Kene Benzeri Parazitler


AjedrezÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2018
İl: Edirne
Mesaj: 19
AjedrezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2021 12:40
Merhaba sevgili hobiciler,
Lütfen bana bir akıl verin.

Iki hafta kadar önce tamamen benim tedbirsizliğim sonucu hiçbir sorunu olmayan akvaryumumu şeffaf, kene benzeri canlilar sardı. İnternette araştırdığımda isminin Argulus olduklarini öğrendim. Burada da baktım, söylenen ilaç isimlerini not aldım fakat akvaryumcuya gidip derdimi anlattığımda bana bunun en iyi ilacının tuz olduğunu söyledi ve ısrarla ilaç falan vermedi. Öyle çoklardı ki akvaryuma baktığımda en az 30 tanesinin bağımsız bir şekilde suda yüzdüklerini görüyordum. Suyu çekerek çoğunu boşalttım fakat yumurtlamış olmalılar ki tekrar ve minik minik türediler.

Her neyse, balıklarımı akvaryumdan ayırdım. Japonlarıma tuz banyosu yaptırıp üzerlerindeki bitlerden arındırdım. Akvaryumu da tabiri caizse tuza boğdum ve günlerce beklettim. Hepsi öldüler.

Ama ne yazık ki yıllardır bakip büyüttügüm japonlarımı birer birer kaybettim.

Şimdi sorum şu: Elimde 4 çöpçü, 1 de cüce vatozum var. Ve cok dikkatli baktigimda onlarda da bu parazitlerden olduğunu gördüm. Fakat hem çok minik oldukları için hem de çöpçülerin desenlerinden dolayı hepsini göremediğim için alıp ayiklamam mümkün değil. Gelgelelim tuz onlara zararlı olduğu için tuz banyosu da yaptiramiyorum. Alıp temizlediğim akvaryuma koyarsam yine aynı seyler olacak. Ne yapmalıyım, ilaç onlara zarar verir mi, vermezse hangi ilacı bulup kullanmalıyım, lütfen yardim edin de akvaryumumu eski haline getirebileyim.

Birkac gün içinde hem çok sevdiğim balıklarımı hem minicikken alıp kocaman büyüttüğüm anubias bitkimi kaybettim. Akvaryum hobisine ilk başladıgım günden beri benimle olan emektar çöpçülerimi de kaybedersem çok üzüleceğim. Tavsiyelerinizi bekliyorum, simdiden tesekkur ediyorum...

Ekleme: Melek baliklarinin bu bitleri yem olarak tükettiklerini okudum, acaba akvaryumun tamamen onlardan arındığından emin olana kadar 1 melek balığı mi alayım? Büyük hacimli akvaryumlarda beslenmesi gerektiğini biliyorum, daha sonra geri veririm diye dusundum, aklima bir çare gelmiyor?[EDIT]Ajedrez,2021-07-06 12:42:59[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bugurdagÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 212
bugurdagÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2021 16:40
Biraz araştırma yaptım: Bulduklarıma göre cyromazine ve diflubenzuron gibi pestisitler kullanılabiliyor ama bunların nasıl bulunabileceğini bilmiyorum ve istenmeyen bir sonuç da çıkabilir. Dipterex diye bir ilaç daha buldum ama bunu Türkiye'de bulmak zor olabilir. Balıkların sürtünüp kurtulmaları için uygun dekor olması da yardımcı olabilir.

Beğenenler: [T]206916,Ajedrez[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AjedrezÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2018
İl: Edirne
Mesaj: 19
AjedrezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2021 17:39
Bugurdag çok teşekkür ederim, araştırıp zahmet etmişsiniz cok sağ olun. Dediklerinizi araştıracağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir