Kurtulmuş Canlı Yem, Canlı Beslemenin Yerini Tutar


ParzivalÇevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2021
İl: Ankara
Mesaj: 48
ParzivalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2021 14:35
İnternette hem kabuksuz artemi, hem artemia yumurtası vb. Buldum artemia çıkartmak biraz uğraştırır gibi geliyor ama hazır, kurutulmuş ya da dondurulmuş artemia canlı beslemenin yerini tutar mı? Artemia haricinde ne kullanabilirim canlı yem olarak?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizsÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2021
İl: Usak
Mesaj: 1074
DenizsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2021 14:47
Hayır tutmaz. Birinci önceliğiniz canlı yem olsun. Yapamazsanız dondurulmuş yem ve kaliteli yem kullanarak balıklarınız sağlıklı olabilir. Canlı yem olarak artemia dışında su piresi, mikro kurt, grindall kurt gibi şeyler kullanabilirsiniz. Dondurlmuş yem olarak artemia,kan kurdu,su piresi gibi şeyler kullanabilirsiniz. [EDIT]Denizs,2021-07-07 14:49:05[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8615
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2021 15:01
Canlı yemin yerini başka yem çeşidi tutmaz. Aynı zamanda artemia dışında secebilceğiniz birçok canlı yem çeşidi de var. Sürekli yumurtasını temin edip çıkartılan yalnızca artemia. Onun dışındakilerde bir ortam kurarsınız, üretime başlamak için kültür temin edersiniz onlar sürekli artar siz sürekli hasat edersiniz.
Su piresi, moina, grindal kurt, beyaz kurt, sirke kurdu, mikro kurt, un kurdu sivrisinek larvası sayılabilir mesela.

Beğenenler: [T]230260,Denizs[/T][T]231061,Can9karagoz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanmaziciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1085
erkanmaziciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2021 23:04
Öncelikle, kabuksuz artemia değerli bir yemdir. Bu konuda yazılmış birçok önemli makale bulabilirsiniz. 3 cm boya kadar olan balıklarda kabuksuz artemia kullanılabilir. Besleyiciliğinin canlı artemiadan daha yüksek olduğu iddia ediliyor. Onu bilemem ama ben canlı doğuranlarda yıllardır kabuksuz artemia kullanıyorum, balıklar zevkle yiyor.

Dondurulmuş yem çok kullandım ama pek sevmiyorum. Birincisi toplu halde aldığınız yem plakalarını evdeki buzdolabına koyarsanız, ev ahalisi ayaklanır. Gıda maddelerini koyduğunuz dolaba, dondurulmuş sivrisinek larvası koymayı düşünüyorsanız sorun yok tabi. Tek tek alsanız pahalıya geliyor (ki tablet halde de pek ucuz değildir bunlar). Bir ara bunların çok çeşidi vardı, ara ara alırdım. Allahım bazıları suyu o kadar kötü yapıyordu ki anlatamam. Suyun içine mezbaha atığı atmışsınız gibi olurdu. Tabii böyle şenlikli bir ürünün tamamen steril olduğuna da pek ikna olmadım.

Evde mikro kurt, su piresi, beyaz kurt, grindal kurt ya da su piresi üretebilirsiniz. Ama kurtlarda koku problemi ile uğraşmak zorundasınız. Öyle kültürü kurdum artık rahatım diye bir durum yok. Kültür de sürekli olarak bakım ister. Canlı yem balıktaki avcı içgüdüsünü harekete geçirir, bu anlamda ekstra bir fayda sağlar.

Kurutulmuş yemlerde belli oranda besleyicilik kaybı olması muhtemeldir ama saklaması ve kullanımı en pratik olan üründür.

Beğenenler: [T]231859,Parzival[/T]
Teşekkür Edenler: [T]231859,Parzival[/T]
+1: [T]231859,Parzival[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir