Bakteri Kültürü Olan Bitkili Akvaryum Dezenfekte


EchoÇevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2019
İl: Mugla
Mesaj: 51
EchoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2021 19:36
Selam arkadaşlar dezenfekteyle alakalı forumda bayağı yazı okudum ama yine de yapmadan önce hangi yöntemler bana uygun ya da değil danışmak istiyorum. Bundan daha önce akvaryumu basan kurtçuklarla alakalı soru sormuştum onlar şu an yok ama onun yerine adi salyangoz ve bit gibi beyaz küçük şeyler var. Su değişimi yaptığım halde ve filtrenin çalışmasına, bakteri kültürü olmasına rağmen bitkilerin üstünde sürekli kahverengi tortu var yani tüm bunlar yüzünden akvaryumu baştan kurma kararı verdim. Zaten bitkileri elimle diktiğim için sürekli çıkıp duruyor, onun yerine akvaryum cımbızıyla dikeceğim.
Bitkilere(rotala vietnam hra) önce kaya tuzu banyosu yaptırıp sonra metilen mavisinin içinde bekleteceğim. Ya da klorlu suyun içinde bekletmem daha mı uygun olur?
Akvaryum tabanında lav kırığı, aquaclay, aktif toprak, bazalt var. Eğer yıkarsam birirlerine karışacaklar yanionu akvaryumdan çıkarma ihtimalim yok. Akvaryumu ve toprağı nasıl dezenfekte edeceğim.?
Şelale filtrenin bir bölmesinde biyoloijk sünger varken diğer bilmesinde seachem matrix var. Bakteri kültürü seachem matrixe tutunmuş durumdadır bu halde şelale filttreyi nasıl dezenfekte edeyim?
Burada hava inanılmaz sıcak 45 dereceyi buluyor akvaryum, kum ve şelale filtreyi sadece klorlu suyla yıkayıp balkonda birkaç gün bekletsem de olur mu?


[EDIT]IstilacıTür,2021-08-04 19:37:23[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lovtekÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 434
lovtekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2021 18:10
Filtreyi dezenfekte etmeyin. İçme suyu dolu bir kovaya filtreyi takın çalışmaya devam etsin. İşlem günler sürecekse, çürüyüp bakteri kültürüne besin olması için ara sıra suya balık yemi atın. Eğer bahsettiğiniz canlılar filtrenin içine de girdiyse yine dezenfekte etmeden, klorsuz suyla yıkamanızı öneririm.

Akvaryuma gelince birçok dezenfeksiyon yöntemi var. Söz ettiğiniz canlılarla ben hiç mücadele etmediğim için bilgi veremeyeceğim. Bitkileri h2o2 çözeltisiyle dezenfekte edebilirsiniz. Hidrojen peroksit piyasada çeşitli yoğunluklarda bulunur. Ben yüzde 35lik olanın bitkilere de zarar verdiğini gördüm ama forumda daha düşük yoğunluklu olanlarını kullanıp memnun kalan kullanıcılar var. Kumu çıkarmadan veya karıştırmadan nasıl temizlersiniz bilemiyorum. Dezenfekte işlemi yaparken suda akıntı olması gerekirse hava motoru kullanabilirsiniz. [EDIT]lovtek,2021-08-09 18:14:31[/EDIT]

Beğenenler: [T]215581,IstilacıTür[/T]
Teşekkür Edenler: [T]215581,IstilacıTür[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir