100x50x40 cm Sarı Prenses Akvaryum Tavsiye Ricası


ufuksolakÇevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2013
Mesaj: 2
ufuksolakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 11:35

200 Lt lik tankımızda 2 erkek 4 dişi olarak 6 adet sarı prensesimiz mevcuttur. Erkeklerden baskın olanı biraz fazla agresif olduğu için dişi sayısını arttırmayı düşünüyoruz. Dişilerden yavru alımına başladık şu an için 16 civarı sağlıklı yavrumuz bulunmaktadır. ( bilmediğimiz için ilk alınan 10 yavru ile 13 günlük yeni kusturduğumuz yavruları "28 adet " aynı yere koyduğumuz için çok yavru kaybettik 1 gecede )

Sarı prenses ve akvaryum yetiştiriciliği hakkında amatör olduğumuz için sorarak araştırarak ve tecrübeli insanların tecrübelerinden faydalanarak balıklarımızı en mutlu ve huzurlu şekilde yaşatmak amacındayız.

200 Litre tankımız için Jebonun 3 sepetli modelini kullanıyoruz, şimdilik debisi / ses performansı / temizlik oranı çok güzel. 100 watt ısıtıcımız var. Bu akvaryumumuz iş yerinde olduğu için elektrik sarfiyatı bizim için problem değil. 

Beslenme olarak tavsiye üzerine Tetra discuss kullanıyoruz, haftada 1 gün haşlanmış havuç vermeye alıştırıyorum. Akvaryumu kurduğumuzda getirdiğimiz balıkların rengi çok güzel fakat sonradan eklediklerimizde renk eksikliği var. Tabi bu kalıtsal da olabilir sanırım, açıkçası bilmiyorum.

Su temizliğini şu an için eksilen su yerine 1 haftada 1 dinlenmiş su ekleyerek ve filtreyi ayda 1 temizleyerek yapıyoruz. Kurduğumuz akvaryumumuz 2 aylık.

İlk kurulumda su düzenleyici, tatlı su tuzu ve sıvı biyolojik filtre ilacı kullandık. Eklediğimiz suya göre o oranda çok az ekleme yapıyoruz.

Aldığımız yavruları ne zaman yukarı ekleyebiliriz bilmiyoruz. Zira geçen hafta erkek için iri bir dişi aldık Erkek aynı gün kuyruk ve kanatlarını yiyerek dişiyi öldürdü. Balıkçımız onun yerine 1 tane balık hemen ücretsiz verdi o yüzden hastalıklı bir balık verdiğini pek düşünmüyoruz zaten balığı yakalaması yarım saat sürmüştü.

Akvaryumuzda max populasyon ne olabilir hiçbir fikrimiz yok. Ancak max papulasyona ulaşıp iyice tecrübelenince yavruları evlerimize almayı düşünüyoruz.

Akvaryumumuzun resimleri ve kısa videomuz aşağıdadır. Söylediğim gibi bu konuda hiç tecrübemiz yok o yüzden her türlü yorum, eleştiri ve tavsiyeye açığız.


Normal seyrinde arkadaşlar kayaların arasında takılmayı çok sevdikleri için videoyu beslenme esnasında çektik.

[VID]https://vimeo.com/70678780[/VID]

Değerli yorumlarını bekliyoruz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sScalareÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2013
İl: Sivas
Mesaj: 153
sScalareÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 11:42
Ufuk bey ilk önce tabandaki kumu kaldırıp yerine ince bir kum koymanızı tavsiye ederim.Daha sonra tek tür kayalardan dekor yaparsanız daha sağlıklı ve göze hitap eden bir ortam yapmış olursunuz..Sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BlueCreeperÇevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 892
BlueCreeperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 11:44
Sıfırdan bir kurulum yapmanızı öneriyorum.
1.mavi arka fon/tek renk
2.silis kum
3.taş marketten aynı renk kayalar 
içindekiler görüntüyü bozuyor kolay gelsin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

merty5757Çevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 158
merty5757Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 14:42
Size güzel görünüyorsa daima en güzelidir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cihan BelgeÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 154
Cihan BelgeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 15:12
Dişi sayısını arttırabilirsiniz akvaryumunuz buna müsait,zemindeki taşlar yerine silis kum koyarak ve güzel bir fon ile daha hoş bir görüntü sağlayabilirsiniz.Ayrıca yavrularınızın bulunduğu akvaryumdaki motor yavrular için tehlike oluşturabilir onu çorap gibi bir şey ile örterseniz yavrularınızı çekmesinin önüne geçebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufuksolakÇevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2013
Mesaj: 2
ufuksolakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 17:40
Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Kum konusunda sıkıntımız büyük akvaryum ilk kurulum sırasında canlı bitki + melek olarak düşündüğümüz için bu kumu aldık ve fikrimiz sonradan sarı prensese döndü. Açıkçası akvaryumumuzda dengeyi tamamen oturttuktan sonra kum ve dekor konusunda değişiklik yapmayı planlıyoruz. Önceliğimiz; şu an sarı prenses konusunda tüm önemli detayları öğrenmek ve sağlıklı bir ortamda balıklarımızla iyi geçinmek =)

Bu akvaryumdan 2 arkadaş sorumluyuz. Diğer arkadaş balık konusunda benden çok daha bilgili, ben daha çok merak eden araştıran deneyen bu yüzden daha fazla soruna yol açan arkadaş oluyorum.

Yavruların ölmesinin sebebi henüz gözleri kuyrukları yeni çıkmış yavruları yüzen yavrularla aynı yere koyduk , sanıyoruz ki ve ölen balıklar da o şekilde görülüyor ki yüzen balıklar yavruları tırtıklayarak büyük kısmını öldürmüş. Daha çok yavru almak için ben acele ettim ama burada bilgisizliğim kurbanı yavrular oldu. Bunlar sonraki doğumlarda kesinlikle yavruluk kullanacağım.

Benim merak ettiklerim ve sizlere danışmak istediklerim :

Şu an için beslenme havuç + ıspanak +salatalık ile doğal ( 3-4 günde 1 ) , tetra discuss ile hazır yem olarak sağlıklı ve yeterli mi ?
Bu akvaryumda max yetişkin Sarı prenses sayımız kaç olabilir ?
Yavrular kaç aylık olunca ana tanka alınabilir ( erkeklerden baskın olanı çok hırçın ) ?

Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımızla.


ufuksolak2013-07-21 14:39:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpaytrÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 126
alpaytrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2013 15:00
Kumu koyduğunuzda zaten akvaryum dengesi darmadağın olacak o yüzden şimdi yada sonra pek farkı olmaz.

oranı 2 erkek 8 dişi yapabilirsiniz.
3 aylık olunca uygundur. Bu birazda büyüme hızına bağlı 3cm doğru bir cvp olur sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmrecikletÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2015
Mesaj: 2
EmrecikletÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2015 11:31
maşallah aynı herşşey benim akvaryumdaki tüm herşey böle balıklarda çok güzel bendede aynı kumdan balıklaRDAN akvaryumdan yavru tankından dış motor jebo 3 sepetli iyi maşallah güle güle besleyin abi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir