100*40*50 Akvaryum yeniden başlıyorum. Öneri lazım


ebrarkaraÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2009
İl: Ankara
Mesaj: 136
ebrarkaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2015 18:47
Merhaba sevgili arkadaşlar. Yaklaşık 1 yıllık aranın ardından akvaryumumu yeniden kurmaya karar verdim. 

Ebatlar 100 uzunluk, 40 derinlik, 50 yükseklik. 

Tür olarak orta amerika cikletleri düşünüyorum. (Rainbow, ateş ağız, salvini, sajia gibi) 

Yaklaşık 1 haftadır hazırlık aşamasındayım, sağlam ve sağlıklı bir kurulum yapmak istiyorum. 
Öncelikle bakacağım türün kendi habitatlarında nasıl yerlerde yaşadıklarını araştırdım ve az çok bilgi sahibi oldum. Daha önce de green terror ve zebrayı ayrı zamanlarda tek tür olarak beslemiştim. Şimdi kuzey -orta amerikanlara merak saldım. 

Bu nedenle bazı tavsiyelere ihtiyacım var. 
1- Kum seçimi hususunda bir türlü karar veremedim. Hali hazırda elimde 5-6 kg beyaz kuvarz kum var ama kullanmak istemiyorum açıkçası. Biraz daha koyu zemin kumu istiyorum, ama balıklar için ne denli doğru olur karar veremedim. 

a) Bazalt kum (şu anda favorim bu kum. 10 kg yeterli olurmu emin değilim)

b) Silis kum (1-2 mm bej - sarı renk)

c) Gri Kum (ne kumu olduğunu bilmiyorum)

d) Önerilere açığım.

2- Arka fon seçimi; Siyah tek renk bir arka fon düşünüyorum. Daha önce desenli resimli arka fonlar kullandım ancak akvaryumu tam olarak ortaya çıkartmıyor, dikkat dağıtıyor diye tek renk kullanmak istiyorum. Siyah fon besleyeceğim balıklar için uygun mudur, stres yapar mı sizce? 

3- Dekor konusu; bir kısmını evvelki akvaryumda kullandığım kayalar ve bir kısmını da yeni topladığım kayalarla oluşturmayı düşünüyorum dekoru. Bir kaç ağaç dalı ve bir kaç bitki ile de bu dekoru desteklemeyi düşünüyorum. Bitki konusunda amerikanların zarar vermeyeceği iştahlarını kabartmayacak ve bakımı çok çok kolay olacak herhangi bir desteğe ihtiyacı olmayan bitki önerisine ihtiyacım var. 



ebrarkara2015-03-14 18:47:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozanbaseskiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 230
ozanbaseskiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2015 16:36
Bitki olarak Anubias barteri, anubias nana, java fern, amazon bitkilerini önerebilirim. Birkaç mangrove ve yatı köküne java fern ve anubiasları ip veya lastik cırt cırt ile bağlayabilirsiniz. Amazon veya dev saz da olabilir, arka plana ekin. Birkaç da kaya koyunca güzel bir dizayn olacaktır sanıyorum. Kum olarak da siyah renkli hagen kum veya bej rengi dere kumu koyabilirsiniz, zevkinize kalmış. Tabi biraz daha özel bir kum istiyorsanız jbl aquabasis taban torfu üzerine jbl manado ve sansibar kumlarıyla dizayn yapılabilir. ozanbaseski2015-03-17 16:37:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir