100*50*60 ölçüler için desteğinize ihtiyacım var


paratutmazÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 22
paratutmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2014 03:49
Merhaba arkadaşlar,

100*50*60(h) ölçülerinde yeni akvaryumum için sizlerden yardım rica ediyorum. Bu akvaryumda uygun cichlid türlerinden maks 2 farklı tür beslemeyi düşünüyorum.Seyir zevki tatmin etmek şartıyla aslında tek tür beslemek taraftarıyım. Gerçek bir biotope kurulum gerçekleştirmek en büyük arzum:)

http://i.hizliresim.com/6RR860.jpg

Mevcut ekipmanlarımı aşağıda belirtiyorum;

Sump : 70*40*40
Kafa motoru : Aqua Bee 2000
Isıtıcı: SICCE Scuba 300 w
Sump içi filtre malzemeleri :Sera elyaf+Fluval 300 gr aktif carbon+2 kat mavi sünger
Kum : Quik marka mercan kırığı/3*10 kg
Aydınlatma : 1 mavi 1 beyaz florasan-özelliklerini bilmiyorum(led konusunda tecrübeliyim bu nedenle ileride güzel bir led aydınlatma yapabilirim gerekliyse)

Tecrübeli dostlarımdan öncelikle şunu öğrenmek istiyorum, mevcut ekipman ve malzemelerden dolayı ileride herhangi bir sorun yaşar mıyım? Hiç birisi henüz kullanılmadı gerekiyorsa değiştirebilirim.Ayrıca dekor için gerekli kayalar dışında almam gereken başkaca bir şey var mıdır?

Sizce bu ölçüler için Tanganyika mı yoksa Malawi türleri mi daha uygun olur?Her iki göl için tavsiye edebileceğiniz türler nelerdir? Akvaryum mevcut bütçede şimdiden ciddi bir pay sahibi olduğu için canlıları yavru olarak alıp büyütmeye çalışacağım sanırım.Ayrıca canlı temini konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa müthiş derecede mutlu olurum :)

Her iki göl için uygun kaya türleri nelerdir ayrıca yeşili sevdiğim için canlı bitki tavsiye edebilirseniz sevinirim. Aslında işin içine bitki girerse biotope olmaktan çıkarmı onu da merak ediyorum.

Kaya dekoru konusunda da üst üste koyularak yapay mağara oluşturulmuş akvaryumlar bana biraz itici geliyor. Bu nedenle cichlid için mutlaka böyle bir dekor kullanılmalı mı?

Değerli görüş ve tavsiyelerini paylaşan tüm hobicilere şimdiden teşekkür ederim.

Syg. paratutmaz2014-04-07 11:37:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sagtekinÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 180
sagtekinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2014 02:12
Bu akvaryumda magunga gibi  bir tür harika olacaktır mat  0 numara silis kum ve tamburlanmış taşlar işinizi görecektir hem tek tür olarak iki tür gibi zevk verirler dişileri sarı erkekleri mavi siyah olduğu için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RuLingÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/09/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 859
RuLingÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2014 06:39
Öncelikle hayırlı olsun tankınız tropheus türleri için alt limitte olsa uygundur.Size tavsiyem imkanınız var ise tropheus için dazs marka aragonit kum tercih edin Ph açısından yarın sıkıntı çekmessiniz.Sump malzeleri arasına sera siporax eklemeniz akvaryum için son derece iyi olacaktır kayaları vücutlarını kesmeyecek tamburlanmış oval beyaz olanları 2 ayrı köşeye seyir zevkinize görede dizebilirsiniz.Işık konusunda mavi tropheus türlerinde pek kullanılmıyor iyi bir led kullanabilirseniz olur yok ise beyaz ve gün ışığı t5 floresanlar tercih edebilirsiniz.bitki pek önermem illa olsun derseniz kalın yapraklı anubias tercih edebilirsiniz son olarak karbonu kurulumdan bir ay sonra sumptan çıkartmayı unutmayınız ve mavi düz bir arka fon kullanmanızı öneririm canlı olarak bir çok arkadaşımız tropheus türlerini satıyor bu linkten bulabilirsiniz görerek yemleyerek almayı tercih ediniz..


http://www.akvaryum.com/Forum/tanganyika_cichlidleri_ilanlari_f78.asp


RuLing2014-04-08 06:42:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir