Uzun Süre Aradan Sonra


Aycan95Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2010
İl: Tekirdag
Mesaj: 277
Aycan95Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2019 21:04
Arkadaşlar selamın aleyküm. 5 yıllık bir üniversite deneyiminden sonra yerleşik hayata geçmemle birlikte yeniden hobiye geri dönmeye karar verdim. Şuanda elimde 60x30x30 boş akvaryum var. Isıtıcı ve iç filtre mevcut ayrıca iç filtreyi dış filitreye çevirmeyi düşünüyorum. Bitkili deneyimim olmadığı için bitkili bir akvaryum kurmak istiyorum fakat günlerdir araştırmalar yapıyorum ve aşağıda bilgili arkadaşlar her türlü konudan sorularım olacak şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

1-Bitki tohumunun zamanla ne kadar kötü sonuçlar doğurduğunu gördüm fakat bende bir kere denemek istiyorum em maliyet açısından hem dağılma açısından ve zaman açısından uygun gördüm bitki tohumu olarak hangi marka veya tür almalıyım ?

2-Bitkili akvaryum için mayalı sistem CO2 kuracağım ve zemine siyah hagen kum düşünüyorum ışık haricinde bitkiler için ne gerekir ? (gübre veya başka bir toprak çeşidi vs.)

3-Asıl kafamı karıştıran soruya gelelim hangi tür balık besleyeceğim ? Öncelikle bir canlıdoğuran ve discus düşündüm fakat sonrasında discus için akvaryumun küçük olduğuna kanaat getirdim. Düne kadar kafamda canlıdoğuran vardı fakat iki gündür kribensisleri araştırıyorum ve gerçekten hoşuma gittiler şuanki düşüncem canlıdoğuran kribensis karışımı

3.1- Kribensis hangi canlıdoğuranlarla beraber sorunsuz yaşar ?
3.2- Kribensisler erkek dişi oranı ne olmalı ve kaç ayda bir yavrular (yavrulara bakacak şuanlık ayrı tankım yok)
3.3.- Bu akvaryuma tek bir erkek zebra ciklet koymak istiyorum sizce sorun olurmu? (zebraları seviyorum fakat çok yavruladıkları için eş istemiyorum ayrıca zebrayı küçük alacağım)
3.4 - Yavruları ayırmazsam aynı akvaryumda saklanarak büyüyebilirlermi ?

Çok fazla karışık kafam hala ve birçok sorum var sorular bu konu üzerinden gelmeye devam edecek kesin bir sonuca vardığımda ise her detayı adım adım paylaşacağım yeni bir kurulum konusu açmayı düşünüyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

4- Arkadaşlar yurtdışında yaşıyorum 20+dH değerinde burdaki sular geçen gün ölçüm yaptım suyun dengesini sağlamak için ne tür bir katkı tavsiye edersiniz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilturkÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2018
İl: Adana
Mesaj: 21
ilturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2019 21:18
Kribensisler eş tutmamışlarsa canlı doğuranlarla ve zebrayla sorunsuz yaşarlar fakat eş tutup yavruladıktan sonra akvaryumu diğer canlılara dar ederler
Benim size tavsiyem o akvaryumda 1 çift kribensis beslemeniz bu şekilde yavrularını büyütebilirler fakat belli bir boya geldikten sonra akvaryumdan yavruları ayırmanız gerekiyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aycan95Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2010
İl: Tekirdag
Mesaj: 277
Aycan95Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2019 21:38
Öncelikle teşekkür ederim. Birkaç videoda gördüğüm kadarıyla o kadar agresif değiller yavruladıklarında bu durum benide düşündürdü açıkçası ama bir denemek istiyorum yavrulayacakları hindistan cevizi vs. akvaryumun en kenarına koymayı düşünüyorum bu şekilde o alanı koruyabilirler

Arkadaşlar kribensis yerine ramirezi koymaya karar verdim sizce ramirezi sorun çıkartırmı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir