• Corydoras Trilineatus


    Profil resmi
    tafocan
    11:41
    7 beğeni
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242190/021020241140521.jpg[/IMG][EDIT]tafocan,2024-10-03 05:59:41[/EDIT]

    Profil resmi
    ArifhbsAquatics
    10:06
    [QUOTE=MasterChief]
    Allah analı babalı büyütsün inşallah. Ülkemizdeki tüm çocuklar, barışın hâkim olduğu güzel topraklarımızda iyi bir yaşam sürsünler isterim.
    Taraf tutmak tabiri gibi latifeler bir yana, şurada sadece "eğleniyoruz". Tayfun Beyin Youtube kanalına ben de aboneyim ([URL]https://youtube.com/@diveraquascaper?feature=shared[/URL]). Shorts videolarını saymazsak, kendisi de uzun zamandır video yüklememiş. Youtube kanallarınızda Tayfun Beyin toplamda 23, sizin 42 videonuz var.[/QUOTE]

    Çok teşekkür ederim sağolun; temenni ve dualarınıza amin diyorum.[EDIT]ArifhbsAquatics,2024-10-03 13:30:27[/EDIT]

    (11) (1892)

    Bu Bitkilerin Adi Ne Ve Tank Tasarimi Nasil Olmus


    Profil resmi
    Muratakdag
    09:04
    1 beğeni
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/176225/031020240902541.jpg[/IMG] numaralandirdigim bitkilerin isimlerini biliyormusunuz. Aldigim akvaryumcuda bilmiyordu . Bakimlari vs nasildir .
    Birde tankin bitki yerlesimi sizce nasil olmus ?
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/176225/031020240904371.jpg[/IMG]

    (0) (131)

    50 Litre Akvaryum İçin Balık


    Profil resmi
    Oranda japon
    07:16
    Merhabalar
    Şu an elimde mevcut 50 litre canlı bitkili bir akvaryum mevcut
    Bu akvaryumda ne bakmamı önerirsiniz

    Profil resmi
    BeyzPl
    08:56
    Rasbora ile beta gibi bir kombinasyon da olabilir.

    (3) (224)

    60 40 40 Hightech Dark Start Kurulumum


    Profil resmi
    BilalA
    10:44
    3 beğeni
    Ölçüler:60 40 40
    Canlı Türleri: henüz eklenmedi
    Bitki Türleri: henüz eklenmedi
    Tankın Yaşı: 0
    Filtrasyon ve Işıklandırma: fluval 307, chihiros wrgb2
    Tasarım ve Dekorasyon:seiryu stone

    Merhabalar, bu hobide henüz çok yeniyim, neredeyse hiç tecrübem yok. 2 3 aydır sürekli araştırmalar yaparak bu hobiye adımımı attım. Genel olarak bu işi yapmak istiyorum tavsiyeniz nedir diyerek sorduğum kişiler, lowtech bir kurulum yapmam gerektiğini, çok masraf yapmadan tecrübe kazanmam gerektiğini ve vazgeçme durumumda çok kaybımın olmayacağını tavsiye ettiler. Bu tavsiyelere çok uymadım umarım pişman olmam[:((]

    Form sayesinde birçok şey öğrendim, teşekkürlerimi iletiyorum herbirinize.

    Hardscape tasarımımı şimdilik böyle yaptım yaklaşık 2 hafta evde olmayacağım için darkstart deneyeyim dedim.3 hafta boyunca filtrasyon açık akvaryumun üzeri kapalı olacak şekilde döngüyü oluşturmayı planlıyorum. Ro suyum henüz yok Çeşme suyunu bekleterek ve prime kullanarak doldurdum, tds dışında ölçüm cihazım yok, 185 tds alıyorum şuan. Seachem stability ekledim.

    Zeminde 12 litre ada amazonia powder kullandım. Yükseklik olarak işimi gördü fakat misket gübreye vs ilerde ihtiyacım olur mu bilmiyorum.

    Co2 sistemim hazır henüz kurulumu yapmadım. Bitki olarak zeminde cuba düşünüyorum. Orta ve arka plan bitkilerine henüz karar vermedim fakat çok fazla çeşit kullanmayacağım. Su şu an bulanık, birkaç güne düzelir diye bekliyorum.

    Tavsiyeleriniz ve önerileriniz benim için önemli, gelişmeleri paylaşacağım teşekkür ediyorum.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246237/130620241026041.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    BilalA
    08:44
    [QUOTE=tafocan]Merhaba belki değil bence %95 :) Nezaman kurdunuz tankı.tank hakkında bilgiler nedir.tabanda başka bir şey kullandınız mı amazonia sunstrate den başka?

    Hassas türler olursa evet Co2 fazla verirsen ph dalgalanması oluşabilir.Co2 geceleri özellikle dikkat edilmeli.mineralizere gerek yok aktif toprak kralı var. Aktif toprağın salınım yapıyor.özellikle amonyak bu değerleri fazlaca artırıyor zaten ufak bir yati eklesen o bile tds artırı.kullandığın kayalarda aynı şekilde tds yi çok etkiler.Su değişimlerini artırın arada değerleri tekrar kontrol edin.Aktif toprak salınımı bir zaman sonra çok az olucaktır bence sorun çözülecektir.ama kayalar ve tds yi etkileyen diğer dekor gübre kullanılan kullanılacak diğer malzemeler de bir miktar artışa hep sebeb olur ama bukadar fazla değer oluşmaz.[/QUOTE]

    Zemin aktif toprak olarak ada amazonia powder altında da power sand substrate var başka da bir şey yok. Kuralı 2-3 ay oldu. Bu yosunların azalmış hali, geçen ay çok daha fazlaydı. Geçen ay 5 otocat, 30 civarı karides eklemiştim. Onların temizlediğini düşünüyorum bir miktar. Şu an bunların dışında 7 neon tetra var. 10 gündür tankta.(10 tane almıştım 2. Gün 3 tanesi öldü maalesef).

    Co2 24 saat veriyordum. Artık ışıkla beraber vereceğim. 5 günde bir %30-40 civarı su değiştiriyorum.

    (20) (4084)

    Planarya En Etkili Ve Güvenli Tedavi Yolunu Buldum


    Profil resmi
    easyac
    10:56
    2 beğeni
    Arkadaşlar bu kadar güzel çalışan, bu kadar iyi iş gören hedefi on ikiden vuran bir ilaçla karşılaşınca inceleme yazısı yazmak istedim.

    Ürünün adı Chem Vital Rid Planaria. Reklama girmemesi için nereden aldığıma dair link eklemiyorum. Birkaç farklı sitede online satışta mevcut aratıp bulabilirsiniz.

    [IMG]https://i.ibb.co/khfFy41/image-1080.webp[/IMG]

    Kullanımı inanılmaz pratik bir ürün. Tek doz ve litreye bir damla şeklinde uygulanıyor. Piyasada ki diğer ürünler gibi 3 gün uygula, 1 gün boş geç, ölmedilerse biraz su değiştir sonra 2 gün daha uygula. Bir kaşık uygula, ertesi gün yarım kaşık uygula, 4 gün sonra 1/4 kaşık uygula vs. vs. vs. gibi kafa karıştırıcı adımlar yok.
    Ha diğer ürünler bu kadar teferruatlı bir uygulama şekline sahip olunca bu ilaç bir halta yaramayacak diye içimden bir hadi len geçirmedim değil. Yalan yok.[:)]

    Ama gerçekten litreye 1 damla olacak şekilde tek doz uygulayın, arkanıza yaslanın. Abartmıyorum sonuç inanılmaz.[:)))]

    Neyse çok konuştum inceleme kısmına geçeyim.[:)]


    Karides ve salyangoz hobim için ayırdığım 12 adet ufak tankım var. Bir süredir planaryalardan kurtulmaya çalışıyordum.
    Kapan kurdum tatmin edici bir sonuç alamadım.
    Mekanik olarak toplamayı denedim. Yine pek bir sonuç vermedi. Uygulanabilir bir yöntem değil.
    Biyolojik mücadele için tanklara balık ekledim, planaryaların yüzüne bile bakmadılar. Sanıyorum pek lezzetli canlılar değiller.[:)))]
    Herkes yemlemeyi azaltın diyor. Bende sonuç daha kötü oldu, planaryalar aç kalınca salyangozlara ve kabuk değiştiren karideslere dadandılar.[:(((]

    Kimyasal mücadeleden başka seçenek kalmamıştı.[:?]

    Piyasada ki seçenekler aşağıdaki gibi:
    [S]Genchem No Planaria:[/S] Salyangoz kayıpları yaşadığını söyleyen çok kişi var. Özellikle neriteleri ve Tylomelaniaları öldürdüğü söyleniyor. Bu sebeple elendi.

    [S]Shrimp Forever Ex-it:[/S] Ürünün üzerinde değerli karides, balık ve salyangozlarınızı akvaryumdan çıkarın şeklinde bir uyarı var. Direkt elendi.

    [S]Andazol Şurup:[/S] Yavru karides ve salyangoz ölümlerine neden olduğu söyleniyor. Elendi.

    Chem Vital Rid Planaria: Üzerinde salyangozlar için bir uyarı yok. Birkaç kullanıcının salyangozlarda bir sorun yaratmadığı şeklinde yorumunu da görünce uygulamaya karar verdim.

    [K]Lütfen dikkat tanklarımda barındırdığım, dolayısıyla ürünün güvenliğini üzerinde test etme fırsatı bulduğum canlılar aşağıda ki gibidir. Rid Planaria aşağıda ki liste dışında ki türlerde olumsuz bir etkiye sebep olur mu bilmemekteyim.[/K]

    Karides ve kerevitler:
    Neocaridina davidi, Neocaridina palmata, Caridina multidentata, Caridina logemanni, Caridina gracilirostris, Macrobrachium lanchesteri, Atya gabonensis, Cambarellus patzcuarensis, Procambarus clarkii, Procambarus alleni

    Salyangozlar:
    Clithon sp., Faunus sp., Nerite sp., Theodoxus sp., Tylomelania sp., Marisa sp., Lymnea sp., Melanopsis sp. ve cinsinden emin olamadım üç tür salyangoz.

    Balıklar:
    Oryzias latipes, Boraras brigittae, Pseudomugil luminatus, Boraras maculatus


    Birinci gün:
    Rid Planaria litreye bir damla olacak şekilde uygulandı.
    Uygulamadan birkaç saat sonra planaryaların hareketliliğinde artış gözlendi. Galiba ilaç planaryaları rahatsız ederek saklandıkları yerden çıkmalarına neden oluyor. Her yer planarya içinde kaldı. Tanklarda tek tük planarya var diye düşünürken durumun ciddiyetini ilacı uygulayınca gördüm.
    Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlenmedi. Bitkilerde bir sorun yok. Suda bulanıklılık yok.

    İkinci gün:
    Planaryalar ilk gün kadar aktif değiller ancak hala canlılar. İlaçtan etkilenmiş gibi durmuyorlar. Yalnız dikkatimi çeken bir durum oldu. İlk gün tanklarda irili ufaklı planaryalar gözükürken bugün ortalıkta sadece büyük planaryalar gözüküyor. Küçükler ortada yok.
    Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlenmedi. Bitkilerde bir sorun yok. Suda bulanıklılık yok.
    Not: Neriteler sanki çok çok az durgun gibi. Emin olamadım, pimpirik yapıyor olma ihtimalime karşı yarın detaylı kontrol edilecek.

    Üçüncü gün:
    Bugün planarya nüfusunda dikkate değer bir düşüş gözlendi ancak tanklarda canlı planaryalar hala mevcut. Yine sadece büyük planaryalar var, küçük planaryalar ortada yok. Galiba küçük planaryalar öldüler.
    Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlenmedi. Bitkilerde bir sorun yok. Suda bulanıklılık yok.
    Not: Neritelerde bir sorun yok. Dün muhtemelen pimpirik yaptım.

    Dördüncü gün:
    Planarya nüfusunda düşüş bugün çok daha fazla belirgin. Canlı planaryalar hala mevcut ancak hareketli değiller. Toparlanmış bir şekilde (gövdeleri kısalıp kalınlaşmış, yuvarlak bir hale gelmiş, dinlenme halinde) duruyorlar. Rahatsız edildiklerinde hareketleniyorlar ancak hareketleri normal değil, kıvranma şeklinde. Cama tırmanamadıkları gözlendi.
    Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlenmedi. Bitkilerde bir sorun yok. Suda bulanıklılık yok.

    Beşinci gün:
    Toparlanmış şekilde tek tük göze çarpan planarya var. Ancak canlı değiller, rahatsız edildiklerinde hareket etmiyorlar. Galiba tanklarda hiç canlı planarya kalmadı.[:)][:)][:)]
    Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlenmedi. Bitkilerde bir sorun yok. Suda bulanıklılık yok.

    Yedinci gün:
    Beşinci ve altıncı günler yüzde 25'er su değişimi yapıldı. Bugünde canlı planaryaya rastlamadım. Tedbir amaçlı koyduğum planarya kapanları da boş.
    Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlenmedi. Bitkilerde bir sorun yok. Suda bulanıklılık yok.

    Onuncu gün:
    Bugün yaptığım kontrolde yine canlı planaryaya rastlamadım. Tedbir amaçlı koyduğum planarya kapanları da yine boş.
    Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlenmedi. Bitkilerde bir sorun yok.

    On beşinci gün:
    Bugün yaptığım kontrolde yine canlı planaryaya rastlamadım. Tedbir amaçlı koyduğum planarya kapanları da yine boş. Yine de her ihtimale karşı ikinci doz uygulamayı yaptım.
    Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlenmedi. Bitkilerde bir sorun yok.

    Otuzuncu gün:
    Bugün yaptığım kontrolde yine canlı planaryaya rastlamadım. Tedbir amaçlı koyduğum planarya kapanları da yine boş. Kapanları artık kaldırıyorum. Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlenmedi. Bitkilerde bir sorun yok.

    Not1:
    Ürün üzerinde tedavi sonrasında su değişimi gerekip gerekmediği ile ilgili bir bilgi yok. Ama ben beşinci gün tüm tanklardan yüzde 25 su değişimi yaptım. Yarın (altıncı gün) tekrar bir yüzde 25 su değişimi yapmayı düşünüyorum.

    Not2:
    Planarya yumurtaları üzerinde etkili olup olmadığı ile ilgili bir bilgiye de ulaşamadım. O yüzden 15 gün sonra ikinci bir uygulama yapmayı düşünüyorum.[EDIT]easyac,2024-02-16 13:02:58[/EDIT]

    Profil resmi
    easyac
    07:46
    Biraz geç oldu cevabım ama 3 Ekim itibari ile hala bir tane planarya yok[:)]

    [QUOTE=Kuzgun61]Konuyu uyandırayım :) Merhaba , son güncellemeyi Şubat 2024de yapmışsınız. Bu tarihten sonra tankınızda planarya gördünüz mü?[/QUOTE][:)]

    (7) (1978)

    Japon Balığı Filtresi


    Profil resmi
    Oranda japon
    18:38
    Merhabalar
    Şuan elimde mevcut 50 lt lik bir akvaryum var ve japon balığı türü bir balık bakmak istiyorum hangi filtre türünü (pipo iç filtre dış filtre şelale filtre) kullanmam daha uygun olur

    Profil resmi
    Oranda japon
    07:09
    2 beğeni
    Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için
    Anladığım kadarı ile 50 lt japon balığı için yeterli değilmiş
    Bende farklı bir balık türüne geçeceğim[:)))]
    Ne önerirsiniz

    (4) (181)

    Nitrit Ve Nitrat Hakkında


    Profil resmi
    berkanozcann
    14:10
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249677/021020241357271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249677/021020241357521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249677/021020241358251.jpg[/IMG]

    Arkadaşlar merhaba. Beni korkutan birsyeden bahsetmek istiyorum ve ne yapacağımı ileride bilmediğimden size danışmak istediğim. Balıklarım sanki hareketsiz ve halsizlermiş gibi suda süzülürken acaba birşeyleri yanlış mı yapıyorum veya akvaryumdaki bazı değerlerim yükseliyor mu diye test kiti uygulamıştım.yanlış birşey yazarsamda kusuruma bakmayın forumda yeniyim. Suda çok fazla gördüğüm dışkı, pislikler ve yosun tarzı şeylerin çoğalması sonrasında nitrit ve Nitrat değerlerinin yüksek olmasından korktuğumdan dolayı test yapmak istedim ve sonuçlar görüldüğü üzere yukarıda fotoğrafladım. Sizce bu değerler iyimi kötüyse ne yapılmalı iyiyse daha fazla artmaması için neler uygulanabilir? Biliyorum ki bu değerleri sıfırda tutmak zor ki balıklarım az da olsa bu no2 no3 e ihtiyacının olduğunu düşünüyorum doğal bir döngü için. Peki fazla dışkı, pislikler ve yosun tarzı atıkların giderilmesi veya azaltılması konusunda neler yapabilirim? Ayrıca kumun içinde de birsuru pislik ve dışkı olduğunu düşünüyorum ve kumu karıştırarak bir artışa neden olmak istemediğimden nasıl bir önlem alabilirim. Akvaryum 4 5 aydır kurulu ve balıklarım bu arada çok iştahlı ve çok dogurganlar. Son 3 ay içerisinde her ay 1 balık olacak şekilde baliklarimdan biri illaki hamile kalıyor. Durumlar bu şekilde konu hakkında açıklama ve değerli düşüncelerinizi ve ilerleyen süreçlerde bakım, temizlik ve ne yapmalıyım kaliteli bir akvaryum döngüsü için sizden bilgi almak istiyorum. Teşekkürler.

    Profil resmi
    ArifhbsAquatics
    01:05
    [QUOTE=tafocan]

    Oo Teşekkürler Arifcim [:nazar:]Teşekkürler emir bey sizi konunun dışına alaraktan bu tarz mevzularda Tecrübeli kıdemliler görmek isteriz ki bizim gibi Erlerde faydalansın :)) öyle yalandan forumda gezmeyle olmaz. Aferin ama bidaha hep bu performansı bekliyorum senden.eski kondisyonuna sokucam seni merak etme Arifciğim [8)] İyi geceler[/QUOTE]

    24 saat aktif görünüyorum değil mi? Ne zaman baksan çevrimiçi 😊. Demiyor musun bu adam uyumaz mı, acıkmaz mı diye 😊? İyi geceler ❤. Daha ponçik emojilerim var ama konuyu sulandırmayayım.

    (7) (388)

    Akvaryum Su Üzerinden Gitmeyen Tabaka


    Profil resmi
    soapopera
    18:13
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/86412/200920241807301.jpg[/IMG]

    Simdi akvaryumda dış filtre var.(Aquael ultramax 1000 dizilimde en alt elyaf orta seramik en üsttede biyolojik sünger ) yani kutusunda yazdığı gibi. Şelale de kullanıyorum fakat sola dogru su üzerinde bir tabaka var ve gecmiyor. Bakteri kulturu kullaniyorum 5 gundur ondan mi acaba. Kokuyor gibide.Bitki dısında bir canlı yok.

    Profil resmi
    soapopera
    00:50
    1 beğeni
    Arkadaşlar belki faydası olur diye yazıyorum aynı sorunu yaşayan varsa ben kurtuldum cok sükür Oase 350 skimmer aldım ne biofilm kaldı ne toz nede bitki kalıntısı canavar gibi çalısıyor kücuk balık ve karidesler icinde koruyucusu var çare arayanlara şiddetle tavsiye ederim

    (22) (5820)

    Lepistes Çiftleşme-kur Dansı


    Profil resmi
    Aguamentist
    22:21
    1 beğeni
    Bu kısa videoyu neredeyse 1 yıl önce çekmiştim.
    Instagram'da kuytu köşede duruyordu. Önce YouTube'a sonra da sizlerin huzura sunuyorum [:3]
    Gönül isterdi 4K 120 FPS çekelim... [:)]

    [VID]https://youtube.com/shorts/F4xe9-hQOxQ?si=RAimwu_DGG0Tss4-[/VID]

    Shorts video linkleri entegre olmuyor sanırım, ön izleme çıkmadı ama olsun copy + paste [:3][EDIT]Aguamentist,2024-10-02 22:25:19[/EDIT]

    Profil resmi
    Aguamentist
    22:50
    1 beğeni
    [QUOTE=Hidro Dinamik]Maşallah. Bendekiler bahçesine top kaçmış amca gibi kovalıyor. [:)))][:)))]
    Hatta kurbanlık kovalayan mahalleli gibi 2 3 tanesinin kovaladığına bile denk geldim.[/QUOTE]
    Hahahahahhaha [:)))] [:D]

    (2) (161)

    Yem Yemeyen Balığa Ne Yapmalı?


    Profil resmi
    brigantes
    23:22
    Akvaryum hobisinde yeni sayılırım. Gözlemlediğim kadarıyla eğer bir balık yem yemiyorsa ciddi sıkıntı var demektir. Şimdiye kadar sadece bir balık kaybettim o da göz fungusu olmuştu. Ama arkadaşımdaki lepisteslerde ciddi kayıplar oluyor. Balıklar yemden kesilip 2 gün içinde ölüyorlar. Genel olarak yem yemeyen balık nasıl sağlığına kavuşur. Genel olarak soruyorum o yüzden tank bilgileri vs yazmadım. Hem ben hem yeni arkadaşlar bilginlenmesi babında.

    Profil resmi
    Pumpet
    22:48
    [QUOTE=AhmetBasar]Evet tarçını deneyip bunda başarı sağlamış olabilirsiniz ama öncelikle balıkta parazit varsa veya su formunda bi problem varsa bu çözüm olmaz aksine belki düzeltilebilecek bir problemi geri dönülmez bir hale sokmuş olabiliriz. Bu yüzden son zamanlarda yapılan uygulamaların akvarist arkadaş tarafından paylaşılması gerekiyor. Sorun tespit edilip bundan sonrasında uygulamaya gecilmesinde fayda var diye düşünüyorum[/QUOTE][:cik:][:tel:][:$][:*][:$][:lol:][x(][:nazar:][:(((]

    (10) (10086)