Balık Fiyatlarındaki Artış


TheHobiÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1378
TheHobiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2019 15:52
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Ömer bey, gelir, maaş, ekonomi ve piyasa dengesinide göz önüne almalıyız. Nitekim ithalat dolar yada euro üzerinden olunca fiyatlar bize göre uçuk oluyor. Örneğin amerikada ki arkadaşım için bu fiyatlar çok komik, günlük 220 dolar kazanıyor ve sıradan bir işte.
Ya da 4-5 bin dolar kazanana 10-20 dolar ne der?
Ya da çevirirsek ülkemizde ortalama 15-20 bin TL maaş alana..
[/QUOTE]
valla bende ılk defa sızden duyuyprum bızımde akrabalarımız var almanya ve ıngılterede ama onlar 2500-2000 dolar fılan alıyorlar yada euro tam hatırlamıyorum gunluk 220 dolar neresiymıs orası benım akrabamın bır tanesı taksı soforu orda lap dıye almıyorlar ozel testlerı var 2300 euro alıyor aylık 850 euro ev kırası oduyorlar yanı bızım ulkemızden bır farkı yok bız 20 tl ye alıyorsak onlarda 20 dolara fark yok bana gore

Beğenenler: [T]175671,Jumbokılıç[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omererbasÇevrim Dışı

Kayıt: 02/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 165
omererbasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2019 16:06
İthal gelen balık fiyatlarıda arttı örneğin Ramirezi bundan 1 - 1,5 sene önce ankarada petshoplarda ortalama 10 - 12,5 - 15 tl gibi fiyatlara satılıyordu şimdi 25 tl gibi fiyatlara satılıyor.
Genellikle akvaryumcular üzerine %100 koyup satarlar (istisnalar var) 10 liraya alırsa 20 liraya satar öylede yapmak zorunda çünkü balığın ölümü komple zarar.

Ama arkadaşın hobihanesi olanları vergi kaçakçılığıyla suçlaması yanlış.
Devlet akvaryumcuya veteriner zorunluluğu veya vergi yükü yüklemişse evde 3-5-10 akvaryumla hobi yapıp 3-5 kazanan hobicinin suçu ne?
Burada şöyle bir algı var özellikle petshopçularda ben vergi veriyorum o hiç vergi vermeden kazanç elde ediyor.

Ülkemizde ekonomi hiç iyi yere gitmiyor ekonomi iyiye gitmediği için ilk çöken sektörde zevk yani hobi sektörleri oluyor.
Millet evine ekmekmi alsın balıkmı alsın? Tabiki ekmek alacak...[EDIT]omererbas,2019-03-09 16:07:19[/EDIT]

Beğenenler: [T]175671,Jumbokılıç[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2019 17:35
[QUOTE=EmreKircan]Yorumların çogunu okudum. Fikrim şudur,

Ülkemiz ne yazık ki gün geçtikçe ekonomik olarak kötüye gidiyor. Kötüye gidişte bize vergiler ve zamlar olarak yansıyor. Elektrik, su ve dogalgaza sürekli zam geliyor. her şeyde vergi yükü artıyor. Alım gücümüz sürekli düşüyor. Hal böyle iken orta ve alt gelirli bizler için bu küçük hobi büyük bir masraf olmaya başladı. 3 yıl önce 8 tane akvaryumum varken şuan aktif 1 tane var. toplamda 2 tonu geçerken şuan 350 litre tek akvaryum ile devam ediyorum.

Balıgın yada yemin fiyatı artmadı aslında bizim gücümüz azaldı. Akvaryum hobisinin en kötü kısmı nerdeyse her şeyin yurtdışından gelmesi. Binlerce akvaryumcu varken ülkemizde 1 tane adam gibi şirket yok. Isıtıcı üretmiyoruz, filtre üretmiyoruz. Tuzlu su nerdeyse komple yurtdışından. Hal böyle iken kur farkı sebebi ile hobininde fiyatı yükseliyor.

Sadece akvaryum degil diger hobilerde de durum az buçuk aynı.

Domatesin 12 liraya satıldıgı memleketimde en ucuz melez balıklarda 10-20 liraya satılır şaşırmam.

Vergi kaçırma olayına gelecek olursak. Efendim koca koca şirketlerin milyon dolarlık vergilerinin affedildigi bir yerde insanların vergi olayına bakışı degişir. Zaruri şeyler yüksek vergi ile bizlere verilirken lüks sayılabilecek bir çok şeyde verginin düşürülmesi hatta sıfırlanmış olması söz konusu. Adaletin olmadıgına inandıgında insanlar bir şekilde vergi vermemek için yollara girerler. Düzen adil degilse insanlarda kendilerini kurtarma derdine düşerler. Büyük medya kuruluşlarının, futbol takımlarının, inşaat şirketlerinin vergilerinin affedildigi, borçlarının silindigi bir ortamda 3 tane balık üreten adamın peşine düşmek... Bilemiyorum altan ?

Kaldı ki kosgeb ve benzeri çalışmalar ile devlet küçük üreticileri kalkındırmak için ugraşmakta sürekli projeler üretmekte. Mesela yakın zamanda evde bir şeyler üreten insanlara belirli bir gelirin altında olması durumunda vergiden muaf tutulması üzerine bir yasa geçti. Devlet geliri 30.000 geçmeyen işlerde vergi muafiyeti benzeri bir yasa çıkardı gazetede görmüştüm yakın zamanda. Ev hanımları için sanırım. Mutfakta bir şeyler yapıp satsınlar, örgü vs satışlarına evlerine ek gelir getirsinler diye. Buna benzer işler zaten yüksek kar getirmeyen işler. Bildigim kadarı ile devlet destegi oluyor bir çoguna. Hobihaneleride benzeri işler aslında.

Youtube ta hobihaneleri görüyorum. Yabancılarda biyotop tankları, faunalar, hayvanların türüne göre bitki, kum, aydınlatma gibi seçimler yapıyorlar. Her akvaryum ayrı bir dünya, her birinde ayrı tasarımlar var. Kimisi kayalarla, kimisi bitkilerle düzenlenmiş. Yani adamın hangi tankına bakarsan evin başköşesine konabilecek güzellikte. Bizim hobihaneler ne yazık ki daha çok üretimhane şeklinde. Tek tip akvaryum, cama cam temizleyip bir an önce daha çok balık üretmek üzerine kurulu sistemler. Tabi böyle olunca orası hobihane olmuyor .

Ha üretimhane olsa ne olur ? Hiç bir şey. Hatta vergiden muaf tutulup desteklenmeli. Ordan alacagın vergi devlete büyük bir katkı saglamaz ama yurtdışından yüksek fiyata getirecegin balıklar yerine yerli üretim balık olması cari açıgı azaltır. Yani kısa vadede vergi almamak zarar gibi gözükebilir ama uzun vadede ülke ekonomisine büyük kar. Tabi bu üretimhaneler başarılı olurda büyük işletmelere dönüşürse vergilendirmeye tabi tutulmalı. Bunun içinde aynı ev hanımlarına uygulanan kota gibi bir limit konulmalı. Mesela yıllık geliri 100.000 altı olan işletmeler vergiden muaf tutulmalı. Eger kişi üretimhanesini geliştirip yüksek kazanç elde etmeye başlarsa o zaman vergilendirmeye girsin. Bu sayede teşfik oluşur.

Ülkede ne kadar çok üretimhane ( özellikle hobihane yazmıyorum ) artarsa o kadar çok çeşit ve uygun fiyata balık buluruz. Bu nedenle üretimhaneleri şikayet edip taşlamak yerine desteklemek hem ülke ekonomisi hemde bizim ekonomimiz için yararlı. Bu tip topluluklarda birlik olursak akvaryumculukta gelişir diye düşünüyorum.

Neden pahalı balık var diye kızmak yerine birlik olalım, imza kampanyası düzenleyelim. üretimhanelere verilecek elektrik ve dogalgazda indirim istiyelim devletten vergide de kota talep edelim. Bu sayede uygun fiyatlı balıklar satın alalım. Üretim yoksa ucuz balıkta yok.

Dipnot : Üretimhanem yok. üretimhanesi olan tanıdıgım yok. ( keşke olsa ne güzel olur ) hiç olmadı. Yazıyı tarafsız olarak yazdım. Pahalı balıgım yok. Hiç olmadı. Evimde moli lepistes cüce vatoz gibi türler ve low tech akvaryumum var. Başka türler beslemek istiyorum ama her şey pahalı oldugu için kararsız kalıp almıyorum. Almak içinde bu alanda üretim yapan herkesin desteklenmesini diliyorum.
[/QUOTE]

ne kadar güzel özetlemişsiniz genel durumu ! yani aslında tüm sorun ekonomi de daralma ! akvaryum sektörü binlerce kalemden sadece bir tanesi

evet fakirleştik , zevklerimiz uğraşlarımız hobilerimizde doğal olarak fakirleşti ! şu hobiyi evlerimizde işyerlerimizde yaşatmaya uğraşıyoruz

yurtdışında oluyorum arada, görüyorum oradaki yaşam ve gelir standartlarını ve dönüp güzel Türkiyeme baktığımda da gördüğüm herşeyin en kalitesizinin bize ne kadar pahalı satıldığını görüyor ve üzülüyorum,

gelirlerden örnekler vermiş arkadaşlarımız, abd de bir paket marl.box 3.5 dolar, asgari ücret saatlik hesaplanır orada eyaletler ortalaması 11 dolardı en son,
yani günde 8 saat ayda 27 gün tam mesai durumunda 2376 dolar geçer asgari ücretlinin eline bir paket sigaranın 678 katıdır aldığı para, türkiyede 13 lira bu sigara 2000 lira asgari ücretli ayda 15 karton malboroya çalışıyor türkiyede !
benzinin galonu 2.4 dolardır abd de, yani litresi 60 cent dir asgari ücretiyle bir abd vatandaşı 4 ton benzin alabiliyorken bizim ülkemizde asgari ücretlimiz 300 litre benzine çalışıyor. yani abd deki asgari ücretli bizim asgari ücretlimizden en az 6 katı daha yüksek alım gücü standardına sahiptir açıkçası..

asgari gelir ve geçim parametrelerine göre dünyanın yaşaması en pahalı ülkelerinden biri olduk,artık hobilerimiz de pahalı ve keyif almak da epiy zorlaştı neredeyse akvaryum hobisiyle uğraşmak lüks hale geldi

tüm üyelere keyifli hobiler dilerim yinede[:x][EDIT]Jumbokılıç,2019-03-09 18:02:41[/EDIT]

Beğenenler: [T]5853,SaRCoPhiLiuS[/T][T]183917,EmreKircan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2019 18:07
[QUOTE=TheHobi]
valla bende ılk defa sızden duyuyprum bızımde akrabalarımız var almanya ve ıngılterede ama onlar 2500-2000 dolar fılan alıyorlar yada euro tam hatırlamıyorum gunluk 220 dolar neresiymıs orası benım akrabamın bır tanesı taksı soforu orda lap dıye almıyorlar ozel testlerı var 2300 euro alıyor aylık 850 euro ev kırası oduyorlar yanı bızım ulkemızden bır farkı yok bız 20 tl ye alıyorsak onlarda 20 dolara fark yok bana gore[/QUOTE]

Amerikada indianapolis- Chicago, eğlence merkezinde görevli. Ek olarak 20 TL ile 20euronun farkı hususunda ki değerlendirmenize katılıyorum. Ben tlye çevrilmemeli diyorum. Maaş - fiyat en uygun kıyas yöntemi basit olarak. Son olarak Almanyada ki amcam 2650 euro alıyor, doğrudur.

Beğenenler: [T]176305,TheHobi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]176305,TheHobi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MennanKaraaliÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2012
İl: Hatay
Mesaj: 146
MennanKaraaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2019 18:24
Merhabalar
Meragimdan soruyorum. Diyelim ki asgari ucret ile calisan biriyim ve hobihane adi ile uretimhanem var. Yine diyelim ki bir iki sene icinde aylik 10,000tl ek gelir sagladim bu uretimhaneden/hobihaneden. Bu duzenli geliri nedreden elde ettigimi sorgulayan yok mu? Bu kadar kolay mi mesela bu is. Asil burada sacmalik yok mu? Eger ki bu bir hak yeme isi ise devlet te benim hakkim ise yenen buna onlem almak ile yukumlu degil midir?
Yoksa bu uretimhane/hobihanelerde aslinda pek te gelir elde edilemiyor mu acaba. Ufak bir katki mi yani sadece. Mesela evde annem esim yada kiz kardesim bere oruyorlar. Bunlari da etrafina arkadaslarina falan satiyorlar onlar da kacakci mi oluyorlar. Bu biraz garip bir konu olarak evrilmis.
Asil konu olan fiyat artmasi ise goreceli. Kime gore neye gore?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreKircanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/03/2016
İl: Izmir
Mesaj: 451
EmreKircanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2019 18:57
Mennan bey Türkiye de vergilendirme sistemi sorunlu aslında. mesela araba alıyorsunuz vergi ödüyorsunuz. Sonra arabanın parçasını degiştiriyorsunuz tekrar vergi ödüyorsunuz parçayı alırken. Yıllık arabaya vergi ödüyorsunuz. arabaya benzin koyarken benzine vergi ödüyorsunuz. Vergi cennet ülkeyiz. Yani şu şu kadar vergi verir gibi bir durum yok devlet gördügü her kalemden farklı şekillerde defalarca vergi alıyor zaten.

İşin üretim vergisi kısmına gelince. zaten asgari ücretli iseniz devlet vergiyi alıyor sizden. Eger üretici iseniz ve devlete üretim yaptıgınızı beyan etmezseniz zaten ilk şikayet ile ceza yersiniz. Kimse şikayet etmez ve harcamalarınız dikkat çekecek kadar fazla ise yine maliye kapınızı çalar. Hiç çalmama ihtimalide var tabi ama herhangi bir gün çalabilirlerde :) o kısmı kısmet. Mesela kiraladıgınız eviniz var devlete bildirmediniz. Bankada giren çıkan paradan fark edilebilir. Hiç aklımıza gelmeyen başka yerlerde de patlayabilir. Sonuç olarak bir şey üretiyorsanız evet vergi vermeniz gerekir. 1 liralık yada 1 milyon liralık fark etmez. Üretiyorsanız ve bunu bir şekilde devletten gizliyorsanız vergi kaçakçısı oluyorsunuz.

Peki malzeme sattıgımı ( balık vs ) devlet nerden bilecek ? Çok basit. Birine elden bir şeyler satıyorsanız bilemez. Lakin şehir dışına balık gönderdiniz sizin hesabınıza para yatırıldı. Buda düzenli oldu. İki gün sonra maliye gelip " sen hayırdır kardeşim neden herkes hesabına para yatırıyor ? " şeklinde sorabilir. Mesela 1 yılda hesabına 80.000 lira para yatmış böyle sende devlete bilgi vermemişsin devam ediyorsun. Devlet gelip sen hacıbaba mısın neden millet sana sürekli para yolluyor diye sorar. Esnafla iş yapıyorsan esnafta senden düzenli balık alıyorsa bunu göstermek zorunda. Harcama olarak. Göstermezse ayrı bir sıkıntı. Göstermesi için sana fatura kesmesi felan lazım. Muhasebeci arkadaşlar varsa daha detaylı ve dogru açıklarlar. Neticede bir iş yapıp para kazanıyorsan kesin devlete bildirmeye bilirsin, işleri uzun bir sürede belki yürütürsün ama bir gün müfettiş yakana yapışır.

Bununla birlikte devlet diyor ki sevgili vatandaş ne kazanıyorsan bana bildir. Benim kontrolüm altında olsun. vergiside gelirine göre belirliyelim. Tabi standartlar istiyecekler üretimhane açmanız durumunda. Bununla birlikte son zamanlarda ufak işletmelere hibeler, devlet destegi, krediler, vergi muafiyeti gibi bir çok fırsat tanınıyor. Evde teyzelerin örgüdür börek çörektir üretip satmalarınıda bu kapsama alıyorlar. Bir lokantaya götürse o teyzeler illa lokanta girdi kalemi göstermesi gerekiyordu. Yasal olmayan şekilde göstermek zorunda kalıyordu belkide. Şimdi böyle bir sıkıntı olmayacak. Yani yasallaşmış oldu yaptıkları iş.

Bende dedim ki madem üretimhaneler var. Bu üretimhanelerin de illa ki bir yerde böyle sorunları olacak. Bu üretimhanelerini belirli bir gelire kadar vergi muafiyeti, çalışma alanlarında su, elektrik, yakıt gibi tüketimlerinde de belirli oranda indirim olsun. Bu şekilde yasal üretimhanelere dönerler. Sertifika alırlar. Devletin teşfiklerinden ve desteklerinden yararlanırlar. Bir akvaryumcuya yada kişiye balık sattıklarında da kayıt altında olur. Üretimhane sahipleride kayıt dışı olmayı tercih etmezler. Çünkü üretici hem yasal iş yapmış olacak, hem devlet güvencesi ve yardımı alacak.

Beğenenler: [T]175671,Jumbokılıç[/T][T]125527,MennanKaraali[/T]
+1: [T]175671,Jumbokılıç[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2019 21:06
[QUOTE=EmreKircan]

Bende dedim ki madem üretimhaneler var. Bu üretimhanelerin de illa ki bir yerde böyle sorunları olacak. Bu üretimhanelerini belirli bir gelire kadar vergi muafiyeti, çalışma alanlarında su, elektrik, yakıt gibi tüketimlerinde de belirli oranda indirim olsun. Bu şekilde yasal üretimhanelere dönerler. Sertifika alırlar. Devletin teşfiklerinden ve desteklerinden yararlanırlar. Bir akvaryumcuya yada kişiye balık sattıklarında da kayıt altında olur. Üretimhane sahipleride kayıt dışı olmayı tercih etmezler. Çünkü üretici hem yasal iş yapmış olacak, hem devlet güvencesi ve yardımı alacak. [/QUOTE]

Çok doğru Emre bey çok.. Uzakdoğu da Çin ve Güneydoğu asya ülkeleri Malezya Singapur Taiwan..vs.. süs balığı üretiminde devlet teşviğiyle tekel konumuna geldiler tüm dünyaya balık ihraç ediyorlar büyük bir ekonomi yarattılar ardından ekipman da üretmeye başladılar ve çok kısa bir süre sonra almanları yakalayacaklar, çok yakında tüm dünya filtreyi çin malı ve balığı Singapur malı olarak akvaryumuna koyacak 😉çünki bir üretim ve kalkınma politikaları var yani bizim bir türlü gerçekleştiremedi ğimiz şey

diğer katıldığım konu maliyenin inceleme dosyası açarak nereden buldun sorusunu sorma hakkıdır.herhangi bir işyerinde bordro sigorta yada vergi levhası kaydı olmayan bir şahıs ın faturasız karşılık sız olarak bir banka hesabına gelen eft ler incelenirse mali soruşturma açılır ve cezai müeyyidedi ağırdır evet bu bulunduğu meskendeki bir komşusu tarafından şiksyetle de olabilir
























































Beğenenler: [T]183917,EmreKircan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MennanKaraaliÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2012
İl: Hatay
Mesaj: 146
MennanKaraaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2019 21:13
Emre bey merhabalar
Aciklamalar icin tesekkur ederim. Ben mezun oldugum gunden beri yurt disinda calisan biriyim esim de avukat. Bu konuda bilgi sahibi diye ona da danistim soyledigini iletiyorum "maliye seni birakmaz ya goze gelmeyecek kadar kucuk paralar kazaniyorlardir yada...." fazlasini soylemeyim suca tesvik olmasin. Isin ozu su ki sanmiyorum saglam bir gelir elde edilsin. Genelde bu is amator olarak basliyor ve cevre yapilip ne bilim duzgun gelir kalemi olmaya baslayinca da resmi uretimhaneye donuyor. Cunku bu durum ortaya ciktiginda da goturusu cok yuksek.
Ornegin forumda satis yapan kisilerin hepsine maliye gidip kucuk buyuk cezalar dahi kesebilirmis. Bu tip islerde sadece maliyenin insiyatifine kalinmis gibi anladim ben. Maliyede calisan bir hobici forum uyesi olsa ve ilanlar bolumune girse ve niyetine bagli olarak zam ve terfi bile alabilirmis.
Kesinlikle vergi konusunda sizinle hemfikirim ne olursa olsun vergiden 1tl bile olsa kacilmamali tabiki. Benim merakim bu isin kanunlarda bir limiti var mi idi ki yokmus diye anliyorum. 1tl gelir de olsa bildirilmeliymis.
Geriye tek sey kaliyor bu is nasil yapilmali su anki sistemde. Bunda da benim tahminim esler yada anneler uzerine bu isleri yaparak hem onlari sigortalamak hem de devlete bildirerek ozel kanundan yararlanmak. Oteki turlu tam resmi kitaba uygun is yapmak baya mali acidan riskli oldugu icin kimse bulasmayacaktir.

Beğenenler: [T]175671,Jumbokılıç[/T][T]183917,EmreKircan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2019 23:19
[QUOTE=MennanKaraali]Emre bey merhabalar
Aciklamalar icin tesekkur ederim. Ben mezun oldugum gunden beri yurt disinda calisan biriyim esim de avukat. Bu konuda bilgi sahibi diye ona da danistim soyledigini iletiyorum "maliye seni birakmaz ya goze gelmeyecek kadar kucuk paralar kazaniyorlardir yada...." fazlasini soylemeyim suca tesvik olmasin. Isin ozu su ki sanmiyorum saglam bir gelir elde edilsin. Genelde bu is amator olarak basliyor ve cevre yapilip ne bilim duzgun gelir kalemi olmaya baslayinca da resmi uretimhaneye donuyor. Cunku bu durum ortaya ciktiginda da goturusu cok yuksek.
Ornegin forumda satis yapan kisilerin hepsine maliye gidip kucuk buyuk cezalar dahi kesebilirmis. Bu tip islerde sadece maliyenin insiyatifine kalinmis gibi anladim ben. Maliyede calisan bir hobici forum uyesi olsa ve ilanlar bolumune girse ve niyetine bagli olarak zam ve terfi bile alabilirmis.
Kesinlikle vergi konusunda sizinle hemfikirim ne olursa olsun vergiden 1tl bile olsa kacilmamali tabiki. Benim merakim bu isin kanunlarda bir limiti var mi idi ki yokmus diye anliyorum. 1tl gelir de olsa bildirilmeliymis.
Geriye tek sey kaliyor bu is nasil yapilmali su anki sistemde. Bunda da benim tahminim esler yada anneler uzerine bu isleri yaparak hem onlari sigortalamak hem de devlete bildirerek ozel kanundan yararlanmak. Oteki turlu tam resmi kitaba uygun is yapmak baya mali acidan riskli oldugu icin kimse bulasmayacaktir.[/QUOTE]


resmi kitaba uygun bir üretim hanenin en küçük çaplısı bugün 100 binliradan aşağı kurulamaz, çiftçilere verilen destekler benzeri sübvansiyonlar la bu sektör desteklenmelidir , biz türk akvaristler olarak almanlar kadar iyi secereli kaliteli balıklar üretebiliriz ,tek ihtiyacımız olan şey bu konuda bir devlet politikası ve kararlılık, sokaklarında trafik lambası bile olmayan hindistandan süs balığı ithal etmek ağrıma gidiyor aynı kanada dan mercimek ithal ettiğimiz gibi, bu politikasızlık yüzünden daha çok döviz harcayacağız balığa şuna buna

Beğenenler: [T]183917,EmreKircan[/T][T]125527,MennanKaraali[/T]
+1: [T]202876,AmazonDream[/T][T]197989,ceyh[/T][T]175579,Sheyda27[/T][T]125527,MennanKaraali[/T][T]192491,Ches[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ChesÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,192491[/C]
Kayıt: 28/12/2016
İl: Bursa
Mesaj: 2005
ChesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2019 10:49
50 bin liralık araba almaya kalkıyorsun bayiden çıkana kadar araba 120-130 bin oluyor. Petshop'lar vergi veriyorum, veteriner parası ödüyorum diye diye fiyatları ikiye katlıyorlar. Adı hobihane ama aslında üretimhane olan yerlerden de vergi vs alınırsa akvaryumda artık sazan besleriz. Çok ince bir bir çizgi bu vergi olayı. Öyle bir düzen kurulmalı ki balığı biz ucuza alabilelim, satan karını koysun ve devlete de vergisini ödeyerek katkıda bulunsun ama ne yazık ki bizim devlet o çizgiyi en kalınından çizer. O üretimhaneler de ayakta duramaz. Her şey sil baştan olur biter..

Beğenenler: [T]77392,tosyalı[/T][T]175671,Jumbokılıç[/T][T]188846,fma3280[/T]
+1: [T]77392,tosyalı[/T][T]175671,Jumbokılıç[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2019 12:49
[QUOTE=Ches]50 bin liralık araba almaya kalkıyorsun bayiden çıkana kadar araba 120-130 bin oluyor. Petshop'lar vergi veriyorum, veteriner parası ödüyorum diye diye fiyatları ikiye katlıyorlar. Adı hobihane ama aslında üretimhane olan yerlerden de vergi vs alınırsa akvaryumda artık sazan besleriz. Çok ince bir bir çizgi bu vergi olayı. Öyle bir düzen kurulmalı ki balığı biz ucuza alabilelim, satan karını koysun ve devlete de vergisini ödeyerek katkıda bulunsun ama ne yazık ki bizim devlet o çizgiyi en kalınından çizer. O üretimhaneler de ayakta duramaz. Her şey sil baştan olur biter..[/QUOTE]

ne kadar haklısın, devlet tüm harcamalarını tüm kaynak gereksinimi vatandaşın sırtından sağladığı sürece üretene satana nefes yok ! millete ait olan kamu iktisadi teşebbüsleri, rafineriler, yollar, köprüler, limanlar, fabrikalar, telekomlar satılır ise geriye bir tek vatandaşın ağzındaki lokması sırtındaki paltosu hatta akvaryumundaki gariban lepistesi kalır ve gelinen sonuç böyle olur

en basit ve uygulanabilir politika politikasızlıktan daima iyidir [;)]

Beğenenler: [T]192491,Ches[/T]
Teşekkür Edenler: [T]192491,Ches[/T]
+1: [T]91444,batigol[/T][T]192491,Ches[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MderhanÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 205
MderhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2019 13:19
Ekmek ve un ürünlerinden bazıları hariç her şey pahalı,hobi nasıl ucuz olsun.Akvaryumcular teker teker kapanıyor,ya da küçülüyor.Çoğu zaman geçim sıkıntısından dolayı her türlü hobi lüks kabul edilmeye başlandı.İnsanlar işten eve gelip ,haberleri açıyor,her şeyin ne kadar güzel olduğunu izleyip,yatıp uyuyor.Ertesi gün tekrar aynı şeyler tekrarlanıyor.Hobiye harcayacağı parayı da evine harcamayı tercih ediyor, zaten parası da kalmıyor çoğunlukla.Robot gibi bir hayat yaşanmaya başladı memlekette,çoğu insan depresyonda ,sanki içlerinden yaşam enerjisi çekilmiş gibi. [:(]

Beğenenler: [T]175671,Jumbokılıç[/T][T]192491,Ches[/T]
+1: [T]175671,Jumbokılıç[/T][T]192491,Ches[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21458
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2019 13:31
[QUOTE=Mderhan]Ekmek ve un ürünlerinden bazıları hariç her şey pahalı,hobi nasıl ucuz olsun.Akvaryumcular teker teker kapanıyor,ya da küçülüyor.Çoğu zaman geçim sıkıntısından dolayı her türlü hobi lüks kabul edilmeye başlandı.İnsanlar işten eve gelip ,haberleri açıyor,her şeyin ne kadar güzel olduğunu izleyip,yatıp uyuyor.Ertesi gün tekrar aynı şeyler tekrarlanıyor.Hobiye harcayacağı parayı da evine harcamayı tercih ediyor, zaten parası da kalmıyor çoğunlukla.Robot gibi bir hayat yaşanmaya başladı memlekette,çoğu insan depresyonda ,sanki içlerinden yaşam enerjisi çekilmiş gibi. [:(]
[/QUOTE]
Adaş bu dediklerinin balık parasıyla hobiyle ne alakası var öncelikle bu genel yaşam standardı ve genel bir durum . Ülke olarak uçuşa geçtik kemerlerinizi bağlayın arkanıza yaslanın balık bulamıyorsanız pasta yiyin [:lol:]

Beğenenler: [T]209381,boragurcay[/T][T]175671,Jumbokılıç[/T]
+1: [T]175671,Jumbokılıç[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MderhanÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 205
MderhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2019 13:44
[QUOTE]Adaş bu dediklerinin balık parasıyla hobiyle ne alakası var öncelikle bu genel yaşam standardı ve genel bir durum . Ülke olarak uçuşa geçtik kemerlerinizi bağlayın arkanıza yaslanın balık bulamıyorsanız pasta yiyin [/QUOTE]
Genel pahalılığın balık fiyatlarına yansımasını anlatmak için kullandım,oradan genel bir memleket değerlendirmesi yapma ihtiyacı hissettim,konuyla ilgisi var bence.

Beğenenler: [T]175671,Jumbokılıç[/T]
+1: [T]175671,Jumbokılıç[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir