100 LT YENİ AKVARYUM


huseyinskÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2012
İl: Antalya
Mesaj: 7
huseyinskÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 10:04
 Merhabalar
 
80 cm bombeli 100 lt içersinde karışık türlerin yaşadığı tropikal bir akvaryum sahibiyim. donanım olarak atman f-201 iç filtre , champion cx-0098 hava motoru kullanıyorum . akvaryumu kuralı 2 hafta oldu ancak akvaryumunun suyu bu süre içersinde sanki sarı bir renk aldı ve su berrak değil net olarak görünmüyor. dün akşam üstü bu donanıma ek olarak akvaryumcu tavsiyesi ile aquapro 800 dış filtre ilave ettim. şuan 16 saat oldu herhangi bir değişiklik yok her iki filtrede aktif olarak gayet stabil olarak çalışıyor. sorun nedir yardımcı olabilirmisiniz. birde sağdece iç filte kullanırken haftalık olarak dipten %30 su çekimi yapıp azoo aquaguardan 5 damla mavi mürekkepten 15 damla suya karıştıyordum, yine dış filtredede haftalık olarak dipten su çekmelimiyim. teşekkürler.
 
bahtiyar2012-01-23 00:57:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

keysınÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 91
keysınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 10:13
Hüseyin bey günaydın akvaryumda kullanılan kum dekor vsvs kısacası  fotoğrafını çekerseniz ve bizde dekorları görsek daha iyi yardımcı olabiliriz.
Benim görüşüm dikkat edilmesi gereken yerler şunlar.
Filtre temizliği
Kumun iyi yıkanması
Dikkatli yemleme (gereğinden fazla yapmama)
İçerisindeki dekorlarlar suya salınım yapıyormu
Hasta balık karantinaya alınmalı
Dahasıda var..
Umarım bir nebz yardımcı olmmuşumdur.
 
Her zaman haftada bir dip çekimi yapılmalı benim görüşüm...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ffatihhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1480
ffatihhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 10:34
Selam öncelikle mavi ilaçtan 15 damla çok fazla olur. 3-4 damla yeterlidir. Suyun berraklığına gelince;bu biraz zaman gerektiren bir durum. Bence akvaryuma balık koymakta acele etmişsin bir ay tam teşekküllü olarak akvaryum çalışmalı. Çünkü akvaryumda faydalı bakteriler henüz oluşmamış,suyun berraklığını ve balık sağlığını bu bakteriler sağlar. Bence akvaryumcularda en küçük boyda bakteri kültürü almalısın ve akvaryuma eklemelisin. Akvaryumda ve filtre içerisinde bakteri kültürü yerleşince hiçbir sorununuz kalmayacaktır. İç-dış filtre olması birşeyi değiştirmez haftalık %20 su değişimi şart. Bu akvaryumdaki amonyak,nitrat ve nitrit gibi balığa zararlı elementlerin dengelenmesini sağlar. Ayrıca balık dışkıları ve artık yemler dibe çöküyor bunların temizlenmesini sağlar. ( bakteri kültürü için suyu oturmuş olan bir akvaryumdan da su alabilirsiniz,bir arkadaşınızdan,bu daha etkili olur.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kesh5534Çevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1897
Kesh5534Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 13:04
[QUOTE=ffatihh]Selam öncelikle mavi ilaçtan 15 damla çok fazla olur. 3-4 damla yeterlidir. Suyun berraklığına gelince;bu biraz zaman gerektiren bir durum. Bence akvaryuma balık koymakta acele etmişsin bir ay tam teşekküllü olarak akvaryum çalışmalı. Çünkü akvaryumda faydalı bakteriler henüz oluşmamış,suyun berraklığını ve balık sağlığını bu bakteriler sağlar. Bence akvaryumcularda en küçük boyda bakteri kültürü almalısın ve akvaryuma eklemelisin. Akvaryumda ve filtre içerisinde bakteri kültürü yerleşince hiçbir sorununuz kalmayacaktır. İç-dış filtre olması birşeyi değiştirmez haftalık %20 su değişimi şart. Bu akvaryumdaki amonyak,nitrat ve nitrit gibi balığa zararlı elementlerin dengelenmesini sağlar. Ayrıca balık dışkıları ve artık yemler dibe çöküyor bunların temizlenmesini sağlar. ( bakteri kültürü için suyu oturmuş olan bir akvaryumdan da su alabilirsiniz,bir arkadaşınızdan,bu daha etkili olur.)
[/QUOTE]
Mavi murekkep dediği büyük bir ihtimal metilen mavisi.Metilen mavisi hastalık olmadıgı sürece kullanılmaz yararlı zararlı bütün bakterileri öldürür.Faydalı bakteri oturtmak için çevrenizde pipo filtre kullanan var ise alın o pipodaki suyu sıkın bir kaba ve akvaryumunuza getirin dökün.Ayrıca yeni alınmış bir dış filtre hemen işlevini gerçekleştirmez biraz sabırlı olun ve filtreye zaman tanıyın.Ayrıca akvaryumunuzda kumdan dolayı yada salınım yapan malzemeler var ise onlardan dolayıda bulanıklık olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AzererdagÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 222
AzererdagÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2012 10:29
Önce akvaryumun hayırlı olsun tropikal en iyisi ama zevkler tartışılır yeni başladıysan en iyisi onlar dış filtre + iç filtre hertürlü temizler ama o damlayı fazla kaçıryon 3-4 damla at 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir