Beyaz Benek Ve Işık İlişkisi


CmlcngzÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2017
İl: Antalya
Mesaj: 148
CmlcngzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2021 10:57
[QUOTE=AliKhan]Yaptığım yorumu dikkatli okumamışsınız. Tam karartmaya gerek YOK dedim zaten. Balığı uyutmak, uyandırmak, atlatıp, zıplatmak gerekli de DEMEDİM. Endüstriyel balık üretim çiftliklerinde zaten doğal olanın çok üzerinde aydınlatma yapılmaz ki. Ama bizim akvaryumlarda yaptığımız aydınlatma oturma odasını stüdyo spotlarıyla aydınlatmaya benzer. Akvaryumda hastalık varsa balığın daha rahat edeceği koşulları sağlamakla ilgili aydınlatmanın kapalı tutulması. Bir yanlış anlaşılma da şu olmuş; ışıkları kapalı tutmak tedavi eder DEMEDİM, tedaviyi destekler dedim sadece. Konu ışıklandırma olunca tedavinin (beslenme, su değerleri, sıcaklık, ilaç desteği vs) tüm aşamalarını sayıp vakit almak istemedim...[/QUOTE]

Konuyu açan benim ne demek istediğimi anlamış.Sizden alıntı yaptığım kısım;

“Tam karartma yapmak gerekmiyor ama çoğu balık türü doğal ortamında direk güneş ışığı görmediği için loş ortamlarda kendini daha güvende hisseder = stresi azalır = tedaviye daha iyi yanıt verir”

Çoğumuz F0 balık beslemiyoruz ve bu balıkların doğal hayat hakkında en ufak bir fikirleri yok.Bitkiydi Moss tu derken genelde kuvvetli ışık altında yaşıyorlar.
Bu sebepten hep yaşadıkları tankta az ışık çoğu balık için yararlıdır fikrine katılmıyorum.

Kaldıki bizim burada konuştuğumuz karartma,ilave ışık açmak değil.Alışılagelmişten fazla ışıktan bahseden ben değilim.


Beğenenler: [T]231259,bilgievreni[/T]
Teşekkür Edenler: [T]231259,bilgievreni[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bilgievreniÇevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2021
İl: Yurtdisi
Mesaj: 151
bilgievreniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2021 16:03
Merhaba arkadaşlar... Konuyu tekrar canlandırmak istedim önemli ve işe yarar bir konu olduğu için.. Fikir ve tecrübelerinizi bekliyorum...
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yildizfarukÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2022
İl: Kütahya
Mesaj: 40
yildizfarukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2022 19:19
Arkadaşlar ışık ile beyaz benek hastalığının hiçbir alakası yoktur. Fakat şöyle bir durum var: balıklarda oluşan beyaz benek hastalığında flagyl+bemiks tedavisi uygulanabilmektedir ve bu tedavi beyaz benek hastalığını en kısa sürede ve kesin çözen tedavidir ve tedavide kullanılan bemiks ampul ışıkta bozulduğu için bu tedaviyi kullanan arkadaşlar ışığı kapatır bu konuda geçen bilgi kirliliği tamamen bundan kaynaklanmaktadır. Bu tedavi yöntemini kullanıyorsanız ışığı kapatmanız gerekir ki bemiks bozulmasın ve tedaviden beklenen verim alınsın ama bu tedaviyi kullanmıyorsanız ışığı kapatmanıza gerek yoktur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PLAKAT AKVARYUM Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1254
PLAKAT AKVARYUM Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2022 21:39
Ichthyophthirius multifiliis/kadife hastalığının tedavisinde loşta olsa aydınlık yapılmasının sebebi parazitle alakalı değil balığın taban ile ilişiğini kesmektir.

Parazitin üremek için balığı terk eder ve tabanda bölünür.

Balıklarda göz kapağı olmadığı için normal bir uyuma olmaz, genel olarak karanlıkta tabana çökerek vücut hareketlerini minimuma düşürürler.

Tedavi esnasında hafif aydınlık olması balığın tabana çökmesini engellemek ve olabildiğince az parazite maruz kalmasını sağlamaktır.

Bu süreçte sık sık dip çekimi yapılmasının sebebi de budur.

Sağlıklı ve keyifli hobiler

Beğenenler: [T]168305,Yas400[/T][T]234466,Glgg[/T]
Teşekkür Edenler: [T]168305,Yas400[/T][T]156325,ErtanGulen[/T]
+1: [T]205902,ArifhbsAquatics[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir