Sonradan Tabana Kayıt-kuşak Eklemek?


KınayuÇevrimiçi

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21458
KınayuÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2020 18:23
[QUOTE=Xcancan]Selam. eklenmezse sorun çıkar mı[/QUOTE]
Eklenmez ise sorun çıkmaz kardeşim söyledik dile getirdik [:iyi:] 4 Yaşında çocuk akvaryuma sadece ön camının tam ortasından sert bir cisimle vurması gerekir ki oda o yaşta bir çocuğun yapabileceği iş değil mümkünü yok böyle olsa şöyle olsa ben size her nasıl yapılmış olsa da elli bin tane olasılık çıkarırım o zaman .
O yüzden olmayacak şeye amin dememek lazım [;)]

Nasıl olsa eninde sonun da öleceğiz akvaryuma ne gerek var o zaman [:lol:]

[QUOTE=capodicapii]
83 cm H yüksekliğinde bir akvaryumum var. Tek bir baloncuk dahi yok. Elimle esnetemiyorum. Ama 4 yaşında bir kızım olsa, bahsettiğim akvaryumumu salona sokmazdım.[/QUOTE]
O zaman bende diyorum ki ve idda ediyorum bende yatak odasına koyar hatta sarılır uyurum hiç bir sorun çıkmayacağı için [:iyi:]

Biz insanlar için en kolayı hazır ekmek yemektir onu yerken etrafınızda kimse ve mayi su yoksa boğazınızda kalıp ölebilirsiniz [:(] Bunlar nasıl karam sal örnekler karamsar tablo anlamadım ki bu şekilde düşünce ve örneklemeyle ben olmadık senaryolar çıkara bilirim şeytanın aklına gelmiyecek misal [:(]
Akvaryum yapımı ve güvenlik faktörleri hesaplar kısmı var formumuz da bu onuda kaile almamak neyi neye göre baz alacağız [:?]

Arkadaşlar herkesin Canı malı parası emekleri zamanı önemli ve kıymetlidir [:)] Elli bin tane kayıt kuşak dönsünler ben onu size çekerek ayırarak istedikten sonra parçalarım bu bir kıstas örnek midir veya akvaryum iyi yapılmamışa mı çekip yorulması lazım ?

Beğenenler: [T]203055,mutlubaba[/T][T]80804,Anuenlil[/T]
+1: [T]80804,Anuenlil[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrimiçi

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3494
capodicapiiÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2020 14:56
Sana cevap verdiğimi hatırlamıyorum bu konuyla ilgili. Başlığa cevap verdim fikrimi belirttim. Sana da fikrim hakkında ne düşündüğünü sormadım. Sen de konu sahibine fikrini belirtmişsin. Kritiğini yapmadım. Sen de yapma abi. Muhalif olcan diye A' ya B deme :)

+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

beneriumÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2018
İl: Edirne
Mesaj: 151
beneriumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2020 15:30
[QUOTE=Sparrowhawk]Merhaba,

100x40x40 cm, 8 mm camdan rodajlı, cam cama, silikon işçiliği çok kaliteli bir akvaryum aldım. Altta ve üstte kayıt - kuşak yok. İstanbulda sürekli uğradığım büyük bir akvaryumcuda çok uygun fiyata rast geldi. Ben 100x50x50 cm bir akvaryum yaptırmayı planlıyordum ve tabi 10 mm camdan yaptırırdım ancak fiyat çok uygun olunca kaçırmak istemedim. Hem 8 mm olması hem de kayıt-kuşak olmaması biraz düşündürdü ancak ısrarla sormama rağmen gerek olmadığını ve hem kendilerinin sıkça yaptırıp kullandıklarını hem de satışını yaptıklarını belirttiler. Hatta alta yapmaya bile uğraşma dediler. Sabah su doldurdum. Bu zamana kadar bir kaçak yok. Olacağını da sanmıyorum. 40 cm olan derinlik tam göbekte 40,4 cm oldu. Yani 4 mm bir genleşme var toplamda. Genleşme olması da kaçınılmaz zaten.

Açıkcası zaten akvaryumun üst tarafında kayıt/kuşak ve silikon görüntüsü hiç istemiyordum. Salonda yemek masasının yanına konulacak ve temiz bir görüntüde benim için önemli. Buhar camı klipslerinden alıp üstünü kapatmayı planlıyorum. Evde 2 kedi ve 4 yaşında kızım var. Üstü açık kalmasını pek istemiyorum. Elbette güvenlik daha önemli, bunu unutmuş değilim. Risk katsayısı 100x40x40 cm ve 8 mm cam ile 6 olarak çıkıyor ki oldukça yüksek.

Sorum şu, kendim sadece alt tarafa 8 mm cam ile kayıt-kuşak yapsam ekstra bir güvenlik kazanmış olur muyum? Tabanda ikinci kat bir cam görüntüde çok sorun yaratamayacaktır. Bir yerde taban kayıt-kuşaklarının imalat sırasında yan camların silikonu kurumadan yapılmalı diye okumuştum. Bu doğru mudur? Şu an yapmam sağlıklı olmaz mı?

Teşekkürler,[/QUOTE]

Seri üretim pek çok akvaryumda bu kadar esneme oluyor. Bence o ölçülerde, 8mm cam kalınlığıyla kayıt-kuşak şart değil. Yükseklik 50 olsaydı yapın derdim ama 40cm yükseklik için gerek yok bana kalırsa.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir