100 lt lik akvaryumda sp ve yunus.


saerosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/11/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 614
saerosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2008 18:21

 Öncelikle herkeze selamlar olsun.3gün önce kurduğum akvaryumuma bugün gidip 4 sarı pirenses 4 yunus aldım cinsiyetleri belli değil boyları daha 4. 4.5 cm civarlarında akvaryumcu akvaryuma bu kadr balık yeterli olur dedi.Balıklar az büyüyüncede erkekleri getirir dişileri alırsın dedi. Ben daha yeni bu hobiye başladığımdan size danışmak istedim.Sormak istediğim; bu yunuslar ve sp ler bir arada yaşarlarmı ve boyları kaç cm olunca yunusları akvaryumdan çıkartmam gerekir sanırım yunuslar 250 300 litre altında yaşamıyorlarmış benim akvaryum 100 litre sizce ne kadr süreliğine bu yunusları sarı pirenseslerle akvaryumda tutabilirim?Akvaryumum için şuan en sağlıklısı ne olur yardımcı olursanız sevinirim.(Akvaryumda 2 3 kaya ve büyük içi oyuk bir gemi var)

 Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SemihsungurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2218
SemihsungurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2008 19:09
Merhabalar Yavuz Bey. Akvaryumcunun verdiği balıklar Malawi türleri arasında en uyumlu türler olarak bilinir, bu anlamda genelde bilinen akvaryumcuların aksine, sizin balıkları aldığınız yer doğru bilgileri vermiş size. Bunun için ona tebrik ve teşekkürlerimi iletin lütfen.
 
Bu boy ve sayıdaki sp ve yunuslar gelişimlerinin daha iyi olması açısından normal sayılır. Belki şimdilik kaydıyla bir o kadar daha eklenebilirdi ama bir kaç ay sonra azaltmanız gerekirdi, böyle olması daha iyi olmuş. Bir kaç ay sonra erkek-dişiler belli olunca aynı akvaryumcuya fazla erkekleri götürüp dişi ile (belki bir miktar fark vererek) değiştirirseniz ve 1 Erkek 3 dişi olarak beslerseniz çok iyi olur. Hatta birer dişi daha alabilirsiniz. Memleketime Selamlar....
Semihsungur2008-11-11 19:11:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir