Co2 Siz Taban Bitkisi Önerisi


WormanizerÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2013
İl: Balikesir
Mesaj: 77
WormanizerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2019 01:39
[QUOTE=bitkigubremarket]

Çim tarzı mini parvula olabilir. Ama oda CO2 olursa çok daha kaliteli olur. [/QUOTE][QUOTE=capo di capi]Glossotigma en zorudur.. co2 yi geçtim yüksek ışık ister. Düzenli co2 olmayan akvaryumda da sadece yüksek ışıkla ancak alg patlaması yaşanır..

Starougyne Repens(videodaki bitki) kolay bitkidir ama tabanda halı gibi yayılması 2 yılı bulur.

Sizin yuvarlak içine aldığınız bitki H. Cuba . O da glossotigma kadar girdi ister.

Böyle bir konu açmışsanız ve taban bitkileri hakkında hiç bir bilginiz yoksa, yeni başladıysanız ve co2 sağlamayacaksanız sizin yönelmeniz gereken tek bitki var o da hydrocotyle sp japan (tripartia)'dır. Başka bir taban bitkisi sizi şuanda üzer.

[/QUOTE][QUOTE=totaku]Işığınız kuvvetliyse sp japan önerebilirim. Ben sitrik asit co2 vermiştim tabanı çok hızlı şekilde kapladı. Şu an küçük tankımda co2 olmadan bakıyorum nispeten yavaş olmakla birlikte gelişimlerini sürdürüyorlar.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192424/210820192205121.jpg[/IMG][/QUOTE]

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Son olarak sp japan ve parvula arasında kaldım . Özellikle parvula görünüş olarak gnays kayalar ve siyah kum ile tam istediğim görüntüyü oluşturmamı sağlayacak gibi duruyor. Bu iki bitki arasından (sp japan, parvula) hangisini önerirsiniz bana, bakım, büyüme ,budama sıklığı, gereksinimler vs gibi konulardaki farkları nedir bu iki bitkinin ? Şimdiden teşekkürler .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

totakuÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2016
Mesaj: 86
totakuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2019 16:50
[QUOTE=Kazim.k]

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Son olarak sp japan ve parvula arasında kaldım . Özellikle parvula görünüş olarak gnays kayalar ve siyah kum ile tam istediğim görüntüyü oluşturmamı sağlayacak gibi duruyor. Bu iki bitki arasından (sp japan, parvula) hangisini önerirsiniz bana, bakım, büyüme ,budama sıklığı, gereksinimler vs gibi konulardaki farkları nedir bu iki bitkinin ? Şimdiden teşekkürler .[/QUOTE]
Co2 olmayacaksa parvulada zorlanırsınız. Sp japan en uygun tercih olur diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkfreezÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2006
İl: Bursa
Mesaj: 450
darkfreezÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2019 13:55
Co2 den neden bu kadar çekinildiğini anlamıyorum, sitrik + asit karbonat oldukça ucuz ve kolay bir sistem. Aktarlardan kilosu 10 TL'ye sitrik asit yine kilosu 7-8 TL ye karbonat alabilirsiniz, sistemin en pahalı parçası 20 lira civarı tutan ince ayar vanası, yine ıhlamur vb. ağaçlardan bedavaya difüzör de yapabilirsiniz yani toplamda 50 lira bir ilk başlangıç masrafı var; aylık işletmesi de 5-10 TL civarı tutar tutmaz ki ilk aldığınız asit ve karbonat sizi baya götürecektir. Yani demek istediğim bir bağ bitkiye 25-30 lira verdikten sonra bu çokta büyük bir masraf ve işçilik değil.

Beğenenler: [T]192424,totaku[/T][T]240347,marvin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bettaloveÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2015
İl: Izmir
Mesaj: 244
bettaloveÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2021 09:24
[QUOTE=darkfreez]Co2 den neden bu kadar çekinildiğini anlamıyorum, sitrik + asit karbonat oldukça ucuz ve kolay bir sistem. Aktarlardan kilosu 10 TL'ye sitrik asit yine kilosu 7-8 TL ye karbonat alabilirsiniz, sistemin en pahalı parçası 20 lira civarı tutan ince ayar vanası, yine ıhlamur vb. ağaçlardan bedavaya difüzör de yapabilirsiniz yani toplamda 50 lira bir ilk başlangıç masrafı var; aylık işletmesi de 5-10 TL civarı tutar tutmaz ki ilk aldığınız asit ve karbonat sizi baya götürecektir. Yani demek istediğim bir bağ bitkiye 25-30 lira verdikten sonra bu çokta büyük bir masraf ve işçilik değil.[/QUOTE]

Konunun üzerinden baya geçmiş ama bu söylediğiniz sistemi biraz daha detayli anlatabilir misiniz? Ben kuru maya, şeker ve karbonat kullanıyorum. Maliyeti dediğiniz sistemin daha düşük olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selimcayirÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2020
İl: Izmir
Mesaj: 49
selimcayirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2021 15:35
[QUOTE=bettalove]

Konunun üzerinden baya geçmiş ama bu söylediğiniz sistemi biraz daha detayli anlatabilir misiniz? Ben kuru maya, şeker ve karbonat kullanıyorum. Maliyeti dediğiniz sistemin daha düşük olacaktır.[/QUOTE]
Sistem sitrik asit(limon tuzu) ve karbonat'ın bir birine karışmasıyla co² gazının açığa çıkması şeklinde işliyor. Mayalı sistemdeki gibi her hangi bir canlıyı beslemeyle uğraşmıyorsunuz [:)]. Bunun için internette de satılan kitler mevcut. Fakat limon tuzu ve karbonat fiyatları da ne yazık ki zamlandı :)
Örnek kit: https://www.hepsiburada.com/sakura-diy-co2-sistemi-sitrik-asit-pm-HB000014S3FX

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir