160x60x60 Fiyat Uygunmudur ?


MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2016 23:20
[QUOTE=ringo]
Basınç yüksekliğe bağlıdır. Ancak bu basınç birim alandaki basınçtır. Yani 120*60*60 ile 60*60*60 bir akvaryumda atıyorum kırk cm derinlikte 1cm2 cam yüzeyine etki eden basınç miktarı aynıdır. Ancak toplam basınç yüzey alanına da bağımlıdır. Yani biri diğerinin iki katı uzunlukta ve aynı derinlikte olan iki akvaryumda, mesela ön camdan sözedelim, cam yüzeyine etki eden toplam basınç miktarı farklıdır. Derinlik aynı boyu iki kat uzun olan bir akvaryumda ön cama etki eden toplam basınç, uzun olanda iki kat fazladır. Tabii su basıncı noktasal değil yayılı bir basınçtır. İki kat fazla bir basınç oluşsa da, konulan ayakla (kuşak) uzayan silikonlanma alanı ile vesair yaklaşık aynı dayanıklılık sağlanır. [/QUOTE]

3 sayfadır anlatmak istediğimi çok anlaşılır bir şekilde bir paragrafta özetlemişsiniz.

[QUOTE=ringo]Fizik kurallarını kullanırken birden fazla fizik kuralının kullanılıp kullanılmadığına dikkat etmek gerekir. Kuralı ezberlemek değil de anlamak önemlidir.
Her durumu yükseklikle izah edemeyiz. Mesela bir mühendis bahsettiğim göbeklenme noktasından karşıdan karşıya bir kuşak atar, 4mm camdan 80h cm akvaryum yapabilir veya cam silindir şeklindedir bütün hesap kitap değişir. Koyulacak bir ayak herşeyi değiştirebilir yani. Kuşak da bir nevi ayak gibidir ancak camı orta bölgeden desteklemediğini bu açıdan 120*60*60 ile 60*60*60 ın aynı dayanıklılıkta olmadığını aralarında birçok açıdan fark olduğunu yukarıda biraz izah etmiştim.
Yazıyı birlikte değerlendiriniz.[/QUOTE]

Tam olarak söylemek istediğim de buydu. Sadece yükseklik arttıkça basınç artar fikriyle akvaryum yapamayız. Bu işi etkileyen bir sürü faktör var. Bunu mümkün olduğunca sayısallaştırılabilir ve sınıflandırılabilir kılmak adına bir formül üretilmiş. Buna gözünüz kapalı güvenmeliyiz demiyorum. Ancak şu an referans veya fikir alabileceğimiz en geçerli hesap budur.

İlyas Hocam, detaylı ve anlaşılır açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Beğenenler: [T]112546,capo di capi[/T][T]41753,ringo[/T]
Teşekkür Edenler: [T]112546,capo di capi[/T][T]41753,ringo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir