Tropheus Bloat Ve Tedavisi


s3lckÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2018
İl: Ankara
Mesaj: 271
s3lckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2018 14:08
[QUOTE=Tunc Berk]

Hasta olan balığı tedavi etmek çok zordur. Bilinen bir kaç hastalık dışında daima genel uygulamalar tavsiye edilir. Çünkü balıklara kan tahlili, idrar tahlili yada çeşitli tetkikler yapamıyoruz. Özellikle iç hastalıklar için tamamen "bel fıtığı 05xxxxx" amcamın uyguladığı gibi yöntemler uyguluyoruz. Bağırsaklarda bir sürü organizma var ve bunlar balığın strese maruz kalmasını bekliyorlar. Harekete geçtiklerinde ise korkaklık, durgunluk, iştahsızlık, beyaz dışkı gibi ortak sorunlar çıkıyor. Kimi zayıflatır, kimi şişer, kimi kafada delik hastalığına sebep olur. Bu nedenle balığı hasta etmemek en başlıca amaç.
Konu sahibi her gün %30 su değişimi yapmış antibiyotiği tanka basmış. Bu antibiyotik bakteriler duman etti haberi var mı? Ben haftalık isterseniz %100 değişim yapın dediğim zaman tepki alıyorum. Dört gün boyunca her gün %30 değiştirmiş. Muhtemelen normalde su değişimlerine bu kadar özen gösterse bu balık hasta olmayacaktır.

Balık su değişim etkisiyle kendisi iyileşmiş olabilir. Parazit değil bakteriyel bir sindirim sorunu olabilir. Su değişimi etkisiyle ısıyı yükseltmesiyle bağışıklık sistemi sorunu çözmüş olabilir.

Discusum bir hafta boyunca yem yemedi ve beyaz dışkıladı. Bir sabah eski haline dönmüştü.
Sonuçta balıklarını kurtarmış bu onun adına iyi bir şey fakat bilgi veriş şekli hatalı. Hastalığın bloat olduğu bile belli değil çünkü.

Troplar için bence en faydalı uygulama epsom tuzu.
[/QUOTE]

Şimdi bildiğim ve gözlemlediğim kadarı ile bloat olan balık bir anda zayıflamıyor veya şişmiyor, sizinde bildiğiniz gibi bunun evreleri var, Turan kardeşimiz anlattığına göre hastalığın başlangıcı aşamasında gözlemlemiş ve tedavi aşamasına başlamış yani bu hastalık anladığım kadarı ile bloat (iç parazit).
Balıklar üzerinde görüldüğü üzre hepimiz varsayımlar ile deneyimler ve denemeler sonucunda sonuçlara ulaşıyoruz. Flagly denen antibiyotik hakkında bir sürü forum gezdim makale okudum ve video izledim ve hatta kendim tedavi yöntemi olarak balıklarıma uyguladım. Herkesin söylediği bakterilere en az şekilde zarar veren ilacın bu olduğu yönünde, bu sebeple sizin tanktaki bütün bakterilerin öldüğünü söylemeniz bence uygun değil.
Yavru balıkların ağzına şırınga ile ilaç veremezsiniz yada daha ağır tedaviler uygulayamazsınız bu sebeple gözlemlediğim kadarı ile en iyi yöntem bu.

Epsom tuzunu hiç bilmiyorum bu sebeple yorum yapamam fakat hemen araştırmalara başlıyorum.

Beğenenler: [T]218654,Butun124[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ONURBARANÇevrim Dışı

Kayıt: 28/04/2018
İl: Kayseri
Mesaj: 44
ONURBARANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2019 21:27
Suan 2 baligimdada var bu tedaviyi ayni sekilde yapacam yarin baslicam sabah akvaryum 450 lt ayni fozda mi kullanayim

Beğenenler: [T]218654,Butun124[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Butun124Çevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2019
İl: Erzurum
Mesaj: 1
Butun124Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2019 20:06
[EDIT]Butun124,2019-11-03 11:57:35[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir