscarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2015 09:32
Ali Bey öncelikle tebrik ederim güzel bir çalışma olmuş.Türkmen ağabeyin dediklerine katılıyorum.Forum genel itibariyle balıklarla aşina olduğu için :)

Beğenenler: [T]159992,AliSarp[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafakısacıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2661
mustafakısacıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2015 10:00
Elinize emeginize saglık,herkes yapmaz sizin yaptıgınızı.

Beğenenler: [T]161222,batu.gulsah[/T][T]77135,kayıpbalık[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CagriTURKÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14361,2[/B]
Kayıt: 20/03/2014
İl: Ankara
Mesaj: 542
CagriTURKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2015 10:51
Tebrikler valla, efsane ötesi birşeymiş :D Sanırım forumdaki herkes böyle bir sistemi içinde balıklarla hayal eder.

Beğenenler: [T]161222,batu.gulsah[/T][T]77135,kayıpbalık[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliSarpÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 127
AliSarpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2015 12:57
Yorum yazan herkese tesekkurler. Ben aslind bu secimi bilerek yaptim denemez, her zaman oldugu gibi hediye eden kaplumbagalarla basladi yolcugum yoksa akvaryum ne onu bile bilmezdim ancak kotu mu oldu bence kesinlike hayir, bunlarin kuru alan da ve suda ki hareketleri, uzun omurleri, baliklardan zor hasta olmalari ve onlara isim koyabilmem, bence akvaryumla baska sekilde tanissam da kaplumbagayla devam ederdim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gencoscarÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2014
İl: Ankara
Mesaj: 62
gencoscarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2015 14:53
Ali Bey kaplumbağaların yanında başka bir türde beslenir mi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliSarpÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 127
AliSarpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2015 15:02
Kimi kaplumbagalarin beslenir ancak slider turunun yaninda beslenmez. Musk turunun yaninda balik ve bitki bakilabilirken kesin olmamakla birlikte kimi dere kaplumbagalariyla birlikte salyangoz ve bitkide bakilabiliyor. Slider turunun yaninda midye besleyen bir tanidigim vardi ancak yazin isi yuzunden gitmisti midyesi sanirim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batu.gulsahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2014
İl: Mugla
Mesaj: 788
batu.gulsahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2015 15:20
Ali bey tebrik ediyor ve sonsuz tesekkurlerimi sunuyorum size.. Bir canliya deger verilecekse böyle olmali kesinlikle.. Kurulumu okurken ne beslenecek diyerek okuyordum kaplumbagalari gorunce hayrete düştüm şok oldum. Verdiğiniz deger büyüklüklerinden anlaşılıyor. . Guzel gunlerde büyütün. Paladaryumlari inceleyin bolca degisik fikirler verebilir size.. japon şemsiyesi gibi bitkiler dikin dahada dogal gorunecektir..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliSarpÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 127
AliSarpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2015 19:45
Bu hayvanlar hicbir bitkiyi sag birakmiyorlar malesef, bambularin bile kokunu yiyorlar.
Turkiye de bu hayvanlarin cektiklerini dusundugumuzde, onlara verdigim deger az bile diyorum, baska insanlara da duzgun kosullarda bu hayvanlara bakmak icin ornek olmak istiyorum.
Kaplumbagalar adina tesekkur kendi adima rica ederim.
En buyuk olanlar 13 yasindadir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batu.gulsahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2014
İl: Mugla
Mesaj: 788
batu.gulsahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2015 09:58
Ali bey o kadar uzun suredir baktiklariniz var yumurtlamalarina tanik oldunuz mu hiç? Yada ciftlesmeye calistiklarini gördünüz mü? Bu ortamda acaba uretilebilir mi cok merak ediyorum. Bu kaplumbagalar dogal ortamda da zor ürüyorlar insallah diyorum çünkü doğal donguden farkli bir ortamlari kalmamis. Kumlu alanlar, sulak alanlar, taslar hersey var yuzme alanlarida cok geniş harika bir ortam olmus tekrar emeginize ellerinize sağlık. . Sizede soyleyeyim semizotu yuksek kslsiyum ve vitamin iceriyormus kabuklarina faydali olabilir belki bitkileride bir nebze olsun rahat birakirlar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliSarpÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 127
AliSarpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2015 13:33
Genelde lahanagillerin verilebiliyor rahatlikla, marul, kara hindiba, salgam yapragi gibi ancak semizotunu hic denemedim onuda bir denemek lazim.

Evet disi siksik yumurtluyor zaten kumlu kuru alan da yumurtalari atmasi icin ancak erkekleri begenmedigi icin yumurtalar dollenmemis oluyor fakat girisim var, bir gun olurda uygun erkek bulursam en azindan bir yavru gormek istiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir