120x40x60h Yeniden Başlayan Tavsiye


cmasdiverÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 22
cmasdiverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2020 09:43
Herkese merhaba, iyi seneler :) Kısaca hikayem aşağıdaki gibidir.

https://www.akvaryum.com/Forum/mesaja_git.asp?PID=5705388

Yeni aldığım akvaryumu bu hafta sonu kurmaya başlıyorum, fakat bilgi bolluğunda bazı kavramlar çok aklımı karıştırdı. Bunlar hakkında sorularım olacak. Bir sürü yerden okumaya, öğrenmeye çalışıyorum ama aklımın karıştığı noktalar var. Umarım keyifli bir sohbet olur.
Fotoğraf çekmeyi unuttum, akşam eve gidince fotoğrafları da eklerim.

Elimde bir tane kafa motorlu filtre, iki tane de yüzen filtre var, linklerini koyuyorum anlaşılması açısından. Kafa motorlu olan suyu çekip yukarıda asılı süngere gönderiyor ve şelale filtre gibi davranıyor. İlk etapta başlangıç yapabilmem için yeterli midir bu ürünler?
- https://www.biolifeurunleri.com/biolife-yeni-c-160---s-tekli-flora-akvaryum-ic-filtre-sistemi.-sobo-wp-1250-10-watt-800-l/h-motorlu
- https://www.biolifeurunleri.com/biolife-c160-akilli-akvaryum-filtresi

Bunları kurup çalıştıracağım, canlı olarak ilk başta 5 neon 5 karides 3 çöpçü ve bitki ile başlamayı, ilerleyen zamanlarda akvaryumun döngüsü oturdukça bitkileri ve canlıları artırmayı düşünüyorum. Bu canlılar okuduğum kadarıyla birlikte yaşayabiliyorlar.
Akvaryumda buhar kapağı yoktu, 3mm pleksi'den yaptırıyorum. 2 parça halinde, ve ön tarafta yem için, arka tarafta kablolar, hortumlar için delik bıraktırıyorum, uygundur diye düşünüyorum. Arkada kabloların olduğu deliği nasıl kapatabilirim? amacım esnek bir malzeme koyarak kabloların geçişine izin verip, geri kalan boşluğu kapatması

Akvaryuma püren çalısı koymayı düşünüyorum, üstüne de moss bağlayacağım. İkisini de birer tane koymayı ilerleyen zamanlarda genişletmeyi düşünüyorum. Aşağıdaki linklerdeki ürünler sizce uygun mudur?
- https://www.atakanpetshop.com/erect-moss-kutu-canli-bitki.html
- https://urun.n11.com/canli-bitkiler/christmas-moss-5cm-5cm-yeni-sarim-P176299307
- https://urun.n11.com/agac-dali-kok/akvaryum-dekoru-dogal-agac-figuru-puren-calisi-P388607939

Böyle bir ölçüm setine ihtiyacım var mı?
- https://urun.n11.com/vitamin-mineral/seachem-alert-combo-phammonia-gostergesi-P291130684

Elimdeki akvaryumda cata 40w balast var, armatürde 2 tane c şeklinde klips var floresanı tutmak için, tek floresan bağlanabiliyor kablo boylarından anladığım en fazla 95cm lik bir ürün bağlayabilirim, girişi duy ile değil, dişi pinler şeklinde ama sağlam mı bilmiyorum. Sağlamsa nasıl bir aydınlatma işimi görür? Tek floresan için, ve başlangıçta çok fazla maliyetli girmek istemiyorum, ilerde gerekirse değiştirebilirim.

JBL markalı floresanlarda bir sürü çeşit var; marin blue, marin day, reptil jungle, reptil sun, ultra marin blue, ultra ocean blue, ultra marin day vs. Bunların farkları nelerdir?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, Şu an ofisteyim. Akşam eve gidince akvayumu aldığım kişiden kalan ürünleri ve tankın fotoğraflarını atmaya çalışıcam. Farklı sorularım olursa diğer mesajlarda iletirim.

Herkese keyifli hobiler[EDIT]cmasdiver,2020-01-03 09:44:05[/EDIT]

Beğenenler: [T]219816,altaygumus[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cmasdiverÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 22
cmasdiverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2020 10:39
Merhabalar, acaba yanlış foruma mı yazdım, yoksa cevap için aceleci mi davranıyorum?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir