Salyangoz Öldürmeyen Yosun İlacı


The_CayciÇevrim Dışı

Kayıt: 11/05/2021
İl: Bursa
Mesaj: 131
The_CayciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2021 16:07
Konuyu başlıkta belirttim. Cevaplarınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2012
İl: Konya
Mesaj: 1400
aliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2021 19:17
Pek çok salyangoz yosunun ilacı değil midir zaten? 😅 Şaka bir tarafa yosun ilaçlarında genelde bakır sülfat kullanılıyor ve genelde ambalajlarında "Yosun ve Salyangoz Giderici" yazıyor. İkisini birden yok ediyor yani. Ben minare salyangozlarıyla mücadelede Helena ve Makrakantayla sonuç alamadığım için bakır sülfat içeren ilaç kullandım. Yosunlar çok hızlı bir biçimde, salyangozlar ise yavaş yavaş yok oldu. Bu arada balıkları da çok kötü etkiledi, vatozların derileri kabardı ve iki üç yetişkin cichlidi de kaybettim maalesef. Anlayacağınız bırakın salyangozu balıkları bile duman ediyor bakır sülfat. Yalnız yosuna karşı uzun süreli bir etkisi var kesinlikle. Bir yıla yakın zaman geçti bahsettiğim olay üzerinden, kumu komple değiştirdiğim halde neredeyse hiç yosun yok hala akvaryumda.
Belki üstatlar varsa canlılara zararı olmayan bir ilaç tavsiye eder. Konuyu takip ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_CayciÇevrim Dışı

Kayıt: 11/05/2021
İl: Bursa
Mesaj: 131
The_CayciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2021 19:48
[QUOTE=AliKhan]Pek çok salyangoz yosunun ilacı değil midir zaten? 😅 Şaka bir tarafa yosun ilaçlarında genelde bakır sülfat kullanılıyor ve genelde ambalajlarında "Yosun ve Salyangoz Giderici" yazıyor. İkisini birden yok ediyor yani. Ben minare salyangozlarıyla mücadelede Helena ve Makrakantayla sonuç alamadığım için bakır sülfat içeren ilaç kullandım. Yosunlar çok hızlı bir biçimde, salyangozlar ise yavaş yavaş yok oldu. Bu arada balıkları da çok kötü etkiledi, vatozların derileri kabardı ve iki üç yetişkin cichlidi de kaybettim maalesef. Anlayacağınız bırakın salyangozu balıkları bile duman ediyor bakır sülfat. Yalnız yosuna karşı uzun süreli bir etkisi var kesinlikle. Bir yıla yakın zaman geçti bahsettiğim olay üzerinden, kumu komple değiştirdiğim halde neredeyse hiç yosun yok hala akvaryumda.
Belki üstatlar varsa canlılara zararı olmayan bir ilaç tavsiye eder. Konuyu takip ediyorum.[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231278/310720211946321.jpg[/IMG] durum bu şekilde. Ben helenadan sonuç aldım ve çok boş kabuk var. Aynı zamanda yosun problemide var. Katillerimin ve elmaların ölmesini istemiyorum. O yüzden öldürmeyen ilaç istiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir