Discuslarda İç Parazit [ Önlem + Tedavi ]


Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2020 22:51
[QUOTE=FerhatKaya]Ulvi Bey acaba ağızdan flagy vermek iştahsız ama yinede az az yemlenen discus yada başka bir tür balığa ne sıklıkla yapılması gerekir. İşlemi 1 kere yapmak yeterli olur mu yoksa 4-5 gün boyunca günde 1-2 defa mı yapmak gerekir ?[/QUOTE]İştahsız ama yem yiyen balıklara ilaçlı yem hazırlamak, tetra bits gibi yemlere taze sarımsak suyu sıkarak sağıltım sağlamak daha makul olur. Eğer balık kötü durumdaysa, yem seçiyorsa ve ağızdan ilaç sıkmaktan başka çare yoksa bu tedavi min 1 hafta civarı devam etmeli, mümkünse 10 gün. Tedavi yem yemeye başladı diye yarıda kesilirse nüksetme veya dirençli bakteri oluşma ihtimali var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FerhatKayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 791
FerhatKayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2020 23:07
[QUOTE=Ulvi Özuğur]İştahsız ama yem yiyen balıklara ilaçlı yem hazırlamak, tetra bits gibi yemlere taze sarımsak suyu sıkarak sağıltım sağlamak daha makul olur. Eğer balık kötü durumdaysa, yem seçiyorsa ve ağızdan ilaç sıkmaktan başka çare yoksa bu tedavi min 1 hafta civarı devam etmeli, mümkünse 10 gün. Tedavi yem yemeye başladı diye yarıda kesilirse nüksetme veya dirençli bakteri oluşma ihtimali var.[/QUOTE]

10 gün boyunca her gün 1 yada 2 kere ağızdan ilaç verilmeli dimi? Ben bu işlemi iştahı az olan cüce yılanbaşıma yaptım 10 saniye dışarda beklettim balığı ama işlem sırasında ilacın çoğu solungaçlardan aktı. Acaba ilaç mideye gitmiş midir. Bir videoda mideye ulaşmak için şırınganın ucuna balığın boyutuna uygun hava hortumu takılmıştı. Sizce bu hortum çok ileri itilince istemeden balığın midesini delebilir mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2020 17:44
[QUOTE=FerhatKaya]10 gün boyunca her gün 1 yada 2 kere ağızdan ilaç verilmeli dimi? Ben bu işlemi iştahı az olan cüce yılanbaşıma yaptım 10 saniye dışarda beklettim balığı ama işlem sırasında ilacın çoğu solungaçlardan aktı. Acaba ilaç mideye gitmiş midir. Bir videoda mideye ulaşmak için şırınganın ucuna balığın boyutuna uygun hava hortumu takılmıştı. Sizce bu hortum çok ileri itilince istemeden balığın midesini delebilir mi? [/QUOTE]Evet, ben discusları 10 saniyeden çok daha fazla, ıslak tutmak kaydıyla dışarıda bekletiyordum. Zaten ağzını kendiliğinden açması 15-20 saniye kadar sürüyor, dip notlarda daha fazla ayrıntıdan da bahsetmiştim. İlacın bir kısmının solungaçlardan akıp gitmesi çok normal bende de öyle oluyordu. Hava hortumu bağlayabilirsiniz evet ama tek başına biraz zor olur ve riskli, ben hiç bağlamadım, 2 şekilde de mideye gidiyor, hortumla yapmak biraz tecrübe gerektirir, panik olmaz acele etmezseniz hangi noktaya kadar hortumu sokmanız gerektiğini kestirebilirsiniz diye düşünüyorum. (Balığın boyuna göre 1-1,5 cm de solungaçları aşarsınız)
Kolay gelsin...

Beğenenler: [T]93087,FerhatKaya[/T]
Teşekkür Edenler: [T]93087,FerhatKaya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CarlÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1361
CarlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2020 12:57
[QUOTE=Ulvi Özuğur]Evet, ben discusları 10 saniyeden çok daha fazla, ıslak tutmak kaydıyla dışarıda bekletiyordum. Zaten ağzını kendiliğinden açması 15-20 saniye kadar sürüyor, dip notlarda daha fazla ayrıntıdan da bahsetmiştim. İlacın bir kısmının solungaçlardan akıp gitmesi çok normal bende de öyle oluyordu. Hava hortumu bağlayabilirsiniz evet ama tek başına biraz zor olur ve riskli, ben hiç bağlamadım, 2 şekilde de mideye gidiyor, hortumla yapmak biraz tecrübe gerektirir, panik olmaz acele etmezseniz hangi noktaya kadar hortumu sokmanız gerektiğini kestirebilirsiniz diye düşünüyorum. (Balığın boyuna göre 1-1,5 cm de solungaçları aşarsınız)
Kolay gelsin...[/QUOTE]
Ulvi bey benim bir sorum olacakta ben taze sarımsağı parçalıyorum ve beze ekledikten sonra suyunu sıkıyorum kullandığım yemler olan tetra procolour ve tablet yeme emdirip canlıdoğuran ve cüce vatoz olan 2 akvaryumuma dağıtıyorum. Sarımsağın suyu hariç o etli kısmını çöpe atıyorum doğru mu yapıyorum acaba ? Sarımsağın etli kısmını yemle karıştırmam gerekir mi ? Hem Cüce vatoz hemde Canlıdoğuranlar bu etli kısmı tüketir mi ? Yani en azından cüce vatoz ve canlıdoğuranlara etli kısmıda verirsem bir sıkıntı yaşarlar mı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir