100 Lt Bitkili akvaryumum


cagdaskelekliÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2014
İl: Aydin
Mesaj: 164
cagdaskelekliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2014 10:30
Merhabalar arkadaslar

100 litrelik bir bitki akvaryumu kurdum ve bir arkadasim hediye olarak 2 adet kiraz karides ve elma salyangozu verdi. Buna cok sevindim tabikide, bitki akvaryumum icin onemli 2 canlim hazirdi. Fakat size bir sorum olacakti. Ben balik olarak 4 / 6 adet Melek beslemeyi dusunuyorum yanindada cuce vatoz olacak sekilde. Ama daha once hic beslemedigim turler bunlar ve bilmeden hareket etmek istemiyorum.

Sizce bu 4 cesit canli (kiraz karides - elma salyangoz - Melek - cuce vatoz ) bir arada yasarmi daha dogrusu anlasabilirlermi onu merak ediyorum. Yardimlarinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum

Bu arada akvaryumumda bir adet mangrow koku var bunun uzerine moss yapistirmayi dusunuyorum. ve akvaryumum icerisinde kose filtre var, hani bu hava motoru ile calisan tiplerden. Icerisinde biyolojik sunger seramik, mercan kiriklari fln var. guzel bir biyolojik filtrasyon islemi goruyor. Dis filtrede kullaniyorum tabii.

Su sicakliginin kac olmasi lazim birde ? Her konuda farkli degerler belirtilmis. Kimisi isiticiya gerek yok demis kimisi 20 derece demis. fakat akvaryum icerisinde baska canlilarda olacagi icin isitici mutlaka olacaktir

Tesekkur ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

smileboyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/09/2011
İl: Samsun
Mesaj: 564
smileboyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2014 10:57
Melek balıkları kiraz karidesleri yakaladıkları yerde yerler. O yüzden bitkiler çoğalmadan karideslerin hayatta kalması  için melek balığı eklememenizde fayda var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir