Akvaryum Kuruyorum


keremugÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2021
İl: Çanakkale
Mesaj: 29
keremugÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2021 21:02
Merhabalar.Aranıza yeni katıldım.Elimde 140 litre (105x30x45) akvaryumum var ne besleyeceğime tam karar veremedim. Ama canlı doğuranlara kayıyorum yavaş yavaş.Salyangoz veya başka değişik canlı önerileriniz var mı? Sadece balık olsun istemiyorum.Hangi balıklarla salyangoz yaşar ve salyangozlara nasıl bakılır? Bu hobide çok yeniyim.Siz değerli forum üyelerinin yorum ve önerilerine ihtiyacım var.İyi forumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cagatay19Çevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 177
cagatay19Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2021 21:26
140 litre gibi bir hacimde karma bitkili canlı doğuran seyir zevki çok yüksek olacaktır. İyi birşekilde akvaryumu bitkilendirip karides de ekleyin derim . Salyangoz olarak elma salyangozu piyasada kolay bulursunuz. Nerite salyangozu da tavsiye ederim özellikle yosun oluşumunu kontrol altına alacaktır. Yine ramshorn salyangozu da piyasada çok bulunan hatta şansınız varsa petshoptan aldığınız bitkilerle bile yumurtası gelebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melancholyicÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 60
melancholyicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2021 21:33
Canlı doğuran düşünüyor iseniz,Molly türleri ile bir low tech bitkili kurabilirsiniz. Nerite salyangoz ve cüce vatoz ile tamamlayabilirsiniz.
Aşağıda ki linkten faydalanabilirsiniz
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basarihi-tech_k162934.asp[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ahmet_Çevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2020
İl: Malatya
Mesaj: 570
Ahmet_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2021 21:45
[QUOTE=keremug]Merhabalar.Aranıza yeni katıldım.Elimde 140 litre (105x30x45) akvaryumum var ne besleyeceğime tam karar veremedim. Ama canlı doğuranlara kayıyorum yavaş yavaş.Salyangoz veya başka değişik canlı önerileriniz var mı? Sadece balık olsun istemiyorum.Hangi balıklarla salyangoz yaşar ve salyangozlara nasıl bakılır? Bu hobide çok yeniyim.Siz değerli forum üyelerinin yorum ve önerilerine ihtiyacım var.İyi forumlar.[/QUOTE]
Merhaba bol bitkili bir tankta arkadaşların da dediği gibi seyri güzel bir canlıdoğuran tankı yapabilirsin. Canlıdoğuranla canlıdoğuran beslenebilir salyangoz da beslenebilir çok da güzel olur salyangozun da çeşitleri var bunları araştırıp hoşunuza gideni tankınıza ekleyebilirsiniz illa ki elma salyangozu olmak zorunda değil tavşan salyangoz nerite helena gibi değişik salyangoz türlerine de göz gezdirebilirsiniz. Bunun dışında vatoz da besleyebilirsiniz leopar vatoz değil de cüce vatoz daha iyi olur yine onun da farklı farklı türleri var ama derseniz güzel öneri L144 tül kuyruk çok hoş görsel verecektir tabi fiyatlar biraz tuzlu ama yapacak bi şey maalesef yok. Bunun dışında bitkili tankta amonyak patlamasına karşı , adi salyangoza karşı dikkatli olun iyi bir filtre sisteminiz iyi bir ışıklandırmanız olsun. Işığınızı belli plan dahilinde açık tutun zaman ayarlı yani. Fazla ısık hem canlıları strese sokar hem de tankınızda yosun problemine sebep olur. Tanka alacağınız bitkileri de tanka eklemeden önce kontrol edin üzerinde adi salyangoz olabilir. Adi salyangoz tanka girerse iyi olmaz çok kısa sürede çok hızlı şekilde çoğalan ve baş belası bir canlı. Bir de son olarak canlı doğuranların yanına neon tetra beta melek gibi türler eklemenizi önermem ilerde yavrularınız için tehdit oluşturacaklardır. İyi hobiler[:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

keremugÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2021
İl: Çanakkale
Mesaj: 29
keremugÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2021 00:38
Herkese yorumları için çok teşekkürlerrr.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir