Ne Yapacağımı Bilemiyorum Bu Kadar Zor Mu Akvaryum


CavushanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2021
İl: Gaziantep
Mesaj: 38
CavushanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2021 20:20
Merhabalar arkadaşlar hepinize iyi forumlar ve iyi akşamlar diliyorum. Uzatmadan derdimi sizinle paylaşmak istiyorum.
Yeni bir eve taşındım bu evde eski sahipleri bazı eşyalar bırakmışlar ve bu sorumsuz insanlar içinde balık olan fanus ve Kırık bir akvaryum bırakmışlar ev yaklaşık olarak bir ay boş kalmış. Akvaryum ve fanusun içinde 8 tane ciklet birtane vatoz balığı toplamda 9 adet can vardı. Daha önce hiç akvaryum merakım olmadı kıyamadığım için hemen gidip akvaryum aldım 20 litre ısıtıcı filtre vb aldım kurdum akvaryumu. Yaklaşık on gündür bu arkadaşlar ile evimizi paylaşıyoruz. Akvaryumu forumdaki çoğu makaleyi okuyup öyle kurdum 1 hafta boş çalıştırdım akvaryumu yedek olarak 9-10 şişe su dinlendirdim 5 litrelik her gün saati saatine yere düşmeyecek şekilde 2 kere yemleme yapıyorum ancak anlamadığım bir nokta var suyum felakek kirleniyor filtrenin üstüne metre elyaf alt kısmına kendi süngerini kullanıyorum filtrenin elyaf olan kısmı bir günde atılacak hale geliyor sürekli kirli bir akvaryumum var artık psikolojik olarak dayanamıyorum ayrıca akvaryumum çok küçükmüş okuduğum kadarı ile 1 canlıya 10 litre su düşüyor mantıken en az 100 litre tankım olması lazım ancak fiyatlar ateş pahası sizce ben ne yapmalıyım bağ kurdum artık balıklar ile seviyorum hepsini ancak benim akvaryamum küçük bu hayvancağızlar eziyet çekiyor gibi geliyor gece rüyama bile girmeye başladı su nasıl berrak olacak yeni bir tank alana kadar nasıl dayanacaklar diye sürekli düşünüyorum. Lütfen bana yardımcı olun resimde şu anki akvaryumum ekliyorum. Elimdeki bu akvaryum ve imkan ile neler yapabilirim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232554/071020212019091.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232554/071020212019131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232554/071020212019171.jpg[/IMG][EDIT]Cavushan,2021-10-07 20:28:51[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim0273Çevrim Dışı

Kayıt: 08/08/2021
İl: Afyon
Mesaj: 86
ibrahim0273Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2021 20:31
[QUOTE=Cavushan]Merhabalar arkadaşlar hepinize iyi forumlar ve iyi akşamlar diliyorum. Uzatmadan derdimi sizinle paylaşmak istiyorum.
Yeni bir eve taşındım bu evde eski sahipleri bazı eşyalar bırakmışlar ve bu sorumsuz insanlar içinde balık olan fanus ve Kırık bir akvaryum bırakmışlar ev yaklaşık olarak bir ay boş kalmış. Akvaryum ve fanusun içinde 8 tane ciklet birtane vatoz balığı toplamda 9 adet can vardı. Daha önce hiç akvaryum merakım olmadı kıyamadığım için hemen gidip akvaryum aldım 20 litre ısıtıcı filtre vb aldım kurdum akvaryumu. Yaklaşık on gündür bu arkadaşlar ile evimizi paylaşıyoruz. Akvaryumu forumdaki çoğu makaleyi okuyup öyle kurdum 1 hafta boş çalıştırdım akvaryumu yedek olarak 9-10 şişe su dinlendirdim 5 litrelik her gün saati saatine yere düşmeyecek şekilde 2 kere yemleme yapıyorum ancak anlamadığım bir nokta var suyum felakek kirleniyor filtrenin üstüne metre elyaf alt kısmına kendi süngerini kullanıyorum filtrenin elyaf olan kısmı bir günde atılacak hale geliyor sürekli kirli bir akvaryumum var artık psikolojik olarak dayanamıyorum ayrıca akvaryumum çok küçükmüş okuduğum kadarı ile 1 canlıya 10 litre su düşüyor mantıken en az 100 litre tankım olması lazım ancak fiyatlar ateş pahası sizce ben ne yapmalıyım bağ kurdum artık balıklar ile seviyorum hepsini ancak benim akvaryamum küçük bu hayvancağızlar eziyet çekiyor gibi geliyor gece rüyama bile girmeye başladı su nasıl berrak olacak yeni bir tank alana kadar nasıl dayanacaklar diye sürekli düşünüyorum. Lütfen bana yardımcı olun resimde şu anki akvaryumum ekliyorum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232554/071020212019091.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232554/071020212019131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232554/071020212019171.jpg[/IMG][/QUOTE]Bende acemiyim yanlışım olursa abiler düzeltsin benimde akvaryumum böyle bakteri kültürü oluşmadığı İçin berrak değildir balıklar hakkında bir fikrim ama ciklet için en az 100 150 litre yer lazım düzenli su değişimi yapın dip çekimini ihmal etmeyin Hacim küçük çabuk kirleniyor da olabilir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OuuzÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 400
OuuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2021 21:54
Merhaba,
Akvaryumun kirlenmesinin önüne geçemezsiniz, bu hacimde bu sayıda ciklet ile düşündüğünüz berraklık imkansız.
Çünkü ciklet balıkları suyu çok kirletirler ve sizin de anladığınız gibi hacim aşırı yetersiz.
Buna filtrasyonun yetmeyişi ve akvaryumun da yeni olması eklenince sonuç ortada.
Size tavsiyelerim şunlardır;
Öncelikle bütün yapay süsleri çıkartın. Boyaları suya salınım yapar bu yüzden zarar vermekten başka bir şeye yaramıyorlar.
"Duygusal bağ" bu hayvanlara karşı bütün hobicilerde var. Fakat göz göre göre uygun olmayan bir ortamda tutmak doğru değil.
En kısa zamanda daha büyük bir akvaryuma geçemiyorsanız balıkları sahiplendirin ve hacminize uygun bir türe geçin.
Bu süre boyunca su değerlerini dengede tutmak adına 2 günde bir %20 civarı su değişimi yapmanız iyi olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreKircanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/03/2016
İl: Izmir
Mesaj: 451
EmreKircanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2021 22:20
Duygusal bagınız var ve acı çektiklerini düşünüyorsanız sayıları fazla oldugu için onları düşünerek ya birisine hediye edin yada satın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanmaziciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1084
erkanmaziciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2021 22:25
Akvaryum suyunun berraklığını niçin bu kadar dert ediyorsunuz? Suyun bulanık olması, balıklar için zararlı olduğu anlamına gelmiyor çoğu zaman. Bulanık su balıkları, sizin rahatsız olduğunuz kadar rahatsız etmiyor. Akvaryum suyu çoğu zaman sarımsı olur. Ayrıca kumu karıştıran balıklar akvaryumda sürekli olarak tabandaki tortuyu havalandırarak suyu bulandırırlar. Bunlar normaldir.

Balıklarda bir rahatsızlık varsa, bunu onları gözleyerek anlayabilirsiniz. Balıkların üzerinde gözle görülür lekeler var mı? Karınlarında çökme, gözlerde fırlama var mı? Yem yemiyor, bir köşede sallanıyorlar mı? Eğer böyle belirtiler yoksa, balıklar şu an sandığınız kadar bir eziyet içinde falan değiller. Hacim konusunu gereğinden fazla önemseyen insanlar var, pek kulak asmayın. Ama bu akvaryumda o balıklara uzun süre bakamayacağınızı söylemek zorundayım. Hacim konusunda oldukça esnek olan ben bile bunu söylüyorsam, hacim-severler, sizi üzecek sözler söyleyeceklerdir.

Neyse, balıklar şu an ufak. Elinizden çıkarana kadar bakabilirsiniz. Bir süre kondisyon kazandırıp elinizden çıkarmanız en doğru iş olacaktır. Malavi çiklitleri büyük, güçlü ve iştahlı hayvanlardır. Biraz büyürlerse, zaten birbirlerine zarar vermeye başlayacaklar ve o hacimde birbirlerini öldüreceklerdir. Eğer akvaryum hobisini sevdiyseniz, elinizdeki akvaryumda Betta ya da o hacimde bakılabilecek çeşitli canlılara bakabilirsiniz ama Malavi Çiklitleri olmaz maalesef. Bu filtre ile ilgili bir konu değil. Olmaz yani.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8578
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2021 22:27
Merhaba,
Balıklar ile bağ kurduğu için uygun şartlar sunamasa da elinde tutan birkaç hobici görmüştüm daha önce. Yani öyle söylüyorlardı. Ama buna söyle bir bakınca bencil bir düşünme tarzı olduğunu siz de anlayabilirsiniz.

Herşeyin ateş pahası olduğu doğru. Bu durumda yeni bir akvaryum, özellikle bu balıkların ihtiyaç duyduğu bir akvaryumu almak insanı zorlayabilir. O halde siz de bu balıkları satıp, en azından onların parası ile maliyeti düşürebilirsiniz. Akvaryum zaten hazırsa var, filtre ve ısıtıcı gibi gerekli ve pahalı ekipmanlar da var. Bu durumda dekor ve yem almanız lazım yalnızca. Uygun olan türü öğrenip gerekli dekor ve yemleri alabilirsiniz. Sonra yeni balık türünü alır hem balıklar hem de bu durumda sizin için sağlıklı olanı yaparsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

isobeyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2016
İl: Ankara
Mesaj: 149
isobeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2021 22:28
[QUOTE=Cavushan]Merhabalar arkadaşlar hepinize iyi forumlar ve iyi akşamlar diliyorum. Uzatmadan derdimi sizinle paylaşmak istiyorum.
Yeni bir eve taşındım bu evde eski sahipleri bazı eşyalar bırakmışlar ve bu sorumsuz insanlar içinde balık olan fanus ve Kırık bir akvaryum bırakmışlar ev yaklaşık olarak bir ay boş kalmış. Akvaryum ve fanusun içinde 8 tane ciklet birtane vatoz balığı toplamda 9 adet can vardı. Daha önce hiç akvaryum merakım olmadı kıyamadığım için hemen gidip akvaryum aldım 20 litre ısıtıcı filtre vb aldım kurdum akvaryumu. Yaklaşık on gündür bu arkadaşlar ile evimizi paylaşıyoruz. Akvaryumu forumdaki çoğu makaleyi okuyup öyle kurdum 1 hafta boş çalıştırdım akvaryumu yedek olarak 9-10 şişe su dinlendirdim 5 litrelik her gün saati saatine yere düşmeyecek şekilde 2 kere yemleme yapıyorum ancak anlamadığım bir nokta var suyum felakek kirleniyor filtrenin üstüne metre elyaf alt kısmına kendi süngerini kullanıyorum filtrenin elyaf olan kısmı bir günde atılacak hale geliyor sürekli kirli bir akvaryumum var artık psikolojik olarak dayanamıyorum ayrıca akvaryumum çok küçükmüş okuduğum kadarı ile 1 canlıya 10 litre su düşüyor mantıken en az 100 litre tankım olması lazım ancak fiyatlar ateş pahası sizce ben ne yapmalıyım bağ kurdum artık balıklar ile seviyorum hepsini ancak benim akvaryamum küçük bu hayvancağızlar eziyet çekiyor gibi geliyor gece rüyama bile girmeye başladı su nasıl berrak olacak yeni bir tank alana kadar nasıl dayanacaklar diye sürekli düşünüyorum. Lütfen bana yardımcı olun resimde şu anki akvaryumum ekliyorum. Elimdeki bu akvaryum ve imkan ile neler yapabilirim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232554/071020212019091.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232554/071020212019131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232554/071020212019171.jpg[/IMG][/QUOTE]

