114lt. Malavi Akv.(Video+Resim)


AquaristÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2011
İl: Giresun
Mesaj: 495
AquaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2011 13:45
[QUOTE=Aquarist] Merhabalar,

Yapmış olduğum araştırmalar sonucunda akvaryumumda her hangi bir sıkıntı olmamasına rağmen beyaz prensesleri çıkararak tür sayısını mp ve sp olmak üzere 2 türe indirdim. Şu an 1e3d mavi prenses, 1e 4d sarı prenses mevcut.

Şimdi akvaryum daha hoş oldu sanki, balık sayısı 9 a düştü ve erkek sarı prenses yavaş yavaş daha çok kur yapmaya ve kendisini göstermeye başladı.

Şu an bile uzman kişilerin yorumlarına göre popülasyon hala fazla. Ki bu hacimde tek tür beslemem gerektiği konusunda tavsiyeler aldım. Fakat ayırmış olduğum bp(snow) ler için bile çok üzülmüşken şimdilik ikinci bir ayrılık yaşamak istemiyorum.

Bu durumda 2 tür olarak 9 adet balık beslemem nasıl olur? Acaba yine balık sayısını azaltıp 1e2d olacak şekilde 2 tür toplam balık sayısını 6 ya indirsem daha mı iyi olur? Ya da 4sp & 4mp mi daha uygun olur?

Ayrıca bp türünü çıkardıktan sonra balıklar daha korkak davranmaya başladılar. Eskiden elimden yem veriyordum, şimdi biraz daha ürkekler. Bu da akvryuma dış müdahale olduğu için normal diye düşünüyorum. Öyle midir?

Son olarak 2 türe ayırmadan önce telefonumla çekmiş olduğum videoyu paylaşmak istedim. Videonun sonlarındaki balıklar daha değişik tür gibi duruyor, ne dersiniz


[VID]http://www.youtube.com/watch?v=3gVIiBrvSdc[/VID]


http://www.youtube.com/watch?v=3gVIiBrvSdc


[/QUOTE]


Konu hakkında öneride bulunacak hiç kimse yok mu???

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir