ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
wolfturhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Temmuz 2009 19:59
Son Ziyaret:
23 Haziran 2010 19:39
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sevket turhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Amaç Hobidir.

SON 10 MESAJI

Yavruları anne-babası yedi
Arkadaşlar Zebra çiftim büyük deniz kabuğuma yumurta dökmüşlerdi.bu sabah bir baktım yumurtadan bir sürü yavru çıkmış anne baba diğer balıkları yaklaştırmıyor tabi.yavrular kabuğun dışına girip çıkıyor. Bende yavruları diğer balıklar yemesin diye ufak akvaryumuma aldım ardındanda anne ve babasını.Anne-baba akvaryuma daldığı anda yavrulara saldırdı.hemen aldım ama bir kısmını yuttular.İlk başta koruma maksadıyla ağızlarına aldılar dedim ama ağızlarına baktım yavru yokMutsuz.Yemişler yani.Sanırım yer değişikliği olunca böyle bir tepki verdiler. Şimdi kalan yavrular küçük akvaryumda.anne babayı ayırdım tabi.Arkadaşlar bu yavrulara yumurta sarısını nasıl vereceğim.açıklarmısınız lütfen.
Derz Dolgu ?

FugaFlex 2300 kullandım ve şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım.

Su biraz bulanık ve beyazımsı sebep?

Arkadaşlar ben belki sizler kadar profesyonel değilim ama başıma geleni aktarayım yön verebilir konuya. Akvaryumumu ilk kurduğumda iç filtreme karbon yerleştirdim  ve sonuç Ömer arkadaşımın karşılaştığıyla aynı oldu. Karbonları çıkardım, neredeyse suyun tamamını boşalttım ve akvaryumumu tekrar aktif hale getirdim. Sonrasında o problemle karşılaşmadım.   

Fon yapımı ve akvaryum kurulumu.
Evet katılıyorum bu görüşünüze.en kısa zamanda kaya bulma çalışmasına başlıyorum.
Isıtıcısız Zebralar Üreyemezler mi ?
Bendede zebra var.kur yapıyor erkek.kırmızılık-turunculuk  ise üreme için uygun olduğunun sinyalini vermektedir. wolfturhan2009-10-02 18:11:18
Fon yapımı ve akvaryum kurulumu.
Dedim ya kaya alacağım ama henüz temin edemedim.taş dünyasına bir sefer düzenlemek lazım.Yorumunuza teşekkür ederim
Fon yapımı ve akvaryum kurulumu.
fon için strafor aradım ama atık bulamadım.Aradığın zaman bulunmaz biliyorsunuz.inşaat malzemeleri satan yerden 10 luk paket aldım 13 tl ye.birsürüde arttı.ileride kullanırım belki   Dil%20Çikarma
 
 
Aslında çok farklı bir fon düşünüyordum ama kayalık bir fon oluşturmak en son geldi aklıma ve uygulamaya başladım.Altta ana strafor ve üstüne değişik ebatlarda kestiğim parçaları silikonla bir güzel yapıştırdım.yapıştırma işleminden sonra 1 gün kurumaya bıraktım fonu ve havya ile desen verme işlemi başladı.
 
 
farklı açıdan ilk işlemin bitmiş hali
 
 
ve derz işlemine başlama.bu işe cesaret edip başlamadan önce bayağı bir inceleme yaptım siteden ve çoğu arkadaşın bu işlemi sevmediği kanaatına vardım.ama benim çok hoşuma gitti bayağı keyifli bir işti.ama malzeme temininde zorlandım.Bahaus da hiç bir yetkili yardımcı olamıyor.yeni ürünler çıkmış ama cesaret edip alamadım.Fuga pol 2300 buldum ve onu aldım.2900 25 kg.lık poşetlerde vardı. gri su bazlı renklendirici 1 tüp ve eve dönüş.Derzi açtım ama rengi kahverengi.Sansürlenmis neyse griyle rengi kıvama getiririz herhalde.
 
İlkkat bitti ama renk iğrenç. ikinci katı atarken derzin içine boya takviyesi yaptım.boyama işlemi fırçalarla tabii.bakın nasıl farkediyor renk.
 
 
3 kat daha tatbik ettım ve tamamdır dedim.bu arada şansım yaver gitti ve fonumu kesmeye gerek kalmadan akvaryumuma yerleştirebiliyorum.Biraz uğraştırıyor ama cuk diye oturuyor.Neredeyse sabitlememe bile gerek kalmayacaktı yani.Thumbs%20Up 
 
 
Akvaryumum bu.100*50*50 .İlk etabda sandık taşırmı dedim ama gözüm yemedi açıkcası.O yüzden profilden bir sehpa yaptım. evet ben yaptım.Dans Serde metalcilik var nede olsa.(Meslek lisesinden caanım.)Çizim falan hep benden.Bir arkadaşım kaportacı onun dükkanında makinaları kullandım tabiki.Yaa arkadaşlar 3-5 yerden fiyat aldım 100 ila 150 tl arasında fiyat verdiler. Bende 2 adet 6 mt.lik 30*30*2 mm.lik profil aldım ve işlem tamam.(28 Tl) çizimide vereyim lazım olur belki.(paint te çizdim ilkel biraz kusura bakmayın gari) Ahşap giydirme işlemini sonra yapacağım.onuda ben yapacağım ama şu sıralar işlerim yoğun.
 
 
 
ve fonun yapışmış hali.sista akvaryum silikon kullandım tüm aşamalarda.alta hava taşı ve silisli kum.Kum 3 mm.kalınlığında(ki altta da görünmekte) Küçükköyden aldım.(25 Kg=6 tl.)
 
 
Oğlum su doldururken.Bu iş böyle olmaz gidip hortum alayım bari...
 
 
Eksikliklerin farkındayım.Kaya, desti.Bu arada inanmazsınız ama taaaa Kanarya adalarından arkadaşım kabuk getiriyor.(Millet tatile nerelere gidiyor dimi  Himmm) Balıklar yakında geliyor.Zebra ve s.p var ama tamamen s.p ve yunus yapacağım.iç dizayn bitsin inşaallah resimi gönderirim. bu arada dekerasyonla ilgili önerilerinizide alabilirim. Her aşamada yardımcı olan ve dağınıklığa katlanan eşime ve oğluma teşekkürler.
 
 
 
wolfturhan2009-09-22 17:16:35
Balığın cinsi nedir?
Dişi olduğunu biliyorum yumurta aldı ama tek olduğundan döktü.
Balığın cinsi nedir?
 Arkadaşlar balığın cinsi nedir
8w' lIk iki flo'yu 18w'lIk balasta bağlama
Arkadaşım anahtar acaba komütatör anahtar olmasın.Çalışma prensibi aynen o gibi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.