Lütfen sakin ol öncelikle kesinlikle geçecek :) . Aynı sorun bende de vardı ve 20 senedir akvaryum kuruyorum. Dinlenmiş su koy mutlaka ilk olarak. Filtreni sakın temizleme çünkü sen her temizlediğinde faydalı bakterileri de yok edeceksin. Suyunda aşırı bir bulanıklık göremedim yani benim suyum çok daha kötüydü. En az 2 hafta beklemeni öneriyorum ve bu bekleme aşamasında bakteri kültürü ekleyebilirsin. Oturmuş bir akvaryumdan su veya filtresinden biraz sıkabilirsin içine abartmayacak kadar tabii. Su düzenleyicileri kullanabilirsin bir miktar. Suyun kesin düzelecek sakın telaş etme :).

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8578
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2021 22:37
[QUOTE=erkanmazici]Akvaryum suyunun berraklığını niçin bu kadar dert ediyorsunuz? Suyun bulanık olması, balıklar için zararlı olduğu anlamına gelmiyor çoğu zaman. Bulanık su balıkları, sizin rahatsız olduğunuz kadar rahatsız etmiyor. Akvaryum suyu çoğu zaman sarımsı olur. Ayrıca kumu karıştıran balıklar akvaryumda sürekli olarak tabandaki tortuyu havalandırarak suyu bulandırırlar. Bunlar normaldir.[/QUOTE]
Burada bir bilgilendirme hatası var. Eğer su bulanık ise ortada illa ki bir problem vardır. Sağlıklı bir akvaryumda su sarımtırak olmaz, cam gibi olur. Arkadaş sürekli bir bulanıklıktan ve filtrede tıkanıklıktan bahsediyor. Buda su değerlerinin bozulduğuna güçlü bir kanıt. Asıl görselden çok daha fazla balığa zararı dokunur. Normal bir durum değil.

+1: [T]137418,Saussure[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanmaziciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1084
erkanmaziciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2021 23:28
[QUOTE=BeyzPl]
Burada bir bilgilendirme hatası var. Eğer su bulanık ise ortada illa ki bir problem vardır. Sağlıklı bir akvaryumda su sarımtırak olmaz, cam gibi olur. Arkadaş sürekli bir bulanıklıktan ve filtrede tıkanıklıktan bahsediyor. Buda su değerlerinin bozulduğuna güçlü bir kanıt. Asıl görselden çok daha fazla balığa zararı dokunur. Normal bir durum değil. [/QUOTE]

Bilgi hatası yok. Her akvaryumda filtrede kullanılan elyaf ve sünger bir süre sonra suyu çekemeyecek kadar pislikle dolar ve tıkanır. Bu tıkanma süresinin kısa olması, tankın ufaklığı ve kumu karıştıran çok sayıda balık olması ile ilgilidir. Ne tip bir filtre kullanıyorsunuz? Hiç iç filtre kullandınız mı? İç filtreler, suda güçlü dalgalanmalar yarattığı için tabandaki bütün tortuyu kaldırır ve çeker, o yüzden çok kısa sürede tıkanır. Normaldir bu. Yani "illa" su değerlerinde bir bozukluk olduğunun kanıtı falan yok ortada.

Su bozukluğunun en büyük kanıtı canlıların davranışlarıdır. Taban malzemesini iyi yıkamadıysanız suyun içinde yüzen tozlar olabilir mesela. Bu durumdan balıklar rahatsız olmaz ve suyun dengesinin bozulduğunun kanıtı da değildir bu. Bir süre sonra tozlar süzülür su berraklaşır. Kullandığınız malzeme renk verebilir, ışığınız uygun değildir, yeşil su enfeksiyonu başlamış olabilir vesaire vesaire... Su dengesi bozulmadığı halde bulanıklık olabilir. "illa"lık bir durum yoktur.

Burada kısaca su değerlerindeki bozulma nedir, ondan bahsetmek gerek. Su değerleri derken kimyasal ve biyolojik özelliklerden bahsediyoruz. Suyun asit-alkali dengesi, sertliği, iletkenliği gibi konular akvaryum hobisinde ilgilendiğimiz su kimyası konularıdır. Bunlardaki bir bozulma, suyun renginde değişiklik yapmaz, bulanıklık da yaratmaz. Diyelim ki suyunuz alkali idi ama asidik bir su eklediniz ve suyun alkali değerini düşürdünüz. Bu durumda suyun rengi değişmez, su bulanmaz. Suyun rengine ya da berraklığına bakarak su kimyası hakkında bir fikir sahibi olamayız.

Biyolojik su değerleri ise, sudaki bakteri dengesini ifade eder. Suda azot döngüsünü gerçekleştirmeleri için nitrifikasyon bakterilerinin oluşmasını bekliyoruz. Su oturduğunda, bu bakteriler suyun berraklaşmasına destek sağlar. Ama iç filtre gibi çok güçlü mekanik temizlik yapan bir filtre varsa su yine berrak olabilir ama bu o sudaki biyolojik dengenin oturduğu anlamına gelmez.

Yani bulanıklık ve renk, su kimyası ve su biyolojisi hakkında bize kesin ve net bir bilgi vermez. Bu kriterlere bakarak bir değerlendirme yapmak yanlış olur.

+1: [T]223668,kdrackgz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8578
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2021 23:46
Zaten problem filtrenin bu hızda tıkanması. Bir günde atılacak hale gelen filtre malzemesinin olduğu akvaryumda hata olmadığı iddia edilemez.

Sudaki bulanıklık partiküller değil elbet. Suyu kimyasının değişmesi de değil. Çoğunluk su değerleri ile kastedilen amonyak veya nitrit seviyesi. Bunlar yüksek olunca su beyazlaşır, bulanır. Buna ek olarak çok fazla atık biriktiği zaman su sararır, sarımtırak olur. Bunlar kanıtlanmış, çok kez gözlenmiş bilgiler zaten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanmaziciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1084
erkanmaziciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2021 01:09
[QUOTE=BeyzPl]Zaten problem filtrenin bu hızda tıkanması. Bir günde atılacak hale gelen filtre malzemesinin olduğu akvaryumda hata olmadığı iddia edilemez.

Sudaki bulanıklık partiküller değil elbet. Suyu kimyasının değişmesi de değil. Çoğunluk su değerleri ile kastedilen amonyak veya nitrit seviyesi. Bunlar yüksek olunca su beyazlaşır, bulanır. Buna ek olarak çok fazla atık biriktiği zaman su sararır, sarımtırak olur. Bunlar kanıtlanmış, çok kez gözlenmiş bilgiler zaten. [/QUOTE]

Hata yok demedim zaten değerli kardeşim. Konuyu açan kişiye, o akvaryumda bu balıklara bakamazsınız, elinizden çıkarın dedim. Renk ve bulanıklık konusunu ise açıkladığımı düşünüyorum.

Nitrit ve amonyak artınca suyun renginde bir değişiklik olmaz. Bu yanlış anlaşılmalara yol açacak bir iddia. Suyun rengine bakarak, sudaki azot bileşiklerini göremezsiniz. Bahsettiğiniz konu şöyle, bazı akvaristler suda hızlı bir şekilde bakteri oturmasını sağlamak amacı ile suya bol miktarda protein eklerler. Örneğin suya ölmüş balık atarlar. Tabi bu esnada akvaryumun içinde hiçbir canlı hayvan bulunmaz. Böylece bir amonyak patlaması yaratıp hızla nitrifikasyon bakterisi oturmasını sağlamaya çalışırlar. Tabi bu tavsiye edilmeyen, riskli bir yöntemdir. Bu şekilde protein eklenen suda, nitrifikasyon bakterilerinin oluşma aşamasında suda bir beyazlaşma olur. Aslında orada beyazlaşmayı sağlayan şey amonyak ve nitrit değil, bakteri hareketleridir. Bu konu aklınızda kaldı da, o yüzden mi amonyak ve nitrit ile renk arasında bir bağlantı kurdunuz acaba?

Kurulu bir akvaryumda, amonyak arttı diye suyun rengi değişmişse (ki değişmez, ama tut ki değişti) zaten bu akvaryumda su değerleri bozuldu mu diye sorgulayacak bir hal kalmamıştır. Balıklarınızın çoğu ölmüştür zaten. Oradan anlarsınız ne olduğunu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MhmthzrÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 65
MhmthzrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2021 10:06
Üye akvaryum hobisi bu kadar zor mu diye yakınmış, altındaki bulanıklık meselesi ise ansiklopedik bir konu bence. Deneyimli üyeler kendi aralarında fikir ayrılığı yaşayabilir tabi ki ama yine de işlevsel olarak canlıların akibeti ne olacak ona bakmalıyız.


Beğenenler: [T]223933,replacka[/T]
+1: [T]223933,replacka[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AQUARIUM999Çevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2021
İl: Çorum
Mesaj: 1114
AQUARIUM999Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2021 11:45
[QUOTE=Cavushan]Merhabalar arkadaşlar hepinize iyi forumlar ve iyi akşamlar diliyorum. Uzatmadan derdimi sizinle paylaşmak istiyorum.
Yeni bir eve taşındım bu evde eski sahipleri bazı eşyalar bırakmışlar ve bu sorumsuz insanlar içinde balık olan fanus ve Kırık bir akvaryum bırakmışlar ev yaklaşık olarak bir ay boş kalmış. Akvaryum ve fanusun içinde 8 tane ciklet birtane vatoz balığı toplamda 9 adet can vardı. Daha önce hiç akvaryum merakım olmadı kıyamadığım için hemen gidip akvaryum aldım 20 litre ısıtıcı filtre vb aldım kurdum akvaryumu. Yaklaşık on gündür bu arkadaşlar ile evimizi paylaşıyoruz. Akvaryumu forumdaki çoğu makaleyi okuyup öyle kurdum 1 hafta boş çalıştırdım akvaryumu yedek olarak 9-10 şişe su dinlendirdim 5 litrelik her gün saati saatine yere düşmeyecek şekilde 2 kere yemleme yapıyorum ancak anlamadığım bir nokta var suyum felakek kirleniyor filtrenin üstüne metre elyaf alt kısmına kendi süngerini kullanıyorum filtrenin elyaf olan kısmı bir günde atılacak hale geliyor sürekli kirli bir akvaryumum var artık psikolojik olarak dayanamıyorum ayrıca akvaryumum çok küçükmüş okuduğum kadarı ile 1 canlıya 10 litre su düşüyor mantıken en az 100 litre tankım olması lazım ancak fiyatlar ateş pahası sizce ben ne yapmalıyım bağ kurdum artık balıklar ile seviyorum hepsini ancak benim akvaryamum küçük bu hayvancağızlar eziyet çekiyor gibi geliyor gece rüyama bile girmeye başladı su nasıl berrak olacak yeni bir tank alana kadar nasıl dayanacaklar diye sürekli düşünüyorum. Lütfen bana yardımcı olun resimde şu anki akvaryumum ekliyorum. Elimdeki bu akvaryum ve imkan ile neler yapabilirim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232554/071020212019091.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232554/071020212019131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232554/071020212019171.jpg[/IMG][/QUOTE]100 litre akvaryu lazı en az dediğiniz gibi ikinci el akvaryumar çok daha ucuz oluyor mesela ben sürekli ikinci el akvaryum fiyatlarına bakıyorum 50.50.50 akvaryumu 50 tl ye satan 120 lt akvaryumu da 80 TL YE SATANLAR VAR İKİNCİ El fiyatlara BAKARSANIZ UYGUNUNU BULURSUNUZ ama 100 lt akvaryum alamazsanız balıkları sahiplendirip başka türlü balıklar bakın bence

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CavushanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2021
İl: Gaziantep
Mesaj: 38
CavushanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2021 11:59
Tüm yorumlarınız için can-ı gönülden teşekkür ederim. Vatoz hariç tüm balıklarımı arkadaşıma emanet olarak verdim onun akvaryumu baya büyüktü. Elimde şu an 20 litre akvaryum ve malzemeler var hangi balık türünü almalıyım sizce?

Beğenenler: [T]230808,AQUARIUM999[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir